Upp till bevis

Ja vad ska man säga..jag som hade tänkt blogga om Marios framsteg. Men de är inte lika lätt att göra de när man är hemma som de var på sjukhuset. Eftersom då hade man massor av dötid så man kunde blogga när man ville. Nu när man har kommit hem så har man 3 barn att ta hand om och ett hus underhålla.

Ja ja får se nu va som har hänt sen sist jag skrev. Malcom var på 18 mån kontroll i fredag. Så nu väger han 10.9 kg och är 81 cm lång. Han är lite lättare och 4 cm kortare än Melwin. Sprutan gick hur bra som helst. Var egentligen vägningen och mätningen som blev livat. Börja skrika och härja när vi skulle ta av oss. Men han lugna ner sig ganska snabbt. När vi var klar hos bm åkte vi och handla en lite leksak som bevis på att han var såå duktig när han fick sprutan. Blev en Moster Jam bil.

Helgen har varit gode så lugnt. De enda var att Mario fick för sig att dra ut sonden lördagkväll. Ringde sjukhuset och vi kom överense om att han bara skulle få de viktigaste medicinerna i en spruta. Var gode så orolig att han inte skulle gå upp i vikt.

På söndagen var vi och hälsa på svärisarna och mös på hela dagen. Även Robbans äldsta syster fick se Mario för första gången. Hon tyckte han var så liten men ja tycker han känns så stor nu. Men han är ju liten än.

Mån bar de av på kontroll på Sunderbyn. Höll tummar och tår att han hade gått upp i vikt. Och vet ni vad??? De hade han gjort. Vägde 2472 gram och va 48 cm lång. Så han slapp få sonden tillbaka. Himlarns skönt. Nu får han bara från bröstet så de sa att de var upp till bevis om han skulle klara av att gå upp i vikt med enbart ammning. Så på fredag kommer de bli spännande om han har klart av de. De enda som är lite synd nu är att han kräks så mycket. Kommer alltid efter han har ätit och även sen efter en stund. Han är en riktig lite spy grabb.
Blir även att göra en ögonkontroll på fre för att se om de växer onormalt mycke kärl i ögat. För om han skulle ha de så måste de ta bort de eftersom han annars kan bli blind.

Annars så sover, äter och skiter Mario under dagarna. Han sover även bättre på nätterna nu. Himlarns skönt för när ja just kom hem så vart de inte mycke sömn på nätterna.

Jag verkligen älskar min lilla prins massor för de har slagit mig flera gånger att vi har haft jätte tur att allt har gått så himla bra och sluta så bra som de gjorde ändå. Att han har mått super sen dag 1. Nu har alla tänk om kommit i tankarna.
  

Älskar denna bild

 Pappa och Mario hand

Förresten Melwin och Mario fick lite kläder i veckan. Äntligen hitta ja pyjamasen Melwin har pratat om i evigheter. Har alltid hunnit ta slut. Även Mario fick en ursöt dress.
Var allt från mig för denna gång. Ska uppdatera sen när vi har varit på Sunderbyn på fre och berätta hur allt gick då.

Tjingpling


Trött dag idag

Idag är jag gode så trött. Vaknade med en hemsk huvudvärk. Inte skönt men de kan ju ha nått med att göra att man har varit vaken var tredje timma i natt. Fastän jag har tagit tabletter så har de inte försvunnite än. Urjobbigt.

Var sen bara att gå upp och ge Mario mat och sondning eftersom han även skulle ha sin medicin. Sen klädde jag på Malcom för han skulle på dagis. Melwin har inte varit på dagis varken igår eller idag. Men i morgon så ska han få fara dit. Man ser verkligen att han blir superrastlös Både Melwin och Malcom går an som BVC med Mario och vägt han. Dom där extra 10 ml som vi har gett han har hjälpt för nu väger han precis 2,4 kg. Så skönt att han går upp i vikt och blir större. Man hoppas hela tiden att de går åt de håller så han inte får för sig att börja rasa i vikt. Sen så hoppas man att han inte åkte på nå förskylning för då blir de garanteras ingen viktuppgång för hans del. MEn de är bara att hålla tummar och tår för Mario.
Har även idag varit och skrivit på faderskapstest så nu kan Robban inte ångra sig..ha ha...

Slog mig idag att ja skulle ha haft ca 3 veckor kvar om ja hade fortfarande varit gravid. Kan sakna min mage endel. Men tänkt att i den så låg en liten prins till som är sååå himla älskad av hela sin familj. Kan säga att Melwin är en VÄLDIGT stolt storebror.

De här är sista bilden på magen Saknar den lite granna
Men som tur var så gick ja inte upp ETT kg denna gång och redan nu har ja gått ner 5 kg. Så de är bara att ta tag i de kilorna som ja har kvar från grabbarna. Har väl ca 14 kg kvar tills jag har nått min idealvikt. Så de är bara att hårdträna efter jul och börja springa på gym och korpen.

Kollade förresten runt i datorn på bilder från i sommras och ja hitta en bild på Malcom som ja tycker är så härlig och verkligen visar hur han är för de mesta. En riktig liten gladskit

                                              

Nästa fredag ska vi till Sunderbyn igen och göra en ögonkontroll på Mario och även väga och göra tester på han. Hoppas de inte dröjer allt för länge innan vi blir urskrivna helt. Men skönt att slippa ligga på bb iaf på julafton. VAr typ supersäker på att de var så de skulle bli denna gång. Men tji fick jag. SÅ nu så blir de att sikta in sig på vilka julklappar man ska köpa till alla. Längar tills vi får sätt upp julgranen och pynta lite här hemma.

Nä nu måste jag sluta för de finns en liten herre här som ska äta och ha sin medicin. Sen tror ja att de blir att lägga sig tidigt ikväll.

Tjingpling alla

Mario 1 dag

Idag blir våran älskade lille Mario 1 mån gammal. Sjukt va tiden har sprungit iväg. Tyckte de var nyss jag var på operationsbordet och gick igenom den hemska snittet som resulterade att våran lilla prins kom. Och nu är han redan 1 mån gammal...men tur att han känns som en liten bebis än. Var tvungen att kolla va de andra grabbarna vägde när de var runt 1 mån. Melwin vägde över 5,3 kg och Malcom vägde över 4,2 kg. Mario väger 2,3 kg nu.Vilken skillnad när man ser hur mycke de andra grabbarna vägde. Då inser man verkligen hur liten egentligen Mario är. Men i våra ögon så har han blivit jättestor eftersom man ser han varje dag. Men däremot så är han lång. Nu är han 48 cm. Lång och smal kille.

Bakade en sommartårta idag enbart för Marios skull. Var himla gott. Var inte igår sen ja baka en tårta. MAn kan väl säga att de är väl inge som jag har prioriterat den senaste tiden.

I morgon ska vi väga Mario och sen blir de att skriva på faderskapsintyget. Skriver mer i morgon.


Våran lill älskling har ett namn

Hej alla där ute. Som ni ser har jag inte varit så aktiv på några dagar men de beror på att vi faktiskt är hemma på permis i helgen. Har varit fullt upp hela helgen.

Man känner verkligen att man inte är van med allt liv och kaos nu när man  har legat på Neo avdelningen. Tar ett tag innan man kommer in i vardagen.

Som jag skrev i rubriken så har Lillgrodan fått sig ett namn nu och de blev Mario. Var Robban som kom med förslaget. Är jättefint och när man ser ha så ser han verkligen ut som en liten Mario.

Har förresten idag varit tillbaka på en snabb visit på Sunderbyn. Där vägde vi han och tog prover. Men tyvärr så hade han gått ner i vikt så nu blir att ge han mer i sonden. Men vi får se om de kommer att gå att få ner mer i  han för sist börja han nästan spy. Men går han upp av de så är de super. Nu vägde han 2312 g. Fortfarande väldigt liten. Men i våra ögon har han vuxit massor.

I går kom en kompis förbi med en present åt Mario. Var verkligen en jättebra present. Var en superfin overall i turkost.

431882Eftersom vi bara har fått barn i maj så har vi inte haft några varmare overaller åt dem i de mindre storlekarna. Var i strl 56 men är jättestor på han men de är bra för då har han mycke att växa in i. Nu ska ja bara försöka hitta en mössa som matchar overallen.

Nä nu ska jag se de sista av CSI på femman sen blir de sängen för snart ska Mario ha mat igen. Hoppas man får sova mer i natt än de förra.

Ska försöka vara lite bättre med uppdateringarna av Mario och våra liv.Tjingpling på er

På tur med bilen

Nu sitter ja här på Norrlandsbil och väntar att bilen ska bli klar. Tydligen så ska våran GPS uppgraderas. Hade varit kul att fara lite på stan men synd att man är black. Är bara att gilla läget. Däremot när ja satt här så såg ja ett bord som ja gärna hade velat ha i vardagsrummet. Undrar vars man kan köpa de? Sen blir de att fara tillbaka och mysa med lillälsklingen. Tjingpling på er

Virrpadda delux

Ja vad mer kan man säga att ja är extremt senil nu. Har alltid varit liite senil men nu är de riktigt illa. Men ja kan skylla på ammningen och att varje dag går in i varandra. Vet inte vilken dag de var men ja glömde totalt bort att ja hade träffat en av de som jobbade här. Hon hade tydligen varit in på morgonen med lilleman för han skulle äta. SEn när ja såg henned så sa jag " Men hej jobbar du idag" hon säger " Men ja har ju träffat dig i morse" då sa jag " Har du????" Hon säger " Ja men du var gode  så trött när jag var in"då är man gode å senil får ja säga er..ha ha..

Ikväll har Robban varit förbi en snabbis och bytte bil eftersom han hade en tid på Nissans bilverkstad här i Lule och eftersom han jobbar så passade de ju bättre att jag for.

Nä nu ska ja gå och ta mig nå att äta innan ja ska lägga mig. Hoppas på att få en lika bra sömn i natt som i går natt. Personalen var ju så söta som tog Lillgrodan mellan matningarna så ja skulle få sova. Dom är verkligen ursöta här på avdelningen.

Kom just att tänka på att de är farsdag den 14:e, några tips på vad man skulle kunna ge åt älsklingen?? Känner att jag har idetorka just nu. Förslag tag emot med öppna armar

Tjingpling på er där ute

HJÄLP SÖKES IGEN

Nu säger jag de ännu en gång. Skulle så gärna vilja ha hjälp med min Head. Tycker om stilen på den men ja vill gärna uppdatera bildena på min älsklingar men även få med Lillgrodan oxå...såå snälla finns de nån vänlig själ där ute som skulle vilja hjälpa mig med den. Eftersom jag suger och ärligt talat inte vet hur man gör

Puss på er alla där ute

Min Lillgroda

IDag är de onsdag. Tiden går sååå himla fort. Mycke fortare än va ja hade trott den skulle göra. Dagarna bara susar iväg. Men de kan ju kanske bero på att man har saker att göra nästan hela tiden. Lillgrodan ska ju ammas och sondas var tredje timma och då äter han ju oftast nästan 1 timme. Sen så ska man ju hinna med att äta själv, pumpa, klämma in en dusch då å då och sova innan hela proceduren börjar om igen.

Börjar känna ett slut snart. Lillgrodan sköter sig så himla bra oxå så förhoppningsvis så har vi inte sååå länge kvar här innan vi blir utskrivna.

Måste bara få säga att ja är såå stolt över min lille kämpe. Ända sen han föddes har han visat att han vill fara hem. Gått upp bra i vikt och inte haft så mycke fuffens för sig. Nu är han inte under övervakning längre och de enda som är kvar är sonden som vi hoppas på kommer försvinna inom de närmaste dagarna. Han överraskade oss alla redan från början genom att visa att han kunde suga på bröllorna och de är inte så vanligt att prematurbarn så så duktiga redan från födseln.
IDag väger min Lillprins 2290 gram. I morgon blir de att mäta han igen. Tror inte han har växt så mycke mer.

Förresten i sön tappa Lillgrodan sin navelsträng. Har tagit lite längre än med de förra.

Idag är han 3 veckor. Tyckte de var nyss man fick han. Som jag sa tidigare så tiden sååå snusigt fort här. Idag enligt mina beräkningar så skulle ja bara ha haft 1 mån kvar till förlossningen. Inte hade ja trott för denna värld att man redan skulle vara 3-barnsmamma.

Kan erkänna att ja har varit enormt avis på de som varit gravida och är de fortfarnde. Beror på att ja känner mig sååå himla snuvad på denna graviditet. Ta mig rätt de är inte så att ja missunnar dem som är gravid är jätteglad för deras skull. Hade bara gärna varit där med. För de är ingen lek att ha ett prematurabarn. Fastän Lillgrodan har klarat sig utan nå problem. De är jobbigt psykist som fysiskt. Man hade hoppat på att allt detta hade hänt med ens första barn för de blir mycket enklare om man inte har barn sen innan. Är massor som ska fixas med barnvakning och dagis och sen de värsta att man känner sig hemsk som förälder som inte har tiden att vara med dem. Att man missunnar dem. Inte kul att känna sig så kluven. Sen att man förlora massor av framsteg som de gör speciellt Malcom.

Har förresten ring min A-kassa idag och hört om min ersättning som ja inte har fått än. Har 6 veckor som jag inte fått utbetalt än, men hoppas på de inom en snar framtid för de skulle inte sitta dåligt med lite pengar nu speciellt när de närmar sig jul och allt. Sen får man se hur länge de tar innan man får nå pengar från Försäkringskassan. Dom är ju inte så snabba dom heller på att betala ut pengarna.
Kan bli såå irriterad för de verkar ju tro att man inte har räkningar eller andra behov som kräver pengar. Undrar om de skulle låta nån av sina egna släktingar eller familj vänta lika länge. Förmodlingen inte.

Nä nu får ni lite bilder på min skönunge och de andra oxå så klart. Melwin är och hälsar på

 En trött liten Malcom

 Lillgrodan myser på

 Stolt storebror

Tjingpling från oss för denna gång

Tillbaka igen

Kan börja med att de inte kommer nå bilder på lillälsklingen idag. Har de senaste bilderna i kameran ochsom de är nu så är internet sååå segt så de skulle ta år innan dom kom in i datrona. Får pröva att göra de i morgon ist.

Har haft en bra helg trots allt. Lördag morgon vaknade jag i normal tid och kände att ja blivit av med febern och bröllorna var i sin ordning. Skönt säger jag eftersom de är INTE en lek att ha ont i dem. Vid halv 12 kom Robban med ungarna så vi drog ut på Storhedern och gjorde några ärenden och även åt på MAX eftersom Melwin ville de. Har varit full rulle här och jag kan säga att man inte är van med ståhej nu...ha ha...men förhoppningsvis så kommer man in i de igen och ens vardag. Kan säga er att ja var gode så slut i kroppen sön efter de hade farit hem.
Däremot så trodde jag att jag skulle vara tvungen att gå upp vid 5 tiden. Melwin sov med mig och han skulle göra morgon då. Efter mycke om och men så fick jag han äntligen att somna om. Vi vaknade inte förrän kl 8 igen. Mycke bättre tid.

Hade en lite grabb som var super mammig under sitt besök här. VArt jag än gick så var Malcom efter mig. Om jag gick iväg och han inte hann se vars ja gick börja han gråta och gnälla massor. Mammas lilla älskling.
Att ha mig borta såhär mycket har nog inte varit så lätt för grabbarna. Menar ja och Robban har tyckt att de har varit jobbigt. Va borde små barn inte tycka som är vana med att ha sin mamma runt sig hela tiden.
Jag hoppas verkligen jag får komma hem så man får börja ta igen missad familjtid.

Har sagt de tidigare men f-n va jobbigt de har varit att varit att vara ifrån sin familj. Om jag fick önska så hade ja önskat att allt detta hade hänt första barnet. För då har man inte andra barn som man känner sig hemsk mot. Förstå mig rätt att detta är inget man vill ska hända men om de MÅSTE göra de är de bättre med nr 1 och inte med nr 3 för allt blir så mer komplicerad. De är dagisar och barnvakter som ska fixas. SEn slipper man ha skuld för att man känner sig som en hemsk mamma. Man får skuld va man än gör. När man är här så har man skuld att man inte är hemma med de större barnen och när man är hemma har man skuld över att man inte är med Lilleman. Man skulle verkligen ha kunnat klona sig själv så man hade kunnat vara överallt på en gång.

Nu ligger jag i sängen och bredvid har ja världens vackaste son som jag älskar såå himla mycket. Min lilla älskling har blivit såå stor nu. Väger 2240 g och är 46 cm. Han ser ut som en liten pinne. Lång och smal som bara den.
Han är hur duktig som helst nu på att amma fråm mig. Äter nästan alla mår från bröllorna. Får bara 20 ml i sonden. Kanske de inte dröjer allt för länge innan vi kan ta bort sonden helt och hållet.
Idag fick lilleman fara på en liten tur utanför 56:ans lokaler. Han hade tid för ett UL där de skulle kolla hjärnan hans. De såg bra ut. Nästa gång blir om några veckor.

Har slagit mig flera gånger att jag är gode så missunsam mot de mammor som går runt med sina magar. De är inte de att ja inte är glad för dem utan ja blir bara så himla avis på dem. Att de fortfarande får känna sparkarna och buffarna. Vet att de ist är avis på mig för att ja fått min bebis.Eller alla kanske inte är de..ha ha..Men ja hade hellre hoppats på några veckor till i magen. Känns verkligen som man har blivit snuvad denna gång. Hade verkligen trott att ja skulle ha en vanlig förlossning där allt börja utan nå igångsättningar. Verkligen få känna hur allt börjar av sig själv och där till slut efter mycke om och men resulterar med att en liten bebis födds. OM ja nu skulle bli gravid igen...säger bra OM då kommer jag se till att ja blir nedsövd om de blir prat om snitt för ja kommer ALDRIG ALDRIG mer vara vaken under ett kjejsarsnitt. Är verkligen de värsta ja varit med om..huvva.
Så ni som funderar på snitt så säger jag bara: Gör inte de för de är inte kul. KAn inte förklara känslan med nu kan ja förstå hur de känna att vara förlamad. Hemsk känsla...

Kommer att avsluta med en bild på Melwin när han var nyfödd och sen en bild på Lillgrodan så ni får se hur lika de är varandra.

Melwin när han var 3 dagar gammalLillgrodan


Tjingpling

FY BLÄ OCH PISS

Ja, vad ska jag säga förutom de...tycker rubriken säger de mesta om hur ja känner mig idag. Bröllorna mår lite bättre men febern har blivit högra. INTE kul...jag hoppas jag blir bättre tills i morgon för de är tänkt att Robban ska ta hit kidsen och sova över. Blir att leka lite nere i lekterapin sen så ska vi mysa på massor på kvällen med film och gott. Sen hade jag tänkt att Melwin skulle få sova med mig medans Robban och Malcom sover på patienthotellet.

HAr inte så mycket att skriva idag för ja har mest sovit och tyckt synd om mig själv. De enda ja kan säga att Lillgrodan har gått upp massor i vikt sen igår hela 70 g. Hur duktigt är inte våran kille. Mammas älskling ♥

Däremot så saknar jag mina små älsklingar hemma. Känns jättejobbigt när ja hör att Malcom har börjat prata massor. Missar allt de där. Min lilla kille börjar vara så stor.

Älskar er såå himla mycket mina hjärtan

Kan hända de inte blir nå inlägg i morgon om mina älsklingar kommer för då vill ja bara vara med dem och inte här...men de förstår nog ni

Tjingpling

Mjölkstockning på G???????????????

Idag har inte varit en bra dag. Har mått piss. Har feber, frossa, huvudvärk, ont i bröllerna. Mina misstankar är att de är en mjölkstockning på gång...hurra...NOT. Men de är inte bara jag som varit slut idag. Lilleman har oxå varit gode slö idag. Så ida har de inte hänt så mycket.

Däremot så väger Lillgrodan nu 2140 g och är 46 cm lång. Mammas kille börjar bli stor =)

Avslutar med lite bilder från igår på mina älsklingar. Lillgrodan fick även ta ett bad och de gillades skarpt.
Däremot är de såååå jobbigt när Robban far hem. Börjar alltid gråta massor. Nu vill ja bara se ett slut snart.

 
  
 

  

Tjingpling från oss

Myst med 2 av mina 4 älsklingar

Först måste jag få lätta mitt hjärta och säga.......HATAR ATT VARA FRÅN MIN FAMILJ. Vill bara hem med lillgrodan. Få  komma hem och börja komma in i vardagen. Hatar verkligen att vara här. Personalen är hur gulliga som helst men ja håller på att bli knäpp att vara i dessa lokaler. Tur att jag har ett rum som är gode mysigt med lite hemkänsla iaf.

 

 

Igår kom Robban ner efter jobbet. Matade lillgrodan innan ja gick ner till han för vi hade bestämt att fara ut och äta så jag fick komma ifrån sjukhuset ett tag. Blev kinamat på Waldorf. Gu så gott de var och så himla trevligt de var att komma bort och få en annan miljö. Sen efter maten drog vi tillbaka men vi gjorde en snabbstopp vid Willy´s och köpte lite gott till kvällen och Robban köpte lite kaffe. Sen var vi tvungna skynda oss tillbaka för att hinna komma tillbaka tills Lillgrodan skulle äta. Sen blev de bara mys med mina älsklingar resten av kvällen. Däremot när vi skulle lägga oss ville inte lilleman riktigt sova. Var endel gnäll så till slut ammade ja han och då blev han supernöjd och sov resten av natten.

 

 

Huvva så sent de blev....men ja skriver resten i morgon

Tjingpling


Delux sviten

Tjoho...har bytt rum nu och fick delux sviten =) me like that alot. Tidigare har jag bott i en sjukhus sal som man delar med en annan men nu har jag fått flytta till ett eget rum som de har fixat upp jättefin. Har en malmsäng och malmbyrå. Har även en platt tv plus att de har målat väggarna. Där 3 väggar är mocka färgat och en är choladbrun färg. Fina gardiner och en hylla med 2 tavlor. Ser ut mer som en vanligt rum när de gjort till de. Borde de göra i alla rum. Blir mer hemtrevligt och den känslan behövs när man bor här en tid.

Lilleman gör fortfarande framsteg. Hade gått upp 50 g från igår till idag så nu har vi dragit av mer från sonden eftersom han är så duktig på att amma från mig. Fortsätter han såhär så dröjer de nog inte så länge innan vi får börja fara hem på permiss. Gissa om jag längtar. Är såå himla stolt över min lilla son som gör så stora framsteg fastän han är så liten än.

Vet inte om ja har berättat de men Lilleman föddes på samma datum som min mamma dog. Så när min prins såg ljuset för första gången var de 2 år sen på dagen som mamma somna in. Nu blir den dagen både en glädje och sorgens dag. Jag önskar att hon hade fått träffa både Malcom och lilleman. Men de va ju tur att Melwin han träffa sin mormor. Ska så snabbt ja får permiss fara och hälsa på henne på graven och tända och göra fin inför vintern. Saknar díg mamma massor.

I morgon kommer Robban hit och ska sova till ons. Ska bli så mysigt att ha älsklingen nära sig. Vi har väl inte sovit ihop eller själva på minst 3 veckor. Kommer bli massor av mys med lilleman. De stora grabbarna ska få sova hos farmor och farfar. MEn de tycker de är sååå roligt att vara med dem.

Nä mina vänner nu avslutar jag med lite bilder på lilleman och hans underbara storbröder som var och hälsa på igår under dagen.

                

                  


                   

                    

 

 

Tjingpling ♥♥


RSS 2.0