Vilken härlig dag

Ja gu va har vi hittat på idag. Först och främst så har vi haft jätteskönt väder här. Solen har lyst. Fåglarna har sjungit för oss och vi har t.om. sett en hackspett idag som gav sig själv skallskador..ha ha..

Vi har varit ute som största delen av dagen.Börja med att skotta ute runt eldstaden för att kunna elda lite. Sen så lade Robban ut våran skoter i går på Blocket så nu är man inte längre skoterägare av en Polaris Swichback 800. Ringde några stycken men de blev en kille från Ä-byn som kom och köpte den. Robban hade hoppats på att hinna köpa en ny idag men eftersom kl hann bli så mycke så hann de stänga skoteraffären så vi får se om den är kvar på måndag. Men de blir tydligen en helsvart Polaris 600 RMK Shift 144 -09. Ser ut såhär: Riktigt snygg eller hur.

En Polaris RMK Shift årsmodell 2009.

Sen har vi bara varit ute och pratat med grannarna och åkt bobb. Melwin har tyckt de har varit såå himla kul att få vara ute. Så jag tror han kommer att sova gode så gott inatt. Får se när vi far hem i morgon men de blir nog ganska tidigt eftersom vi inte har nån skoter. Ska även hinna fara på ett kalas i morgon. Ska fira en av melwins kusiner som fyller år.
Efter en heldag ute så åt vi grillade kotletter men pommes och sen fick vi främmande av våra stuggrannar. Var trevligt. Lilleman sover nu, han var som sagt gode så trött.
Tänkte lägga in lite bilder på Melwin från idag.

 Melwin med magen och pannlampan

                                  

 

 Våran stuga i a-jaur

     Melwin på sitt raceråk

 Sitter i grannens traktor


  

   Våran lilla charmtroll                                                
 
  Åker snabbt med pappa på bobben


Nä nu ska jag glo lite på tv innan vi ska lägga oss. Är lite småtrött i ögonen. Kanske man får sova längre än till 6 i morgon bitti. Ha alla en bra lördag och sköt om er alla där  ute

Tjingpling på er

Godmorgon i stugan!

Hej hej,  nu har vi vaknat här i stugan. Eller jag och Melwin iaf. Robban ligger kvar och snarkar. Skulle ha behövt de oxå men men har man småbarn som vaknar tidigt och vill upp så är de bara att stiga upp.

Blir ett kort inlägg nu på morgonen för än så har de inte hänt nå speciellt. Förutom att jag redan har hunnit göra upp en brasa. Är äckligt kallt här men de går snabbt när man väl börjar elda.
Nu ska vi göra lite frulle och se bestämma va vi ska hitta på, Blir väl att fara ut med skotern och grilla.

Ha de bäst alla där ute.

Tjinpling

  Lägger in en bild på våran fina skoter. För alla er som är intresserade så är de en Switchback 800 -04

Rolig utmaning

Blivit utmanad av Sara. Får se hur de går :-)

Regler: Det här är svårare än du tror! Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dom. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!



1. Vad heter du?: Ninnie
2. Ett ord på fyra bokstäver: Nära
3. Flicknamn: Nathalie
4. Pojknamn: Nils
5. Yrke: Neurolog
6. Färg: Neongul
7. Klädesplagg: Nattlinne
8. Mat: Nasigoreng(eller hur de nu stavas)
9. Sak i badrummet: Näsdukar
10. Plats/stad: Nice
11. En orsak att vara sen: Näsblod
12. Något man skriker: Neejj
13. Film: Notting Hill
14. Något man dricker: Nyponsoppa
15. Band: No Dubt
16. Djur: Noshörning
17. Gatunamn: Nils-Jansgatan
18. Bil: Nissan
19. Sång: No one- Alicia Keys


Jag utmanar: Emmelie, tessy, Psykoangel, Ann storm,

Fullpackad dag

Ja de kan man säga att denna dag har varit. Vi är just nu i våran stuga i a-jaur. Vakna i morse vid 6 tiden att vi hade en äckligt pigg och glad liten son som gjorde allt för att få våran uppmärksamhet. Han är så söt man kan som inte låta bli att skratta åt han. Kom med sin favvo vovve och ville pussa oss. Ville se på min mage och pussa på bebisen. Börja peta mig i näsan. Sen när jag vände mig om gick han till Robban och börja peta på han. Hämta en bil och körde på hans rygg. Snacka om att han hade sega päron i morse. Robban förstår jag för han var uppe halv 5 igår morse och jobbade i 12 timmar. Sj kan jag bara skylla på att man är gravid och dock kommit i en period där jag sover jättedåligt pga mycke drömmar.

Har i veckan inte varit i mitt bästa skick. Varit nedstämd och depppig. Har så mycke som far i lillhuvudet mitt. Blir bara knäpp på att må såhär. inte kul alls om ni fråga mig. Men jag har sån tur som har så fin och förstående sambo. Igår kom han hem från byn och då hade han köpt 2 presenter åt mig. En var ett fat som var orange med 3 våningar som man kan ha kakor eller godid på. Jättesvårt att förklara ska försöka komma ihåg och ta ett kort. Sen fick jag en skål från Mine Kostaboda. Har den mindre i svart och fick den större i vitt. Hur gullig är han inte??? Älskar han sååå mycket.


Nä tillbaka till dagen. Efter de att vi gått upp åt vi frukost och packade sista inför våran resa. Robban fick ledigt hela dagen så vi tog oss iväg runt halv 9. Stanna hos svärföräldrarna på vägen och fick i oss lite mat. Mums, tur att man har en svärmor som är så duktig på att laga mat. Blev bjudna på sillfrukost. Sen åkte vi vidare till a-jaur. Väl framme gjorde vi oss ordning för att fara ut med skotern och pulkan. Gissa om vi hade en liten grabb som var längtansfull. Åkte en bit men vissa ställen i slutet var mycke guppigt och jag fick lite kramp i magen men men så är de. Sen åkte vi in till a-jaur för Robban var tvungen att köpa en ny rem till skotern och då passade vi på att kolla lite på skotrar. Såg många fina och melwin hitta sin barnskoter. Satt på den från de vi kom dit tills vi for därifrån. Sötungen. Han har lärt sig av Robban hur man kör skoter inne. Låta lite och sladda med rumpan. Hihi..han är så söt så man vill äta upp han när han gör de.
Åt mat och sen for vi och badade i badhuset för de har i a-jaur varmare tem på fredagar. Så de var 33 grader där inne. Skönt. De älskade Melwin. Va hände mer idag...jo var och handla lite och sen gick vi en snabbis till våra grannar och sa hej till dem. Men gissa om de var en trött liten kille sen. Inge var bra och när inte hans leksaker ville göra som han ville blev de mycke raseriutbrott. Undrar vars han har fått sitt heta temperament ifrån ;-)

Nu sitter vi här och glor på tv. Har just sett Let´s dance. Blir så glad av musiken. Är grymt sugen på att lära mig salsa. Men jag tror inte de har de i byn, måste nog träna i piteå eller luleå.

Nä nu har jag inge mer att berätta. Ska lägga mig. Är gode såå trött. Är en dag i morgon oxå

Tjingpling på er alla där ute

Tuff dag ida.

Idag har jag haft en mindre bra dag. Mycke tankar och funderingar har farit runt i huvudet. Har sista tiden sovit jättedåligt. Drömmer mardrömmar igen och som vanligt handlar de om mamma. Är som precis som när hon dog för då drömde jag mycket och sov jätteoroligt. Sen att man är gravid gör inte sömnen nå bättre för man ligger och skruvar och försöker hitta sköna sovställningar. Saknar mamma så enormt mycket nu. Kan ibland inte gå förbi hennes kort som hänger på kylskåpet utan att börja gråta. Ibland vill jag inte ens titta på det. Är inne i en tung period nu bara då jag är väldigt lättirriterad och börjar gråta för minsta lilla motgång.

Prata med Sara och kom fram till ett och annat som jag egentligen kanske har vetat men som jag inte velat se. Tack gumman att jag har dig. Sen har jag pratat med Robban oxå. Hoppas man nu kan slippa vissa känslor och tankar.

Middagen blev jättegod som jag gjorde. Egentligen är väl karrekotletter och pommes helgmat men jag blev sååå sugen på de idag. Var och handla oxå idag så nu har vi lite mat i kylskåpet. Skönt för när man inte har nå får man idetorka.

Va har jag gjort mer idag??? Jo jag har storstädat men jag kom fram till att Robban är från och med nu portad att använda MIN dammsugare. Blev såå förbannad att den inte sög men inte så konstigt för igår så renoverade Robban och hans polare Per i hallen och använde MIN dammsugare och sög upp spån och sånt skit. Var tvungen att plocka isär hela slangen och till slut så hitta jag stoppet. Så nu får han INTE använda den om de inte är för att städa huset och suga upp damm och sånt.

Nä nu orkar jag inte skriva nå mer men de blev ett till inlägg idag.

Tjingpling på er alla där ute och ät inte ihjäl er på semlor nu

Sol sol och åter sol

Idag har äntligen solen tittat fram och de har bara varit ca -1 grader ute. Så skönt att de har börjat bli lite värme ute. Förhoppningsvis så håller de i sig och att våren är på väg. Börjar bli gode såå less på denna snö och kyla. Är kul med snö när man kan vara ute och åka skoter och grilla och sola sig.

Nu blir de ett kort inlägg för jag ska snart börja med middagen. Blir kareekotletter med steak house frise och bea...mumma inte dåligt.

Ha de bra alla till vidare. Som sagt berättar mer sen.

Tjingpling på er där ute

Bakmamma

Hör och häpna jag har blivit värsta bakmamman. I fredags bakade jag kanel och vaniljbullar. Idag gjorde jag en urrrgod kaka med kokosglasyr på. Skulle ha tagit kort på den men glömde bort de. Tänkte ge er receptet så ni får prova på det. Tänkt er en kladdkaka med kokosglasyr som blir lite seg. Mumma säger jag bara. Ska i morgon om jag har ork och tid göra morotstårta. Sen funderar jag på att göra mer bullar för jag blev INTE nöjd med mina bullar sist. Måste nog ha mera gegga i dem nästa gång.

Sen till en annan sak som jag blev såå glad över. Jag fick äntligen Melwin att sova middag idag. Han har vägrat sova middag sen i torsdags. Har absolut totalvägrat. Sagt nej direkt när jag har nämt de, men idag som sagt somna han. Han sov i 1 ½ timma. Så då gjorde jag min kaka. Trodde inte att han skulle somna ikväll men han var lika snabbsövd som de dagar han inte har sovit.. Skönt skönt.

Va har hänt mer idag. Vi hade besök av farmor och en arbetskompis till henne så då skicka jag med lite nubakade kakor. Sen gjorde jag en jättegod middag med kyckling. Köpte lårfile och köpte en marinad. Santa Marias som var för kyckling. Marinerade kycklingen en timma innan jag skulle göra. Stekte kycklingen sen satte jag i grädde som fick puttra med kycklingen och de blev jätte god sås från marinaden. Blev ris och stekta grönsaker med hericoverts, grillade tomater och rödlök. Findus har en sån blandning som är urgod. Tipsar jag oxå om.

Sen ikväll har jag och Melwin duschat och myst på i soffan innan han la sig. Fastän han är i en urjobbig period så kan man inte älska han ändå. Jag verkligen älskar min jobbiga lilla son över allt annat på denna gjord. Sen att han har bästa pappa i världen är ju ett super plus.
Vi har har kommit i en period nu där vi nästan bara kollar på desigt program. Idag såg vi Till salu på 9:an kl 19, flippa sen över till 5:an och ser nu Arga snickaren sen ska vi se på 9:an igen och de Grand Designs.  Vi är mitt i renovering här hemma så då är de kul och få se lite program och få nya ideer och tips. Just nu har vi svårt att välja golv. Får se va de blir.

Nä här kommer receptet på kakan jag gjorde idag:

Chokladkaka med kokosglasyr

180 gram smält avsvalnat smör
6 dl socker
4 ägg
½ dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
3 dl vetemjöl

Glasyr

75 gram smör
2 dl socker
1½ dl grädde
1 dl sirap
1 påse kokos ca 200 gram

Blanda ihop ingridiensera till kakan. Äggen och sockret ska vispas poröst sätt in resten. Smöra och bröda en panna. Sätt in kakan på 200 grader i 15 min. Under tiden gör ordning glasyren i en kastrull. Låt allt sjuda i ca 2-3 min. Ta ut kakan och bre på glasyren över hela kakan och sen sätt in den igen i ugnen i 10 min. Låt kakan  svalna lite innan man skär upp den. Ett tips gör inte så stora bitar eftersom kakan är gode så mastig. Lycka till :-)

De var allt för denna dag. Ha de så bra alla där ute

Tjingpling

Freebirthing...

Ser på ett program på 5:an där de handlar om att föda hemma. Kan förstå dem som vill göra de för att de har dålig erfarenhet från tidigare förlossningar men själv skulle jag aldrig våga göra de. Plus att Robban skulle svimma så då skulle man vara själv. Men samtidigt är de gode så coolt att de gör de.

Var bara tvungen att berätta de..ha de

Tjingpling

V.28

Som rubriken lyder så har man gått in i v.28 nu. Snart är de bara 10 veckor kvar tills lillbebisen kommer. Jag har börjat längta så mycket nu. Är jättenyfiken vem han kommer vara lik. Om han kommer se ut som Melwin när han var liten. Sen som sagt får vi se om de är en liten kille där inne eller om den har lurat oss och de kommer en tös ist. Har inte köp nå speciella pojkkläder förutom en body där de svår " I have the greatest daddy in the world". Eller nå i den stilen. Enda blåa som har inhandlats.

Har i helgen och i slutet av förra veckan haft mycke sammandragningar och värk i magen. Har kännt som håll och de har börjat för den mista ansträgningen. Sen att jag har värk under magen kan ju bero på att de har jobbats så mycke de sista dagarna. Sen så har man ju tydligen mer sammandragningar men andra än första.

Sätter in en bild på magen. Växer på som den ska.

Var förresten hos bm förra veckan. Alla värden såg bra ut förutom järnvärdet. Hade sjunkit från 125 till 113. Så de är bara att börja knapra järntabletter. Sen hade magen växt ca 1-2 cm på ungerfär ca en månad. Vikten hade ökat med 300 gram så nu har jag gått upp ca 5,5 kilo.

Nä nu ska jag kolla vidare på golv och möbler här hemma men en bild som jag har lovat

 

Magen i v.28                                                                                  Blev lite mörk och stor..ha ha..



Tjingpling på er alla där ute


Utmaning igen...

Först ska jag anta utmaningen som jag har fått från Louize. Ska berätta 7 sanningar om mig själv...ha ha..får se hur de går.

1. Jag har fotfobi. Hatar fötter förutom småbarns fötter. Kan bli sååå förbannad när Robban ska komma och ta med sina äckel päckel fötter.

2. Gode töntingt men de tog över ett halvår innan Robban fick se mig med glas ögon. Har aldrig gillat att ha de plus att ja har skämts. Börja väl användra dem dagligen efter de jag blev 25,5 år. Hatar dem än men jag kan behöver dem.

3. Ingen jag är stolt över men när jag var 12 tror jag så snattade jag och åkte fast. Pappa följde mig till Åhlens för att lämna tillbaka och be om ursäkt. Blev så skamsen.

4. Gick på date en gång utan att komma ihåg hur killen såg ut. Blev utbjuden i fyllan och sen hade jag ingen aning om hur han såg ut...ha ha..tur de för han var absolut inte min typ.

5. Snodde cigg av mina föräldrar när jag var tjuvrökte. Tyckte de var så bra för mina föräldrar var storrökare och de upptäkte inge.

6. Tog nog några månader innan jag våga säga till mamma...eller hon kom på mig att jag pircat tungan. Blev inte nöjd för 5 öre.

7.  När jag jobbade som croupier avrådde jag vissa att fortsätta spela eller försökte i alla fall så de inte skulle spela bort alla sina pengar så de inte kunde betala hyra och räkningar.

Jag utmanar alla som vågar och törs göra denna utmaning

I helgen har de varit alla ♥-dag. Vi bestämde oss för att fara till luleå och kolla på golv och sen äta mat bara vi 2. Melwin fick vara hos Robbans faster under tiden. Var och åt på Waldorf. Var urmysigt att bara vara vi 2 fastän man sakna lilleman massor,

Idag har vi varit och firat svärfar som fyllde år. Åt mycke godfika som vanligt.

Nä nu har ja inge mer att berätta. Men hoppas alla har haft en bra helg och...

Tjingpling på er


-

Vill bara lägga in några bilder på min sötunge.



 Melwins älsklingssyssla...BILAR

             
 Vill oxå visa magen som mamma gör

   Provar mammas glasögon

 Gullunge

 På väg ut

 Mammans ögonsten

Tjinplin på er och ha en bra dag


Gäsp

Är trött idag men de är jag varje dag nu för tiden. Ska snart fara och jobba. Blir att jobba på dagis idag. Sen ska jag hämta Melwin och sen blir de att fara till banken. Hade tänkt städa men de får bli i morgon när jag inte har nå jobb inbokat. Ska snart gå och försöka få på mig ett ansikte så man ser levande istället för död och så man inte skrämmer alla barnen.

Skriver mer sen. Förresten så försöker jag få besökstatistiken att fungera..får se om de gör de är ingen hejare på sånt. ha ha..

Tjinpling på er

Utmaning plus finbesök

Igår fick jag fin besök av Sara, Johanna och Sabbe. Var riktigt kul att se er tjejer. Synd bara att vi hade så stökigt här hemma. Men då håller vi dock på att renovera så man kanske är förlåter. Och du Sara, inga mera hyss nu va?? ;-)
Sara är expert på att lära Melwin hyss...ha ha..igår fick hon han att stoppa in godis i öronen. Hon skämta med han och sa att om hon skulle sätta godis i öronen om han inte sluta och gissa vad han gjorde då..precis som hon sa. Sen så var han en riktig liten apa när brudarna var där. Men som jag sa så var de jättekul att se er alla. Ska verkligen ta mig till Piteå snart och umgås med er en kväll.

I dag har vi varit på kalas i Vidsel. En av Melwins äldre kusiner fyllde 21 år. Alltid kul och träffa släkten och Melwin har har alltid kul med sina yngre kusiner. Full fart hela tiden. Sj var jag gode så slö idag. Har haft mycke värk och sammandragningar idag. Mindre kul, men men.

Sen till en annan sak...har blivit utmanad av Pzykoangel att lägga in en speicell bild i bloggen.
reglerna lyder följande:
Gå in i mappen där dina bilder ligger, gå sedan till den sjätte mappen och välj sedan den sjätte bilden i den aktuella mappen, släng upp bilden på bloggen och skriv något om den, utmana sex andra personer och länka till dem.

Så detta är min bild..ha ha..



Denna bild är från va jag tror är 04 eller 05. Har en liten tjejfest och de verkar som att jag har fått nån cider för mycket eller så var jag bara väldigt trött. Men kul hade jag..ha ha de var ett tag sen.

Jag utmanar:

Sara
Sabina
Angelika
Tessy
Perni
Johanna

Ha nu alla en jättebra helg och sköt om er

Tjingpling på er

V.26 och snart BARA 100 dagar kvar

Som texten lyder har jag snart bara 100 dagar kvar innan lillebror kommer ut. Oj vad jag längtar. Hoppas jag kommer igång av mig själv och att han behagar att komma ut lite tidigare än beräknat. Har tagit en ny bild på magen idag som jag tänkte dela med mig.

Idag var Melwin på dagis i några timmar. Tydligen sa fröknarna att han inte varit sig själv och rent av gråtit vid maten och de brukar han aldrig göra. Så i morgon blir de att vara hemma för jag ska jobba hela dagen så Robban tar han. Ska jobba på dagis. Han är nog inte riktigt frisk än. Kan vara bra att han får vara hemma så han inte blir sjuk igen.

Blir inget lång inlägg. Känner att jag inte har orken att skriva så mycket idag. Får bli ett längre inlägg sen nån gång.

 


My heart is like a singing bird
Whose nest is in a watered shoot;
My heart is like an appel-tree
Whose boughs are bend with thickest fruit;
My heart is like a rainbow shell
That paddles in a haleyon sea:
My heart i gladder than all these
Because my love is come to me.



Tjinpling på er där ute och ta hand om varandra

Baciller i mängder

Här är de snorig och hostigt fortfarande. Både Robban och Melwin är sjuka än men Melwin har varit feberfri sen i morse så jag hoppas han börjar bli frisk. Han har orkat leka och busa massor idag så de är ju ett gott tecken. Men Robban däremot har varit jättehängig idag. Febern verkar fara upp och ner och så har han huvudvärk som verkar besvära honom massor. Är synd om mina killar. Men än så länge har jag klarat mig och jag hoppas de förblir så.

Igår var jag och tog skoterkortet. Har fått köra skoter på mitt vanliga körkort men eftersom jag lyckades tappa det en månad i sommras så förlorade jag tillståndet att köra skoter så då var de lika bra att ta ett eftersom vi har ju skoer. Var en dryg dag. Åkte hemifrån efter 8 tiden och kom hem före 7 på kvällen. Var gode så slut plus att jag saknade mina killar massor. Tydligen hade Melwin varit helt utslagen hela dagen. När de hade duschat hade han varit så slut så han hade lagt sig på magen. I vanliga fall älskar han att duscha och bada.
Tillbaka till körkortet så var vi 12 st. Var nog därför de tog sin tid. När vi skulle köra fick jag köra först och skulle köra en bana men de var så guppigt och när jag klev av skotern så fick jag grymma sammandragningar. Hade ont hela eftermiddagen och jag har haft väldigt mycke sammandragningar idag oxå.  Men som sagt nu har man då koret iaf så nu är de bara att tuta och köra.

Sen fick jag veta att de är nån ung kille som har brännt ner en låg-och mellanstadieskola igår kväll. Var förbi där och de rykte och brann fortfarande lite. Kände rent av lukten i morse när gick ut för att hämta posten. Lukta svavelsyra och vi bor en bit bort så då måste ni nog förstå att de brunnit endel. Det som jag tyckte var lite komiskt på ett sätt är att brandstation lång precis bakom skolan och den han ändå brinna upp. Men när väl elden får fäste går de nog snabbt.
Tydligen hade branden börjat i en kontainer och sen fått grepp om undre delen av taket. Tycker de är så synd att ungdommar eller människor i alla åldrar måste gå och tänka eld på saker. Men va händer med alla barnen som går där? Vars ska de ta vägen nu då för jag menar inna de har hunnit bygga upp den skolan är de ju höst. Sen hoppas man ju verkligen att de inte var nån som jobbade där igår.

Nä nu har jag inge mer att berätta. Ska till banken i morgon och så ska jag till frissan. Kan försöka få in ett före och efter klippningen om jag kommer ihåg.

Tjingpling på er alla där ute

RSS 2.0