Lite bilder

Kort uppdaterig sen blir de mest bilder på mina ögonstenar

I fre var vi till sunderbyn och såg på bebis. Var så söt men vi kollade inte könet. Är gode så sugen men R ville inte så då struntade vi i de. Allt såg bra ut men ja blev flyttad nästan en vecka. Så ist för 10 dec blev de den 15 dec. Tycker de inte riktigt stämmer med ´min sista mens. Men vi får se när den behagar att titta ut. Har även varit till stugan i helgen. Va riktigt skönt. Bara myst på och ungarna har gett oss långa sovmornar. Skönt. MElwin har även fått rida på en häst för första gången.

Nu ska ja städa lite mer så de blir mest bilder denna gång med. Orkar bara inte skriva så mycket.

En liten skogsmulle i stugan.

 

Liten picknick i de fria bland alla småkryp

     
 

Melwin rider för första gången

  

Tjingpling
 

Ingen bra början av vecka

Har inte orkat vara nå aktig denna vecka och de beror på att ja har kännt mig såhär i veckan 

 som en tant på 100 år. Sen även ut som en tant på 100 år när ja går...ha ha...snyggt

Vaknade på måndagen att ja hade rygg ont som bara blev värre och värre under dagen. Kändes inte alls kul för 5 öre eftersom ja skulle jobba 2 natter i rad. Efter mycke om och men så bestämde ja mig för att ringa in nån annan efftersom ja inte kunde ta mig upp ur soffan själv. Hade hur nycke ågrens som helst eftersom ja verkligen ville jobba och var så inställd på de. Men va ska man göra om inte kroppen vill. Man är inte till så mycke hjälp då. Menar hur ska man kunna jobba och hjälpa sin vårdtagare om man knappt kan ta hand om sig själv. Hur mycke de än svider och känns piss så va de ändå de bästa. Får ta igen de nån annan gång. Men ja har tur som har så bra kollegors som ställer upp för mig och tar mina pass. De ska ja inte glömma och återgälla de när ja kan.

Verkar som de är en ischiasnerv som har kommit i kläm ordentligt. Förhoppningsvis så försvinner de snart. Men sambon är oroligt att de är fogarna som börjar spöka nu men de tror inte jag eftersom de känns inte som de. Blir de inte bättre ska jag uppsöka lite hjälp så de kan fixa min stackars rygg.

Nåja till nå annan. Vi har haft super väder de sista 2 dagarna. Har varit varmt och kvaft men idag regnar de för fulla muggar. Blää de tycker vi inte om.

Igår fick ungarna springa nakna i vattenspridaren. Så himla söta de var. Små rumporna ville man bara nypa i. Höll på att skratta ihjäl när man såg Malcoms min när kallvattnet kom på han. Tyckte de var kul men de va med lite skräck i ansiktet med...ha ha...

Igår for Melwin till sina kusiner för att sova över där för första gången. Gissa om de var en spänd liten pojke som for omkring här hemma och hoppa och skratta. Han verkligen älskar sina kusiner.

Idag så åkte Robban men Malcom till Piteå för han ska lämna in bilen eftersom den har krånglat lite sista tiden. Hoppas verkligen de fixar till det denna gång. Så under tiden ska ja bara ligga i soffa och vila och softa.

Går även in i v.19 idag. Så himla kul. På fredag ska vi till Sunderbyn på RUL. Gissa om man är spänd. Hoppas verkligen att allt är bra med bebis och att om ja blir flyttad åt rätt håll så de blir lite närmare nov. Skulle va kul att veta om de är en liten prins eller prinsessa där inne. Men vi får nog vänta tills bebis kommer eftersom pappa vill de. Men ja tror att de är en liten prins till. Men oj va kul med en flick nu när ja har 2 snygga prinsar..

Nä nu ska ja lägga mig på soffan.

Tjingpling Sverige och hoppas de är bättre väder på andra ställen

Helg och hjärtat i halsgropen

Idag har de varit en varm dag. Har stekts i solen. Bara velat dö många gånger. Men vi har fått mycket gjort.

Dagen började med att min älskade lillebror ville göra morgon före kl 6. Så de var bara snällt att gå upp och ge mina hungriga barn mat. Sen städa ja lite och damsög.
Fick även fin främmande av Linda W och Vilja en stund. Men som vanligt fick Malcom Vilja att gråta eftersom han jämt ska antingen dra i hennes kläder så hon ramlar eller så brottar han ner henne. Tycker så synd om henne för hon blir varenda gång lika förstörd.  Syns verkligen att Malcom har en storebror som har lärt han de hårda livet och om överlevnad...ha ha.

Just efter de att Linda och Vilja kom hem kom Robban hem från jobbet. Så vi drack lite saft plus att vi fick främmande av farmor och farfar en sväng. Sen blev de att klippa ner häcken lite för de har verkligen blivit igenvuxen. Blev mycket bättre nu. Men oj va varmt de blev att stå i stekhet sol och kratta och plocka kvistar.

Blev även en storhandlign så nu överlever vi några dagar till..ha ha..var endel människor i byn idag för de har varit knalledagen.

Blev grillat till middag och Perols blev oxå bjuden på de. Så nu sitter de ute bland myggen  och dricker och lenar sig. Ha ha...skönt att slippa de. Vet 2 som kommer må dåligt i morgon.

Däremot så hände de nå såå hemskt att ja trodde ja skulle dö och gå i tusen bita. Melwin sprang in i kanten på släpvagnen och börja störtblö från huvudet. Bara forsa från huvudet. Trodde vi skulle vara tvugna åka in eller ringa ambulansen. Men när vi fick stopp på blödningen såg vi att de inte var såå stort sår. Så efter mycke vaddande och kallvatten fick >Melwin en jättefin Blixen plåster på pannan. Huvva så hemskt de var. Mamma och pappa hjärtat höll på att gå i tusen bitar som sagt. Men slutet gott och allting gott.

Men ja kan lova att de var en tagen och slut kille som somna för kvällen. Däremot så var hans lillebror mer tjorvig men till sist somna även han.

Nu sitter ja som sagt inne och ser Spartacus medans Robban och Pärols sitter ute och dricker. Får se när ja ska köra hem fyllot där...ha ha..

Sov så gott alla och ha en jättebra helg.

Lite bilder från en superbra fotogra...JAGTjingpling

Lite bilder


Melwin kör fyrhjuling

 

 

Lillebror leker

 

Studenten

 

 

 

 

Midsommar

 

 

 

 V.18 plus lite info

Vi kan börja med lite info om va som händer i kroppen och bebis i v. 18 sen få ni en magbild.

Gravid vecka 18

PDF Skriv ut E-post
Senast uppdaterad ( 2009-03-12 )

I magen:

Nu kan fostret höra! Benen i innerörat och nerverna till hjärnan är utvecklade. Fostret kan höra ljudet av blod som pumpas genom navelsträngen och moderns hjärtslag. Det kan till och med bli skrämt av höga ljud.

Fostret kan också svälja. Han eller hon kan svälja så mycket som 1 liter fostervatten under en dag. Nya forskningsresultat indikerar att fostret redan kan känna törst. Törsten kan vara anledningen till att barnet sväljer för att hålla det skyddande fostervattnet på en jämn nivå.

Fram tills nu har fostrets skelett varit mjukt men nu börjar det att hårdna. De första benen att hårdna är de som finns i benen och i innerörat. Handflatorna har sin rätta form och nu utvecklas fingeravtrycken.

Barnet är känsligt för ljus och det kan göra grimaser, vinka och reagerar på ljud och stötar. Det är vanligt att man känner fostrets rörelser i magen för första gången i vecka 18-20. Än känns det inte som sparkar och slag - snarare som fjärilar i magen. 

 

 vikt.JPG  langd.JPG

200 gram

20 cm

Längden mäts från huvud till stjärt (CRL).

Mamma:

Det kan vara svårare att sova allt efter som magen växer. Använd gärna en hel bunt kuddar för att skapa en skön sovställning och kissa alltid innan du lägger dig.

Partner:

Det kan hända att du känner att allt handlar om barnet och din partner. Det är ganska vanligt. Tala med din partner om du känner dig utanför eller prata med en kompis som har barn. Hur kände han under sin partners graviditet? Du kan involvera dig mer i graviditeten genom att läsa om graviditet och förlossning. Ju mer du känner till desto mer delaktig känner du dig.

Mödravården:

Har ni inte varit på er första ultraljudsundersökning än så bör den ske senast den här veckan.

Efter vecka 18 är det inte längre tillåtet att genomföra abort om det inte finns särskilda skäl för det. För att göra abort efter vecka 18 krävs Socialstyrelsens tillstånd.

Tvillingar:

För dig som väntar tvillingar eller fler ökar risken för hemorrojder och åderbråck eftersom trycket på venerna och den nedre delen av kroppen ökar.
De va lite info om bebis nu kommer en ursnygg magbild i v.18. Den växer på.Om ca 1 vecka har vi rul i sunderbyn. Ska bli så himla kul att se bebis. Funderar mycket på va som ligger där inne. Är de en kille till (som ja tror) eller kommer vi få en prinsessa denna gång. Har blivit mer och mer sugen på att kolla, men troligtvis gör vi inte de eftersom Robban inte vill veta. Bara att snällt vänta i 22 veckor till.

Annar har ja fortfarande mått äckligt bra. Har inga krämper alls förutom att ja har varit ganska yr och trött de sista veckorna. Men även de har blivit bättre. Än så länge har ja inte gått upp nå utan gått ner nästan 3 kg men de gör inge eftersom de finns att ta ifrån plus att ja kommer vara nog rund i slutändan.

Ja avslutar detta inlägg med en bild på mitt vackeröga som ja tog nyss.Tjingpling


RSS 2.0