Halsont, vaken son och BVC

Har inte sovit mycke i natt. Vaknat flera gånger att halsen har gjort så ont. Varit svårt att svälja och sen har man inte velat hosta för man har varit rädd att väcka Malcom. Sen där vid 4 trór ja att kl var så vaknade Malcom hur pigg som helst. Försökte söva om han, ge han nappen och gunga vaggan. Men icke. Så till slut tog ja över han till mig och la han bredvid mig. Efter lite dutt på rumpan så somnade han. Va gode så trött kan ja lova er.

Sen blev de att skjussa Melwin på dagis. Vila lite innan vi fort till BVC.
Så nu väger Malcom 7980g och va 66cm, huvudmåttet va 43,2. Sen fick han 2 sprutor en i varje ben. Tyckte så synd om han men de gick över gode så snabbt.
Efteråt var de raka vägen till Melwins dagis och hämta han. Resten av dagen blir lugn. Ska sätta igång en maskin med vita kläder. Behöver tvätta ungarnas kuddar och lite annat grejs.

Nu ska ja ta Malcom. Han ligger i sängen och inte är nöjd för 5 öre. Tror han är övertrött och har säkert ont i benen efter sprutan.

Tjingpling.

En liten grej till. Gå in på denna sida och var med i tävlinge om fina presenter som antingen en Iphone, slin labtop eller ett Ps3 Slim http://se.limbino.com/c04/link/dbldi

¨Ännu en måndag i vårt liv

Så då var de måndag igen. Har inte gjort så himla mycket. Var och gick en promenad med Petra och hennes dotter Clara. Sen var ja in hos dem och drack lite kaffe och fick lite frulle i magen. Malcom sov bort hela besöket.

Annars som sagt har de inte hänt så mycket idag. Varit ganska slö och trött. Lekt lite med ungarna. Malcom har varit ovanligt gnällig i dag. Inte likt han alls.

I morgon så ska vi till BVC på 5 mån kontroll med han. Han har nog inte gått upp så mycket sen i fre. Väger väl runt 7,8 och är 67 lång. Sen blir de vuxenbarn så Melwin får leka av sig lite. Ska även hinna med att måla förhallen medans Melwin är på dagis. Men de beror helt på om Malcom kan sova lite under tiden.

Blir ett kort inlägg idag. Finns inte så mycket att berätta idag. Kanske i morgon.
Ska kolla på hm nu för ja fick vårkatalogen idag och de finns urfina kläder som ja vill ha och till barnen oxå.

Tjingpling

Rivjärn i halsen

Nu har ja lagt barnen, var 2 gode så trötta små grabbar. Har på eftermiddagen hunnit duscha med båda barnen och ätit resten. Har inte orkat göra nå annat. Pratat med världens bästa Sara oxå.

Sen till nå annant. Känns som ja har svalt ett rivjärn. Har såå himla ont i halsen. Börja igår hos svärisarna. Kom som på en gång. Börja klia massor och fick torrhosta. Under dagen har de varit sådär men nu på kvällen har halsen börjat göra mer ont. Rivjärn och en klump som en grapefrukt har ja i halsen just nu.

Sitter nu och väntar på att Robban ska komma hem. Har varit och sagt ett sista farväl av faster. Tycker livet är så orättvist. Vad är guds tanke med detta. Först tar han min mamma som bara var 63 sen tar han Robbans faster som var yngre. Menar båda dom hade hur mycke som helst kvar att ge till alla.

Nä nu ska ja fortsätta kolla på " Ensam mamma söker" och hoppas vi kan se The Proposal sen om inte gubben blir allt för trött.

Hoppas detta med halsen blir bättre så man inte åkte på nå skit nu.





Tjinplig

Sorgen dag

Har inte så mycket att skriva. Har varit en jättetråkig dag och natt. Robbans ena faster dog igår kväll. Har idag varit hos hennas man och barn som dock är stora och hälsat på. Förstår va de går igenom eftersom jag själv var i deras sits för ca 1 år sen. Däremot så tycker jag att allt varit så läskigt för allt runt henne har vait så identiskt som mamma. Och tyvärr fick de samma utgång oxå. Hoppades så innerligt att hon skulle klara av sig. Tänkt att hon dog 4 dagar efter mammars 1 års dag. Så okt mån har inte varit en bra mån för våran familj.

Ja hoppas verkligen att hennes familj tar hand om varandra och stöttar varandra i deras sorgarbete.

Många tankar går till dem

R.I.P lilla fina faster

Denna låt tillägnar jag även åt dig


Helgen är här igen

Lördagsmorgon och jag sitter med datorn i knät, Malcom äter välling, Robban sitter i andra soffan och se på Vänner på 5:an och Melwin ligger uppe i våran säng och sover än. Ska snart ska vi äta frulle hela familjen. Idag ska vi på dagis för Melwin ska bli fotad. Även Malcom ska få vara med på ett hörn så de kommer bli kul. Sen blir de att fara raka vägen till Vidsel för vi ska fira MElwin och Malcom kusin.

Igår under dagen hände de inte så mycket. Jag plockade på här hemma, fixade undan lite i Malcoms kläder. Tog bort nu alla 62 som har varit för små länge och bytte ut de mot strl 74. Lillgubben blir bara större och större. SEn kom Robban hem och vi gjorde oss ordning och åkte ut. For förbi Elkedjan och kollade på vitvarorna så nu har vi bestämt oss för att köpa där ifrån. Sen åkte hela familjen Nilsson till Trescorona och åt middag. Var riktigt gott men dyrt. Tur att man inte gör de så jätteofta.

Sen för att fara hem ist blev de att fara till Näcken och Tessan så ungarna fick leka av sig lite. Men ja kan lova att de var en trött liten kille som som somna på en gång. Av nån anledning så hann han äta upp vällingflaskan och lägga undan den. Sen plockade ja undan all tvätt och hämde upp de blöta innan vi satte oss för att se UFC 103. Både jag och Robban somna en liten sväng men vi såg klart den så vid 12 lade vi oss.

Idag ska vi som sagt på  kalas sen ska Robban förlja sina föräldrar och två syrror till Sunderbyn och hälsa på sin faster som ligger på sjukan.

Sen vet ja inte va som händer. Hade pratat med Sara om att vi kanske skulle fara ut ikväll men vi får se hur de blir.

Nä nu ska vi äta frulle och sen göra klart ungarna för fotografering.

Tjingpling på er


Fullsatt dag

I dag var Melwin ledig från dagis för ja tänkte att de kan vara skönt att inte behöva stiga upp kl 7. Dessutom så är barnen så morgontrötta så de kan vara skönt att inte behöva dra upp dem varje dag. Får se om de blir en dag till i veckan som Melwin blir ledig.
Efter halv 10 åkte vi till vuxenbarn för att Melwin skulle leka av sig. Vi var där till efter 11 för sen var vi nästan ensamma.

Ska förresten visa blommorna som Robban gav mig i tis.

 Hur fina är de inte??

Sen när vi hade varit på vuxenbarn åkte vi hem och åt lite mat. Melwin åt inte så mycket för han var ganska mätt från fikat. Gjorde ordning barnen sen bar de av till Piteå för en hädelserik dag.

Först åkte vi till Allis och Roland i djupviken. Var riktigt trevlig och de va så söta och gjorde våfflor åt oss. De uppskattade Melwin och ja för då fick han lite mat i sig. Han hade mycket att kolla på. Så nästa gång vi ses Allis ska du få ugglorna ja glömde att ta med mig idag. Senil som man är..hihi..
Sen så åkte jag och Allis förbi mammas grav för Allis ville se vars den låg. Sen va hon så gullig och erbjöd sig att tända ett ljus på mammas grav unde halloween helgen. Va hur snällt som helst eftersom vi kommer vara borta i stugan. Så tack.

 

 

 

Efter vi varit hos Allis och Roland och på mammas grav bar de iväg till Linnea och Herman för att ge Hermans sin present som ja och Sara hade köpt åt han. Sara och Sigge var redan där och Herman låg på borden och vädra skruven och rumpan. Så himla söt och liten ha är. Glömt bort att Malcom har varit så liten. Som vanligt hann ja inte vara där nå länge innan ja skulle iväg men ja han hålla i Herman och mysa med en liten bebbe.
Melwin hade så kul men Doris och Sigge och Sara.

Lite kort på Herman och barnen.

 

 

 



Efter de att vi varit hos Linnea och Herman så tog Sara ungarna och jag åkte på mitt viktväktarmöte. Gick jättebra har gått ner 1,9 kg sen förra tors, blev väldigt förvånad för de trodde jag inte så om de fortsätter såhär kanske ja når mitt första delmåt till jul. Sen vill jag tacka Sara så mycket att hon va supergullig och tog mina vilddjur. De uppskattar jag massor. Du är en sann vän gumman. Har tagit 2 bilder från dig vännen. Hoppas de är ok.


 

Nä nu ska ja runda av och gå och lägga mig men dagen inlägg är lite roligare än mina vanliga. Mycke bilder och skoj att läsa ;-)

Avslutar med att säga: Grattis till Angelika och David och storebror Wiliam som fick sin efterlängtade lillebror som va gode stor ändå :-) Himlarns söt va han. Massor av kramar till er¨

Tjingpling



Vuxenpoän ala grande

Igår var ja på mitt första föräldramöte på Melwin dagis. Snacka om vuxenpoäna där. Börjar sakta men säkert få mer och mer sånna poäng...ha ha..ja ni. Tänk att lilla ja som bara för några år sen festa flera gånger i veckan och tog dagen som den kom skulle bli 2 barn mamma. De hade ja väl inte trott första gången ja träffa Robban att vi skulle vänta barn tillsammans 1 år efter...ha ha..och sen efter 4 år har 2 barn, hus, bil och va förlovade. Snacka om att de går snabbt hära.

Som sagt va ja på föräldramöte igår och de var riktigt intressant för man fick svar på många tankar man har haft men även grodde nya frågor som ja inte riktigt förstod. Ska prata med fröknarna på dagis idag och höra mig för lite så ja bli mer klar på vissa punkter.

Ja hade tänkt skriva igår men ja hade varken, orken, lusten eller tiden att skriva. Hade nog mycke igår att göra.

Från kl 11 igår va ja borta. Blev en lunch med Linda och Vilja sen for vi med dem till vuxenbarn en stund och sen var de bara att fara hem och börja med maten så man skulle hinna äta innan man skulle på mötet.

Vart så stolt över Malcom igår för hips vips kunde han ändå sitta gode så bra igår. Sen har han verkligen försökt att krypa. Han snurrar runt runt och man ser att han försöker skjuta iväg med benen. Ibland funkar de ibland inte. Tror de inte kommer dröja allt för länge innan han börja masa sig frammåt. Mamma blir stolt.

Sen igår så var ja in på en sida som heter alskadehjartegryn.blogspot.com. Hon gör jättefina barnkläder och ja blev så himlarns sugen på att köpa barnen var sin namnmössa. För då kan verkligen ingen ta den och säga att de är deras. Tips gå in där och kolla. Finns massor av fint. Har även en tävlign där hon lottar ut en personlig snuttefilt.

Tävling 90´000 besökare! Massor av fina saker kan ni hitta där. Nu har ja skrivit fina saker flera tusen gånger men ni fattar

  1. Igår kom älsklingen hem med en bukett med underbara röda blommar av alla de sorter. Ska ta ett kort sen och visa buketten. Han tänkte att ja skulle bli gladare eftersom de var en extra tung dag igår. Hur söt är han. Har verkligen en uber wonderbar karl.

    Idag händer de inte så mycket. Kommer mest vara hemma och grejsa på. Ska tömmas garderober och flyttas kläder och sån, men först så ska ja kolla igenom lite bloggar och beställa lite byxor åt grabbsen på Lindex.

    Ha de bäst alla där ute och...

    Tjinpling på er

1 år av stor saknad

Idag är de 1 år sen min älskade lilla mamma lämnade oss. Känns så himla overkligt. Tiden har gått så fruktansvärt fort. Ibland kommer jag på mig att hon faktiskt inte finns i livet. Önskar varje dag att detta är en enda stor hemsk mardröm som ja kommer att vakna upp ur och att jag än en gång kommer får krama om henne. Sen slår de mig att så är inte fallet. Ja kommer aldrig få se henne le, aldrig få höra hennes skratt, aldrig få krama om henne. Alla dessa aldrig får mitt hjärta att gå i tusen bitar.

Drömmer om henne som sagt fortfarande väldigt mycke och då är hon alltid arg på mig för att ja har gjort mig av med hennes saker. Sen kommer hon alltid tillbaka efter ett halv år år. Tänker fortfarande om jag gjorde rätt val, men innerst inne så vet ja att de va de. Huvva de är så himla jobbigt att tänka på henne. Vet inte när ja kommer komma i ro med den tanken. Är fortfarande arg för att hon lämnade mig nu.

Hoppas att du har de bra i himlen men änglarna mamma. Älskar dig så mycket om saknaden är så stor. Vill tillägna dessa låt till dig.










Nä nu orkar ja inte skriva nå mer, tårarna rinner. Älskar dig för evig mamma

Nyklippt liten pojke

Nu är Melwin nyklippt och fin. Fick muta han lite med godis för att han skulle sitta still. Han ville inte vara med på noterna hela tiden. Slängde av sig capen, sen börja han åla för att han fick hår överallt. Men efter mycke om och men så blev han klippt. Min fina lilla kille blev så stor.

Ska sätta in lite bilder från före och efter. Blir ingen lång inläggning ikväll för nu ska vi se UFC.

Tjinpling på er

 Melwin innan klippning idag

 Melwin efter sin klippning. snygg eller hur

 Malcom 5 mån

Barnmottagningen

Idag vaknade vi runt 7 tiden. Var gode så utvilad ändå. La barnen efter 7 igår och Malcom åt runt halv 6 i morse. Han är så himla duktigt lillgubben min.

Var och lämna Melwin på dagis sen bar de raka vägen till Piteå. Kom fram kvart i 9 men innan ja hitta dit ja skulle och virrat omkring hann kl bli 9. Väl framme så vägde och mätte de lillplutten. Så nu väger han 7,7 kg och är 66 cm lång.
Sen fick vi vänta en liten stund innan läkaren kom. Väl inne lyssnade hon på Malcoms lungor och ställde massor av frågor. Sa att hon inte trodde de var nån fara och Malcom fick ordenerat Bricanyl 3 ggr per dag igen. Sen ville hon att vi skulle ta en snabbsänka och lite andra prov så Malcom fick 2 plåster med bedövningssalva som skulle sitta på i 1 timma. Var tvungen ringa farmor och be henne hämta Melwin på dagis eftersom ja inte skulle hinna. Va inga problem. Är skönt att man har farmor och farfar som ställer upp när de krisar. Är så glad att ja har Robbans familj.

For och hälsade på Linnea och lilla Herman..så himla söt liten plutt, med stora fötter ;-9 hihi. Ska som sagt dit igen på tors för de blev en snabbvisit idag. För då har man nog chansen att hålla han om han inte nu sover igenom vårt besök. Sen bar de av mot barnmottagningen igen för stick i armen. Huvva så ont de gjorde i mammahjärtat när de stack han och han blev ledsen, men tur så gick de över gode så snabbt. Fick svar på snabbsänkan och den va bra. Ska ringa i morgon igen och höra va resten av proverna visade. Sen ska ja ringa tillbaka om 3 veckort för uppföljning. För att berätta om hur han mår och så.

Nä nu ska ja fixa tvätten och sen blir de att börja med maten. Ska förresten ta ett kort på Melwin idag, för han ska klippa sig hos en frissa för första gången. Sen ska ja ta en efter hans klippning. Hoppas de går bra.

Får skriva mer sen när ja har gjort de.

Förresten igår blev Malcom 5 månader. Fatta va tiden går snabbt. Tycker de va nyss vi kom hem med han. Om ett år börjar han dagis. Gisses, vars tar tiden vägen

Nä nu ska ja avsluta här med ett kort på lillplutt Malcom när han va bara nån dag och så nu.

 Malcom 1 timma gammal

 Malcom 4,5 mån

Tjingpling på er

Uppdatering igen

Har varit dålig på att uppdatera i helgen så ja tänkte göra de nu så alla där ute som läser min blogg blir glada.

Innan ja börjar så skulle ja vilja säga att de är kul att de finns de som läser men de skulle va kul om fler kunde lämna ett litet hej eller så :-) förrutom de som skriver annonymt och inte kan stå för va de säger för.

På tisdag är de 1 år sen min älskade mamma dog. Känns jättejobbigt när ja tänker på de och ja blir rädd när ja upptäcker hur snabbt tiden har gått. Drömmer fortfarande om henne mycket och fortfarade handlar dessa drömmar om att hon blir sur på mig för att ja har sålt huset hennes och alla grejjer. Och hon kommer alltid tillbaka efter ett halv år ett år. Är gode så jobbigt men nu går de mycket bättre än i början för då hade ja såå ågrens över att ja avsluta henner behandling. Men nu vet ja att de var de bästa för min älskade lilla mamma. Ska på tisdag tända ett ljus för att hedra hennes minne och ha hennes kort bredvid. Får se om ja skriver nå då den dagen. Beror helt på hur ja mår.

Nåja i lördags så var vi som sagt till IKEA för att handla in vårat kök. Lämnade av Melwin hos sin faster efter 8 tiden och sen bar de raka vägen till Haparanda. När vi kom fram så gick ja först in på Skopunten. Skulle lämna ett par skor åt anna och sen köpa ett nytt. Kollade även på stövlar åt mig själv. Prova hur många stövlar som helst men som vanligt så satte mina vader stopp för de. Blir såå less på att ja inte kan ha nå stövlar. MEn men så kan de vara.
Var väl på IKEA till runt halv 5 innan vi åkte där ifrån. Kolla på luckor,vitvaror, skåp. bänkar mm, allt som behövs för att få vårt drömkök, och nu har vi hittat de men tyvärr så gick de inte att beställa de där eftersom allt fanns inte så Robban måste på tis ringa in och göra beställningen. Blev att handla lite andra saker men inte så mycket så de blev så mycket billigare denna gång än förra. Tror vi var hemma efter 7 på kvällen. Var en glad kille som vi mötte men han var inte såå himla brydd att vi var där. Lekte för fullt med Noel. Men när vi väl skulle hem så ville han inte bli lämnad kvar. Söt ungen våran. Var en väldigt trött liten kille som somna när vi kom hem. Även Malcom somna fort, han va oxå gode så slut efter våran tripp.

Efter de att ja lagt ungarna ringde jag en kompis som hade fest. Tog min bag in box vin och åkte dit medans Robban var hemma och tog hand om ungarna. Var riktigt trevlig att få träffa lite folk. Blev gode så lugnt för mig. 2,5 vinglad och två väldigt svaga groggarn. Kom hem vid halv 3 tiden och somna gode så snabbt.

Idag söndag har ja varit lite seg i kroppen men inte bakis. Tror de är lite från våran tripp igår. Robban lät mig sova ända till 11 idag. Var himla skönt för de var länge sen ja gjorde det. Ja har världens bästa sambo. Hade nog sovit längra om ja inte blev väckt av Melwin som kom i och sa " mamma, kom upp. inte mera sova" så de var bara att dra sig upp och gå ner till resten av familjen.
Fick i mig lite frulle innan ja gjorde lunchen. Blev korv och potatis för Melwin medans ja och Robban åt rester. Sen vi ett tiden kom Noel. Vi hade lovat att han skulle få vara hos oss efter som Nelly skulle ha kalas. Så de blev full rulle hos familjen Nilsson kan ja lova er.

Åkte sen och handla för typ 1000 spänn och sen blev de godmiddag. Som ja har berättat tidigare så har ja gått med i viktväktarna så till middag åt ja en riktigt god rätt.

Va torskfile som ja krydda med salt och citronpepper. Sen gjorde ja en röra med lätt fraiche, hackad vitlök och rosmarin, ska oxå vara hackade svarta oliver men de gillar ja inte. Hedde röran över fileerna och strödde över med ost. Slängde in den i ugnen på 175 grader i 15 min. Under tiden kokade ja potatis och sockerärtor. Gjorde även en god sallad till. Prova den gärna för de va riktigt gott.

Har även hunnit med att kolla på en film med älsklingen. Blev Wolverine, va riktigt bra. Är grymt sugen på att se The Proposal. verkar rolig.

Nä nu har ja uppdaterat lite om helgen. Ska lägga mig nu för ja måste vara med Melwin på dagis lite före 8 för sen bär de av till Piteå för ja har en tid på barnmottagningen med Malcom. Hoppas nu att han får hjälp så hostan och slemmet försvinner. Sov gott alla

Tjingpling


Vc dryga läkare Viktväktarna

Igår hände de mycket. Var först på dagen en snabbis med Linda och Vilja. Ska lägga in lite bilder på sötisarna. Malcom va så himla gullig. När ja la ner han och Linda la ner Vilja tog Malcom Viljas hand. Hur gulligt är inte de??? De han bara vara en snabbsväng för ja fick tid hos en läkare med Malcom.
Lilleman har haft jättemycke slem i halsen i flera flera veckor. Har redan varit med han 2 ggr och sist så trodde samma läkare som ja hade igår att han hade lugftvägsinfektion. Så då fick han Bricanyl 3 gg per dag. Så igår när ja var dit så hade han så klart harklat upp allt så han hade inge slem just då. Läkaren titta på honom och sa att han va bättre. GAv mig en såndär blick. "Ytterligare en hysterisk mamma.". Blev så irriterad för ja vet att han har de jättejobbigt på nätterna. Hostar massor och ibland tror man att han ska kvävas av sitt eget slem.
När ja hade varit klar och höll på att klä på barnen kom min bvc bm och vi pratade lite. Hon tyckte att ja skulle in med han på kvällen /natten om han hade jobbigt med hostan. Sen gick vi och handla lite och hälsade på faster Anna på Öbergs innan vi traskade hemmåt.

Hann inte mer än komma in innanför dörren ringde bm från bvc och sa att hon tyckte ja skulle ringa till barnmottagningen i Piteå och förklara hur allt låg till och sen få en tid hos en läkare som kunde titta till han. Så de gjorde ja igår. MEn de hade inte telefontid så ja ringde idag och nu väntar ja på att de ska ringa tillbaka.

Efter 3 igår kom Sara för att vara barnvakt till mina små troll tills Robban kom hem från jobbet. Ja var ner till Pite för att gå på en Viktväktar möte. VAr riktigt intressant så nu gott folk räknar ja Points. Så nu är mitt första delmåt att gå ner 10 kilo. Sen ytterligar 12 kilo, men vi tar de första 10 kg först. När mötet va klart sprang ja in i sista min till Barnens hus för att byta en radiobil som vi köpte sist vi var ner till Pite men den funka inte. Undra hur arga de blev på mig för ja kom i 2 min i 6 tror ja kl va..ha ha.,.ja ja..så kan de vara.

Ida händer de inte så mycket. Blir att städa och fixa här hemma. SEn blir de att försöka få en tid till barnmottagningen idag. Dessutom så ska jag Zumba oxå så man får sin daliga motion så man går ner lite.

Glömde bort...i morgon ska vi till IKEA igen. Blir att kolla runt köket och sen beställa ett. Plus att de nog blir lite småhandel och sen ska ja handla skor på Skopunkten. Ska bli trevligt. Melwin ska vara hos Noel och Nelly under tiden. De kommer han tycka bli kul.

Nä nu ska ja föda mina barn och mig själv.¨Måste se va ja ska äta som inte innehåller så mycket Points.

Förresten så vill ja gratta Lina och Ellen till deras flickor som äntligen kommit. MAn blir lite avis att de får snusa bebis. Sj har ja ju en stor bebis som blir 5 mån på sön. Gu va tiden går fort. Tyckte de va nyss vi kom hem med lillknytet. Och nu ligger han och försöker krypa och pratar massor. Sötungen min.

Nä nu mååste ja gå

Tjingpling

Städning

Idag har dagen innehållit en promenad på morgonen och sen städning, tvättning och diskning. Visst har ja varit duktig. Tycker jag iaf. Har även sorterat i våran pall där vi egentligen ska ha vantar och mössor men de har även hamnat lite av ungarnas kläder där. Så nu har ja tagit tag i de och fixat det.

Ska snart börja med maten. Blir kycklinglårsfile med burgursallad och vanlig sallad.

Igår hade ja fullt upp. Efter ja lämnade Melwin på dagis var ja och handla sen så va ja förbi Kontorsteknik och lämnade tillbaka kameraväskan Robban köpte åt mig. Den var för liten så nu väntar ja på en ny en. Samtidigt så köpte ja lite saker till tackkorten som ja ida har gjort klart, så nu är de bara att skriva adresserna och skicka iväg dem.

Sen hämtade jag Melwin på dagis och vi åkte hem och åt innan vi for iväg på vuxenbarn. For hem före 3 för ja skulle skulle hinna göra klart degen till köttbiffarna. SAra kom efter 3 för hon skulle vara med ungarna medans ja var på banken. När ja varit på banken klart så for ja hem och gjorde middag. Som tack för att Sara va så gullig och va barnvakt åt ungarna bjöd ja henne på middag. Hon ska även vara barnvakt åt dem i morgon en stund. Ska då till Pite på viktväktarinformation.
Sen när hon for hem han vi inte mer än sätta oss så fick vi främmande av Robbans kusin Ante och hans pappa Roland. Blev lite prat.
Fick även senare på kvällen efter de att ungarna klagt sig av Robbans syster Anna. Så vi kan väl säga att vi hade full upp hela dagen.
Blir de även i morgon. För då ska jag med bilden till verkstaden på morgonen innan ja far med Melwin. Ska ringa och höra om de är ok att fara efter ja har lämnat han.

Nä nu har ja inte tid att sitta här hela dagen, ska vara huslig och börja med maten

Tjingpling

Pisssdag i dag

De enda ja kan säga att ja har en pissdag idag. Inge är bra. Känner mig konstig i kroppen. Har ont i halsen, känner mig astrött och pissig.

Skulle fara till banken idag kl 10, men tror ni ja hann, nä förmodligen inte för när ja kom hem så la sig jag och Malcom i sängen och sov ända till 5 i elva. Så då var de bara att skynda sig till Melwins dagis. Sjukt va ja har sovit hårt för ja hade mob bredvid huvudet men hörde inte larmet eller när Robban ringde.

De enda positiva som har varit idag va att när Robban kom hem hade han med sig en jättefin kamera till mig. En Canon Powershot SX.

Detta är min fina kamera:

Canon PowerShot SX1 IS







Tjingpling för mig

Godmorgon Sverige

Jaha så har ytterligare en helg snart gått. Gu va tiden går fort. Snart är man pansionär och man har barnbarn...ha ha...men förhoppningsvis så går de inte såååå jättesnabbt.

Vaknade idag före 7 och insåg att Mallcom har sovit ytterligare än en natt utan att äta. Så himla skönt. Sov även igår hela natten. Tror de beror på den stora gröttallriken som han får på kvällen innan han somnar. Får även en liten slurk välling. Så han är hon gode så belåten min lillprins.

Så va har hänt i helgen då. Jadu endel faktiskt. I fredags så var de ganska lugnt men igår så hade vi fullt upp.

Robban gick upp med ungarna och ja sov en liiten stund längre, va skönt för ja var helt slut igår morse. Sen traskade jag upp och tog mig en liten shake medans de andra åt frulle. Vi bestämde oss för att göra oss klara och sen fara till Piteå. Sagt men gjort så var vi iväg till Pitestan vi halv elva.

Väl framme så körde vi till Barnens Hus. Letade en födelsedagspresent åt Nelly. Hittade en present som hon säkert kommer gilla. Hittade även andra saker. Ett par tossor till Malcom som han kommer ha i vinter, även en huva som MElwin kan ha när han åker skoter. Robban köpte även en Hot Weel bil och en radiostyrd bil som tyvärr inte funka så ja måste in med den i veckan igen.

När vi var klara så åkte vi till Pizzeria Ängeln. Va jättegott för de var ett tag sen man åt där. Sen drog vi vår kosing till min pappa och hälsade på ett tag. Melwin var så rolig när vi var där. Trodde att en fisk som pappa hade på väggen som var gjort av trä skulle äta upp han...ha ha..vi höll på att skratta ihjäl oss. Malcom sov största delen vi var där.
Efter en stund klädde vi på oss och tog farväl. Skulle även förbi Coop och handla endel.

När vi hade varit på Coop ett tag träffade ja en gammal fotbollspolare och hennes söta lilla son. Sist ja träffa henne var förra året när hon vänta han. Var kul.
Men nu ska ni få höra. Vi handlade för 2,1 tkr. Helt sjukt va de är dyrt att handla mat. Man måste verkligen börja kolla noga va saker kosta och jämföra. Fick veta att Willys ska öppna i Piteå så då kan  man kanske komma undan lite billigare.

Sen på kvällen har vi bara myst på. Gjorde en riktig godmiddag med kycklinglår, burgursallad, en kall sås och en varmsås. Och till efterrätt blev de rabarberpaj. Mumma men ja åt inge för nu har ja bestämt mig att verkligen gå ner i vikt. Har kvar nästan alla gravkilo plus lite sen innan så ja ska faktiskt gå med i viktväktarna. Nu ska allt överflödfett bort.

Idag blir de att fara på kalas hos Nelly och fira henne att hon blir stora tjejen. Hela 6 år. Kommer ihåg när hon va 2 år och kom in i vardagsrummet och hade sin mammas Anna skor på dig. Så himla söt. Sen blir de att fixa lite här hemma.

Tänkte visa lite pix oxå.

 Godmiddag

  

 

 

 

 



Tjingpling från oss


Zumba zumba

Ha ha..nu har jag och Sara Zumbat. Svettades som en gris som vanligt. Är verkligen kul att göra de. När man väl ha lärt sig alla steg går de nog att ta i ännu mera. Ha ha..undrar va Sara egentligen tyckte om mitt Zumbande..ha ha..

Efter de att Sara farit så har de inte hänt så mycket idag. Har lagat middag. Gjorde benfri fläskkarre i ugnen med potatis och grönsaker som oxå va i ugnen. Himlarns gott. Love it.

Har inte så mycket att berätta för de har inte hänt så himla mycket på eftermiddagen. Robban är med Melwin på Ok och hyr film. Undrar va lillgubben väljer för film. Malcom ligger bredvid mig i soffan helt utslagen. Man ser att han fortfarande är spak efter febern.

Nä nu ska ja mysa med mina älsklingar. Blir nog pite i morgon. Ska fara och hälsa på papsen. Var ett tag sen man såg han.

Tjingpling och trevlig helg alla där ute


Hårfärgning...mörk eller blond??

Igår var Robban oxå hemma. Var meningen att Sara skulle Zumna med mig på morgonen. Men ja var så himla trött för ja hade sovit jättedåligt under natten. Herr MiniNilsson ville vara vaken och tjorva innan han somna om. Vet inte varför han har börja tjorva så mycket under natten. Har han aldrig gjort förr. MEn men va ska man göra.

Efter lunch kom Sara för hon skulle vara snäll och hjälpa mig att färga mitt hår. Satte in 2 förpackningar eftersom ja har så himla mycke hår. Hade in de 30 min som man skulle men sen när ja tvätta ut de och blåste de såg ja att de inte hade tagit överallt plus att de skifta i GRÖNT. Mindre kul så de var bara att åka ut igen och köpa ny hårfärg. Gick förbi Tracy på ClipIn för att höra va ja skulle göra. Fick tips om att köpa samma färg och sen ha de längre ända upp till 1 tim. Sen passade ja även på att handla lite mat och kollade lite om va som vi skulle köpa till pojkarnas kusin Nelly som blir 6 år på mån. Sen åkte jag förbi ÄP och handla hem mat.

Runt 7 tiden kom Sara igen för att hjälpa mig med håret än en gång. Blev mycket bättre denna gång, men ja ser att de fortfarande lyser igenom på vissa ställen från mitt blonda hår.

Tycker ni ja passar bättre i mörk hår eller i blont hår?

          

.....mörk som nu.........................eller......ljus som förr????? va är finast?

Nu väntar ja på att Sara ska komma så vi kan Zumba loss...ha ha..

Annars blir de nog en lugn dag. Ska plocka lite inför helgen. Städa upp i Melwins rum och lite annat i hemmet.

Tjinpling

Snön bara öser ner..lallalalallala...

Höll på att dö i morse. Vaknade vid 5 att herr mini Nilsson ville ha en flaska. När ja kom ner å regnade de för fullt. Tänkte " jaha..då blir de mysdag idag" Sen när vi guck upp före 7 så SNÖADE de. Ja menar hallå. Hur är de med vädergudarna egentligen. De verkar inte veta själv hur de vill ha de. Hade nog föredragit regn ist för snö. Jag är verkligen inte gjort för snö. Har tänkt många gånger att de va ju hur bra som helst att mina föräldrar adoperade mig men de hade ju inte gjort om de bott där de var varmare. Men men så kan de vara.

Så va har hänt idag då?? Försökte få däcken bytta på Däck och Olja men de hade inte tid idag. Så de blev OKQ8 ist. Blir lite nojjig att köra med sommardäck när de är snö ute. Speciellt när man har barnen i bilen med.
Robban har varit hemma i dag för han är inte så piggelin. Låter som värsta Maffioso när han pratar....ha ha..har retat han hela dagen.

Efter ja hade lämnat av Melwin på dagis Zumade ja. Körde Flat Abs idag, jobbigt med riktigt kul. I morgon tror ja de bli Zumbning med Sara.

Har hunnit vara på kalas i dag. Näcken och Super Tessans Liam blev 4 år. Stora killen. Var trevligt. Hon hade riktigt gott fika. Man har varit riktigt onyttig idag. Efter kalaset blev de grillen, men ja åt kycklingsallad. Så lite nyttig har ja varit idag.

Sen i kväll har Sara varit här en stund och lekt med barnen. Är så kul att barnen tycker om hon. Syns på Melwin att han är van med Sara. Menar Sara har varit med ända sen han föddes.

Var inte så intressant de som ja har skrivit men men same skit. Ska färga håret i morgon. Nu kommer jag bli mörkhårig igen. Skönt för ja är less att vara blond.

Nu är de 1 mån tills ja ska tatuera mig. Längtar enormt mycket. Kommer bli sååå himla snygg.

Tjingpling

Vc för lilleman

Idag ringde jag för att boka in en tid till en läkare så ja kunde få Malcom undersökt. Fick tid kl 11. Så vid halv 11 åkte ja till dagis och hämta Melwin och sen lämna ja han hos Malin och Tova eftersom jag inte ville ha han med mig till vc.

När ja väl var framme fick ja vänta en halv timma innan vi fick komma in. Tog av Malcom kläderna och läkaren lyssna på bröstet och ryggen. Sen berätta han att Malcom har haft 3 dagars febern. Kan nog stämma för igår när han gick och la sig hade han nästan 40 grader och i morse var febern som bortblåst. Sen har han fått utslag och de får man tydligen efter 3 dagars feber. Han sa även ha Malcom inte hade lunginflammation men att de var luftrörsinfektion och de skulle försvinna om ja gav han brikanyl 3 ggr per dag. Men vi skulle kolla så han inte hade kvar febern och om han skulle börja andas fortare för då måste vi åka in akut med han för då kan de vara riktigt allvarligt. Så nu får vi hoppas att brikanylen hjälper så han blir av med slemmet i bröstet.

Sen när vi var klara åkte vi tillbaka till Malin och Tova och ja och Malin åt lite lunch för ungarna hade redan fått våfflor. Tova och Melwin leker så himla bra ihop och man kan se att de har så himla roligt ihop. Var där hela dagen och mös på. Var ute en sväng men guu så himla kallt de var och de blåste en del oxå. F-n va ja hatar kyla och vinter. Vill resa till varmare breddgrader.

Läste på msn att Mia och Robban skulle till Cypern idag. Gissa om man blir avis på dem, De hade jag oxå velat göra. Får se om de blir nån resa för oss i år.

Nä nu ska ja gå och lägga mig för ja är gode så trött.

Tjingpling

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/305108/ninniejohanna?claim=eqqc5uja5tb">Följ min blogg med bloglovin</a>

Snö

Såå himla tragiskt alltså. När ja gick upp idag runt halv 7 så ser ja den hemskaste synen på länge. De va SNÖ ute på vägen. Snö..fattar ni va de betydet. Nu är de slut med Varma sköna dagar. De är utbyta med kalla och hemska dagar. Där man måste klä både sig och ungarna ändå ut i tårna. Nu kommer de dagar man kommer frysa näsa och fötter av sig. Kommer bli dagar när man måste börja skrapa fönstret på bilen för att kunna se vägen.

Huvva men ja vet en i familjen som kommer bli superglad över att snön börjar komma och de är min älskade sambo. Tror även Melwin kommer bli glad för då kan de ju börja köra skoter. De har pratat om de länge nu. Melwin är så himla söt. Han säger alltid såhär när Robban frågar om Melwin vill åka skoter. "Pappa Memin köla skoter, mamma billebor stanna hemma!

Nä nu ska vi försöka få upp älskling så vi får äta frulle. Får se va som händer idag. Blir nog ganska lugnt. Blåser endel ute plus att Malcom fortfarande har feber.

Tjingpling

Glömde ju bort

Glömde ju totalt bort att skriva om gårdagen. Då va ju Sara här och hade en mysfredag med oss. Eller de blev med mig för barnen skulle just lägga sig när hon kom. Sen for vi och hadla lite grönsaker och frukt till vår myskväll. Fixade och sen så såg vi på Idol. Vet inte om ja är lika impad av de längre. Tycke de va väldigt få som va bra. Och hajna Erik som alla tycker va bra, nja de vet jag inte. Sen hojna Tove som domarna tyckte va bra..nja de vet ja inte heller om ja kunde hålla med. MEn men va vet ja är ju ingen musikexpert.

Hur som helst hade ja en väldigt bra kväll igår med Sara och tack för en super mysig kväll. Kram på dig vännen.

Va bara de som ja skulle skriva..måste få lägga in en bild på Sara och Melwin som ja gillar¨

 Vilka sötisar

Min lillälskling är sjuk

Vaknade i natt att Malcom börja gråta och när ja tog upp han var han dyblöt i svett. Sen hade han även bajsat så jag gick ner för att byta. Tog även tempen å då hade lilleman 39,1 grad. Så de va bara att ge han en alvedonsupp och göra en liten flaska så han kunde somna om. Men de har varit en jobbigt natt. Malcom har sovit jättedåligt och de prg av febern och även Melwin har sovit jättedåligt. Sprungit mellan sin och våran. Sluta med att han sov i sin egen ända till efter 9 idag.

Nu under dagen hade febern gått ner till 38,7 men nu när ja kolla igen hade han 39,5. Man ser att han har liten lekil och sen blir han totalt slut och hängig. Går i vågor. Ska på måndag ringa till bvc och se om han få komma in på kontroll så han inte åkt på flunsan.

Ska snart fara och handla lite sen blir de bara mys ikväll. Ska handla lite gott åt Melwin så han får mysa på lite med en film och godis. Robban verkar inte heller helt i toppform så vi får se om han åker på något med. Sj känner ja mig ändå gode så pigg och Melwin oxå än så länge. Han har hosta och snorar. Hoppas de stannar där.

Nä nu ska ja leta efter goda matrecept som man kanske kan laga till middag. Är ju lördag så då måste man äta något gott. Tycker då ja ialla fall.

Tänkte se de nya avsnitten av The Hills ikväll. Tycker de är bra.

Förresten har ja berättat att ja ska tatuera mig den 6 nov. Längtar som en tok. Ska lägga upp en bild på den sen när ja har gjort den

Photo: MTV Networks

Tjingpling

Tjejkväll

Som sagt åkte till Piteå igårkväll på tjejkväll. Malin hängde oxå på. Var riktigt trevligt att fara iväg utan barn och bara vara sig  själv för en stund. Hitta endel, mest åt barnen så klart, men ja fick mig ett par velvoutbrallor och ett par skort. Äntligen. Malin och Sara var så himla söta och försökte hjälpa mig att hitta. Tror vi var på nästan alla skoaffären innan ja till slut hitta ett par på Wedins för enbart 149 kr. Prova massor av snygga stövlar men har man tjocka vader så har man. De är nackdelen med fotbollen. Mina 17 år som fotbollsspelare har gjort att ja alltid kommer ha problem att hitta stövlar som rymmer dem.
Så tack Malin och Sara för en jättetrevlig kväll igår.

Så va kommer att hända idag då? Vet inte. Var meningen att ja skulle fara till Piteå idag med men ja orkar inte fara fram och tillbaka så Linnea och lilla Herman får vänta några dagar till innan de får finfrämmande. SEn vet ja inte va som händer. Kommer nog bli en tidig kväll för Robban ska jobba några timmar i morgon. Lite synd för vi kan inte mysa så mycket ikväll efter ungarna har gått och lagt sig.

Nä nu ska ja väcka Malcom och klä på han så ska vi fara och hämta storbrorsan på dagis.

tjingpling

Bra videos

Ryan Adams, Pink, Tracy Chapman..I love them







"Baby can I hold you to night!

Ikväll blir de Piteå, fara på tjejkväll med Sara. Utan barn. Hör på de ni. Ska bli skoj

Uppdatering igen..och ja är med i en video

Jag är verkligen seg vissa dagar. Nu var de ett tag sen ja uppdatera i min lilla blogg.

Får se här nu va som har hänt i veckan. Vi börjar med :

Måndag: Då var jag och Sara ute och gick en morgonprommis medans Melwin var på dagis. Sen hämtade ja han och vi gjorde lunch. Sen åkte hon hem för hon skulle jobba. Sen gjorde vi inte så mycket. Robban jobba ända till kl 7.

Tisdag: Lämna Melwin på dagis och for hem och åkte hem och mös en stund med Malcom och Robban. Även den dagen jobban han från 10 till 19. Sen städade ja huset. Linda var så snäll och kom och va med Malcom medans ja hämta Melwin. Ville inte dra upp han för han hade just somnat. Efter halv ett  när vi ätit luch åkte vi till vuxenbarn och Melwin har alltid lika skoj där. Va riktigt trevlig för nu börjar de komma mer bebisar i Malcoms ålder. Efter VB åkte vi till Däck och Olja för att höra om de var nån vits att fixa bakdäcket som hade fått punka under helgen. Men de var de inte. Lämna Melwin hos Anna och Tommy medans jag och Malcom for till affären och handla lite. Sen blev de att stanna hos dem och äta middag. Så de var trevligt. Vid halv sju åkte vi hem och jag gjorde en pannkaka så Robban skulle ha nå när han kom hem. Senare på kvällen gick ja en kvällspromenad med Linda och lilla Anton. Malcom fick oxå följa med. Var riktigt skönt. Men den natten vägrade Malcom att sova så de blev lite knasigt för han så ska ja gå på kvällen framöver blir de utan barn.

Onsdag: Igår var Melwin på dagis som vanligt. Jag var gode slut i kropp och knopp efter en vaken dag. Var egentlgien tänkt att vi skulle fara till Piteå och träffa Linnea och lilla Herman men  ja orkade verkligen inte. Låg och vila en stund på dagen och sen så har ja inte gjort så många knop. Jag och Robban åkte till byn och kolla på golv till förhallen. Fick främmande av Henke och Tova på kvällen. Var uppskattat av Melwin för han fick en lekkompis. MEn de va en trött liten kille som somna sen.

Torsdag: Idag så har de än inte hänt nå. Väntar att svärmor ska komma för hon ska ha barnen. Ska till tandläkaren. Läntar inte. Blir väl att skrapa bort tandsten som vanligt. Gör så himla ont. Känns som hon ska karva bort alla tändet. Sen brukar ja blöda så mycket efter de. Ja ja men de måste göras.

I morgon ska vi till Piteå och träffa L och lila H. Och så klart Sara. Hoppas vi får se Perni med. Ska handla en födelsedagspresent till Liam för han blir ju stora kille om en vecka. Sen ska ja även fara och hälsa på morfar. Var ett tag sen. Han har fyllt år så ja ska köpa nå god bakelse åt han.

Tycker denna video är bra..och om ni kollar så är ja med. Jag är tjejen med kaptensmössan eller va de nu är..precis sådär ser jag ut nu efter ha fött 2 barn....ha ha ha..



Tjingpling på er alla där ute

RSS 2.0