Inskolning

Igår började Malcom med sin inskolning. Gick hur bra som helst. Brydde sig inte alls vars jag var. Sprang omkring och lekte och upptäckte sitt dagis. Var där i 1,5 timma innan vi for hem. Gissa om de var en trött liten kille som ja satte i bilen. Han somna nästan direkt men ja var tvungen att hålla honom vaken ett tag så de inte skulle bli allt för tidig vila. 

Idag gick de inte lika bra och de berodde inte på Malcom utan de var Melwin som börja tjorva. Tror de är en liten omställning för honom med. VAr jättegnällig och mammig. Så när Malcom blev ledsen och ville ha tröst så blev Melwin bara gnälligare. Tror även de va lite trötthet från hans sida. Vi går ju upp halv 7 nu. Brukar vara ganska morgon trött.

I morgon ska ja lämna Malcom själv i 1 timma. Tror de kommer gå mycket bättre än när ja är där. Blir nog lättare för Melwin oxå. Tror nästan att Malcom kommer vara inskolad innan nästa vecka. Menar han har ju varit på Melwins dagis sen han var en liten bebis. Han är van med fröknarna och lokalerna.

Tänk att min lilla plutt har blivit så stor. Tyckte de var nyss man kom hem från BB. Han var så liten och hjälplös och nu har har blivit så stor och springer omkring överallt. Och snart kommer de en till liten en som även den kommer bli stor.

Ikväll ska ja fara iväg med en kompis till Luleå och käka middag. Bara vi 2...himla skönt. Få äta i lugn och ro utan massa barn och sen även få äta varm mat...ha ha...ni som inte vet förstår inte va man uppskattar ensamtid under maten. Blir ju oftast jag som matar Malcom. Och när han är klar så har ju resten av familjen oxå ätit klart så då får man äta själv.

Ja ja...trevligt ska vi iaf ha. Förresten igår gjorde vi en beställning till Melwin från HM. Blev lite kläder och de. Han behöver ju lite kläder eftersom mammas lilla kille växt lite nu. Han är inte så stor än men större blir han.

Ska göra mig lite snygg så man får följa med på middag ikväll...ha ha..

Tjinpling på er där ute

Helges bravader

Tänkte berätta va för trevligt ja har gjort i helgen. Eftersom ja är typ konstant senil så kommer ja nog inte komma ihåg allt.

Fredag

Då drog jag och barnen till Luleå med Mia och Tindra. Blev inte så mycket shoppande för min del. Dess om mer för Mia som köpte typ en ny garderob till Rasse. Men de behövd ju om man har en kille som bara växer och växer. Ska faktiskt nästa månad göra en ny garderob inhandling åt Melwin. För hör och häpna så växer även min lilla pojk. Han har varit lite seg med att växa men nu så börja centmetrarna komma. Mammas lilltroll.
Tillbaka till Luleå trippen. Handla faktiskt en tröja till Melwin på Lindex. Var med Spndelmannen plus flera andra superhjältar på. Annars vart de inte så mycke mer. Jo förresten lite grejjer till vattenpumpen i stugan. Så förhoppningsvis så får vi kanske till vattnet nu.

Blev faktiskt ingen lång visit i storstan. Var nog hemma vid 1 tiden och då stack vi på Ä-P och åt lunch. Sen skjusade vi hem Mia och Tindra och for hem till Robban som hade slutat. Hände inte så jättemycket på kvällen. Tog de mest lugnt framför tv. Robban försökte hålla sig uppe länge för han har börjat sitt nattpass nu ikväll.

Lördag

Vakna runt 7 tiden så de var bara att stiga upp med barnen och se till så de var nog nöjda så Robban kunde sova ut lite. Grejja på här hemma lite. Sen när han hade vaknat vi 11 tiden så pratade ja lite med Mia och våran kvällsmiddag. Blev bestämt att fara  och handla lite senare. Städa hemma eftersom de skulle komma till oss och äta Tacos. Så under tiden drog Robban och Melwin till Kalix för han skulle köpa ett PSP3 slim och en 40 tum LCD-tv som han hade sett på Blocket.
Blev handling efter Malcoms middag. Sen så började jag och Mia ordna inför middagen.
Var verkligen hur gott som helst med Tacos. Var länge sen vi åt de sist. Och de var hur trevligt som helst men hur kan man inte ha de när man har söt Mia med familj hos en. Ungarna härjade på i 180 och ja kan lova er att de var 2 väldigt trötta killar som somna på 2 röda.
Jag och Robban satte oss en stund och spelade lite innan ja gick och la mig. Måste ha varit gode så trött för ja somnade nog oxå på 2 röda.

Idag

Jag och Malcom gick upp vid 7 tiden och åt lite frulle. Eftre en timma kom Melwin ner helt vimmelkantig. Hade nog behövt sova lite mer. Men de är ju inte så lätt när Malcom är på nedervåningen och skriker.
Fixa bort lite från gårdagen och ungarna har under tiden varit som vilddjur. Inte lyssnat för 5 öre. IDag har mina barn varit väldigt väldigt billiga. Där ett tag funderade ja verkligen hur ja skulle klara av 3 barn och hur ja ens kunde sätta mig i den sitsen att skaffa ett till. Men tur som är så kommer de och gör nå helt underbart som smälter mammahjärtat så man glömmer bort de tankarna på en gång.
Efter middagen som bestod av Burgursallad och kyckling for vi och hämta upp Mia och Tindra medans Robban for på jobbet och drog till Hilda för hon skulle ha Blingo party. Var hur fina kläder som helst men ja bet mig i tungan och köpte inge alls. Hur duktigt är inte jag då. Gode jävla duktigt om ni frågar mig.

Så nu sitter jag här helt alen. Eller barnen sover ju så sött där uppe men nog är de tråkigt när karln jobbar natt. Man har inte så kul precis.

Håller på att se Sagan om konungen återkoms på 3:an sen blir de sängen. För de blir nog en tidig morgon i morgon med.

De var allt för denna gång.

Tjingpling på er alla där ute

Uppdatering igen om grav

Så nu har man hunnit gå in i v.25. Tiden pinnar på men ja skulle inte bli ledsen om de gick lite fortare. Vill typ börja kunna räkna ner veckorna. längtar såå grymt mycket till bebis. Är fruktansvärt nyfiken på att veta va som döljer sig där inne.

Förresten en liten rolig grej. Jag och Robban har gissat på vilket datum bebis får för sig att komma även vikt, längd och skön. Skulle vara kul om ni som läser min blogg skulle vilja gissa lite på bebisen.

Robban tror: Flicka, 8 dec, 53 cm, 3875 g

Jag tror: Pojke, 11 dec, 50 cm, 3535g

Här kommer även en magbild i v.25. Ni får ha lite överseende med att spegeln är kladdig. Men så kan de va.



Va ska ja mer berätta. Har som sagt endel sd och kramper men de är väl bara att gilla läget. Bara de inte blir så mycket värre så bebis får för sig att komma ut nu för de vill vi inte. "Han" sparkar hårdare och hårdare för var dag som går plus att "han" även har hittat min kissblåsa. Mindre skönt om ni frågar mig.

Nu kommer lite fakta om grav vecka 25.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Så de var allt för denna gång då. Får se om de blir mer senare idag. Ha en bra dag alla och hoppas era söndag blir mysig och trevlig.

Tjingpling

Bebisen

Din bebis är nu drygt 22 cm från huvud till stjärt och väger omkring 850 gram. Tänk dock på att foster växer olika fort från omkring den 20:e veckan så om din bebis skulle avvika lite från det genomsnittliga så är det i sig ingen anledning till oro.

 

Om bebisen av någon anledning skulle behöva förlösas nu så skulle det ändå ha en god chans att överleva utanför livmodern, tack vare en enorm utveckling inom neonatalvården. Respiratorer, monitorer och mediciner kan hjälpa en ännu omogna kroppen att klara sig utanför livmoderns trygga värld. Bebisen skulle behöva stanna några månader på sjukhuset eftersom den ännu är mycket mottaglig för infektioner och andra komplikationer.

Man kan nu höra bebisens hjärta med en dopplermonitor eller ett steoskop, och din partner kan kanske till och med höra det genom att lägga örat på rätt ställe mot magen.

Bebisen kan nu göra mer saker med sina händer, som till exempel knyta dem till nävar och ta tag i och hålla sina fötter. Det är också nu som den börjar föredra höger eller vänster hand.

Bebisen sover och är vaken efter en viss rytm under dygnet, något som du också förmodligen märker av.

Du

Din livmoder har vuxit ordenligt senaste veckan och är nu ungefär stor som en fotboll. Översta delen av livmodern befinner sig nu ungefär mitt emellan naveln och bröstbenets nedersta del.

Vissa kvinnor upplever flest fosterrörelser när de vilar.
hår


Lördag hela dagen och god mat

Kan börja med att i går var jag och ungarna förbi Mia och ungarna ett tag. Prata och fick lunch där. Melwin och Tindra hoppade i deras vattenspridare och lekte på. Var skönt väder. Efter de trevliga sällskapen gick vi hem och ja oljade in utemöblerna. Måste bara meddela att ja höll på att svettas ihjäl.

Idag var ja sugen på att fara på tivolit med ungarna men de blev bestämt att fara till svärisarna ist för Robban skulle hjälpa dem att klippa sen äta rökt abborre. Blev att ungarnas kusiner oxå följe med för att faster Anna skulle på en vigsen i Storforsen. 

Va himla gott med abborre och skönt att fara dit eftersom de bor sååå himla mysigt. Stort och vid vatten. Ingen trafik så man behöver inte vara rädd att de ska bli påkörda. När vi hade varit där åkte vi till Robbans äldsta syster som i Nästräsk för de har sin husvagn där hos hennes svärföräldras i deras stuga. Skulle inte vara dåligt att bo nära vattnet. Eller där man har en stortomt och helst nära vattnet.

När vi kom hem började ja med middagen. Så ikväll åt vi Ugnsbakadkyckling på rotfruktsbädd. Himlarns va gott de blev. Snäll som ja är så får ni receptet av mig så ni kan prova på de där hemma.




Ingredienser
1 st kyckling, fryst eller färsk (ca 1,2 kilo)
700 g potatis
2-3 st morötter
2 st lök, gul
1 st paprika, röd
2 msk olivolja
1 tsk salt

Marinad

2-3 st vitlök, klyftor
1 st timjan, kruka
1 knippa persilja
1 st citron, finrivet skal
0,5 dl olivolja
1 tsk salt

Tillagning

1. Marinad: Krossa vitlöken med knivbladet, skala och grovhacka den.
Hacka timjan och persilja. Blanda ihop vitlök, timjan, persilja, finrivet citronskal, citronsaft, olivolja och salt i en bunke.
2. Dela kycklingen i mindre bitar. Lägg kycklingen i marinaden i dubbla plastpåsar. Ställ kallt.
3. Sätt ugnen på 250°. Skrapa potatisen och skär den i klyftor.
Skala morötterna. Skär dem på längden i jämntjocka bitar. Skala och klyfta löken. Kärna ur paprikan och skär den i mindre bitar.
4. Olja en ugnssäker form. Lägg i grönsakerna. Salta och rör om.
Ugnsbaka grönsakerna i mitten av ugnen 15 minuter.
5. Placera kycklingbitarna och all marinad ovanpå rotfrukterna. Stek ytterligare 30 minuter. Ös kycklingen efter halva tiden. Prova med en sticka att kycklingen är färdig.


Nu ska ja gå och lägga mina prinsar för natten. Men ja hoppas ni provar på de eftersom de var supergott och superenkelt.

I morgon blir de Nolia för våran del. Får se om vi hittar nå.

Förresten så är ja i v.24 idag så nu är de bara 16 veckor kvar innan bebis. Förhoppningsvis.

Tjingpling på er

Godmorgon godmorgon

Idag vaknade min älskade lillebror vid 6 tiden. Var inte så sugen på att gå upp då så ja har försökt att få han att somna om. Men de gick inte så värst bra eftersom Melwin vakna en stunde efter han. De har härjat hela morgonen och ja har försökt vila men förgäves. Ibland längtar ja tills de blir några år äldre då de börjar inse hur skönt de är att sova länge på morgonen. Och ja jag vet att de har sina nackdelar de med när de blir äldre. Små barn små beskymmer, stora barn stora beskymmer. Men oj så bra att mina barn kommer vara så snälla och lydiga hela sin uppväxt ;)

MElwin var så himla söt i morse. Han fick se bebisen sparka för första gången. Han hade även turen att känna de. Blev så glad och så sa han " mamma, när ja va bebis och låg i din mage sparkade ja dig oxå hela tiden" Skönt ungen min.

Så va ska man hitta på ida då? Tror de blir att träffa mig kära vän Mia idag. De kommer bli hur trevligt som helst. Mycke snurr och skitsnack blir de...ha ha...som de ska vara då.

Annars då. Får se va som händer. Kollar runt och upptäcker fan att de ser inte ut som att ja dammsög eller skura igår. Lika skräpigt som innan på golvet. Blir knäpp. MAn gör inge annat än dammsuger och plockar undan.

Skulle ja vinna flera miljoner så skulle en städerska vara de första som ja fixade. Då skulle ja ha tid att dricka champange och äta kaviar hela dagarna.
¨
På tal om att äta så är de ju kräft premiär i helgen. Himlarns va gott de skulle vara med massor av kräftor och tillbehör. Och nästa helg är de surströmmingspremiär och de mina vänner är ju sååå super gott. Hoppas verkligen att ja hittar någon som vill äta de med mig eftersom ja har en karl som inte alls är så förtjust i de.





Nä nu ska ja bråka lite med min äldsta son gällade att äta frulle. Tydligen så duger inte allt i lillherrn här.

Tjingpling och ha en bra helg alla där ute.

Uppdatering av min grav.

Hej hopp alla. Är nog inte så duktig som ja tänkte på att uppdatera va som händer i våra liv. Men ja ska verkligen försöka.

Tänkte ja skulle berätta lite vars i grav jag är nu. Får se, har kommit över halva tiden nu. Så jippie säger ja till de. Nu får man snart börja med nedräkningen. Går in i v.24 på lördag. Så frammåt går de. Bebisen har börjat visa sin närvaro de senaster veckorna. Är så mysigt när man känner att den sprattlar på där inne. Är så spänd på va som gömmer sig där inne. Är gode så inställd på en till liten kille men de skulle va kul om de var en tösabit. Men egentligen så är de viktigaste att bebs mår bra och växer som den ska.

Har jobbat kväll i veckan. Har gått bra men ja har börjat få så mycke sammandragningar sista 2 veckorna. Gick med ungarna från OKQ8 i mån och ja höll inte på att ta mig hem för ja hade så mycke kramper. Inte skönt.
Här får ni en bild på min vackra mage i v.23..ha ha..

 Är lite mindre denna gång än med Malcom.

Sen går ni en uppdatering på va som händer i v.23.

Gravid vecka 23

Illustration: Svenska Grafikbyrån Förstora bilden
Illustration: Svenska Grafikbyrån Förstora bilden

Barnet

Barnet är nu så stort att du kan känna de olika kroppsdelarna. Barnet fortsätter lagra fett men huden är ofta rynkig.

Nu utvecklas bukspottkörteln som producerar hormoner och insulin. Insulin behövs för att transportera blodsockret till kroppens celler. Barnet börjar även varva perioder av vakenhet och sömn.

Redan nu har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer.

Vikt 600 gram.

Mamma

Du har kanske gått upp fem till sju kilo, eller mer. Många kommenterar magen och säger att den är stor eller liten. Lyssna inte så noga, din barnmorska stämmer av att allt är som det ska. Känner du när barnet hickar? Det kan kännas lite roligt som ett regelbundet pickande som pågår någon minut. Långt ifrån alla känner när barnet hickar.

Stress

Känner du dig stressad? När du stressar frigörs hormoner i ditt blod som sedan passerar moderkakan och överförs till barnet. När mammans puls ökar av någon anledning, så ökar också barnets puls. Det kan du märka genom att barnet kan sparka. Vi lever i en stressig värld men försök att leva lite lugnare när du är gravid. Planera för ledighet i slutet av graviditeten. De allra flesta kvinnor behöver en tid för vila och för att koppla om från arbetslivet inför förlossningen och nyföddhetsperioden. Du kan för stunden lugna barnet genom att lugna dig själv, till exempel genom avslappningsövningar och vila. Du kan även försöka stryka över magen. Ta väl hand om dig!

Pappa/partner

Är du och/eller din partner stressade? Du kan hjälpa henne genom att ni pratar med varandra. Avlasta. Uppmuntra henne att ta det lugnare på jobbet. Försök strukturera upp hemmasysslor, arbetet och planera jobb och ekonomi tillsammans. Har ni behov av det kan ni prata med professionella rådgivare. Hör med mödravården.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De var allt för denna gång. Hoppas de inte dröjer för länge till nästa gång.

Tjingpling


Jag lever fortfarande

Ha ha..kom på att de var toglänge sen jag skrev. Vet att ja ska att ja skulle bli bättre på att skriva. Men  nu har de ju varit semester och allt och ja har varken haft orken eller lusten att skriva men nu tänkte ja ta mig i kragen och bli bättre på de.

Så va har hänt i sommar då? Vi började med att hämta en ny 7 sitsig bil. Är en Nissan Pathfinder. Så här ser den ut...är inte våran bil på bilden men en likadan. Skita nöjd.



När Robban hade hämtat den så drog vi till nord Norge i ca 5 dagar. Var hur mysigt som helst att hälsa på sina kära vänner där. Naturen är hur vacker som helst där. Men de blev 70 mil fram och tillbaka. Resan dit var gode så jobbigt eftersom vi körde över natten. Ja var duktig och körde de första 45 milen till finska gränsen.

Sen när vi kommit hem igen var vi nog hemma ca 1 vecka innan vi drog vårt pick och pack mot södra sverige. Vi åkte dit med Micke och Carro och deras lilltös Nova som är lika gammal som Melwin + bebisen i magen.
Vi var till Kolmården, Öland och Ullared, men stanna och sov i några fler städer. Var jättetrevligt men nog är de skönt att komma hem igen efter att sovit i stugsängar och tält. Fick uppleva massor av olika saker. Vissa saker lite stördare än andra...ha ha men trevlig var de iaf.

Tänkte lägga in bilder från vår sommar med de får  bli en annna dag.

SEn är ja i v.23 nu. Tiden går hur fort som helst. Bebisen i magen sparkar och buffar på massor. Längtar till man har ca 10 veckor kvar för då kan man börja räkna ner. En bild på magen kommer oxå.

De var allt för mig för dennna gång men ja tänkte skriva lite så ni där ute vet att ja lever än.

Tjingpling på er

RSS 2.0