Nu är de bestämt

Nu mina kära vänner har ja bytt från blogg till blogspot.

VARFÖR????? undrar ni säker och den enkla förklaringen till det är att ja som inte är den bästa datatekniken kan inte blogga från min mob på blogg men däremot på blogspot. Så nu har ja tänkt prova de.

MEn ni får mer än gärna föllja mig dit och fortsätta läsa va som händer i mitt liv.

Så min nya blogg är www.ninniejohanna.blogspot.com

Se you there...puss

Dagen innan

Gick inte så bra att gå upp tidigare för familjen Nilsson. Vaknade kvart över 9 då ville ungarna komma över. Låg och drog oss en stund innan vi masade oss upp. Hade som tänkt att vi skulle ta oss upp i tid så barnen börjar komma tillbaka till dagistiderna men de sket sig totalt. Får se hur glada och pigga de är i morgon kl 6. Blir så irriterad att vi inte har 5 timmar 3 dagar i veckan. Är ju mycket smidigare både för mig och barnen. Blir inte lika tidigt för dem att ta sig upp plus att de hinner vara där längre under dagarna. Känns om att de inte hinner nå på 3 ynka timmar. Plus hur ska man förklara för MElwin att han inte får äta där nå mer. En sak är då säkert. Kommer då INTE fara dit varje dag. Allt beror på hur mycket jag och barnen har sovit under natten. Jag hoppas hoppas hoppas verkligen att de kommer ändra tiderna.

Ja ja den som lever får se. Va mer då..idag har de inte hänt så himla mycket. Har snöat endel idag. Varit gode så varm. Robban tog med sig Melwin efter lunch medans jag var hemma med de mindre grabbarna. Har inte orkat med mycket idag. Dammsugit och skurat dock. Är såå trött i kroppen och de beror inte på att MArio är vaken under nätterna för han sover superbra nu. Äter lite och somnar om igen. Mamma gillar.

Idag blev de Köttfärs med broccoli. Som alltid så delar jag med mig av receptet. Såhär kommer de

Köttfärs med broccoli

Portioner: 4 

 





Ingredienser:
400 gr köttfärs
I påse fryst broccoli
1 stor burk creme fraiche
1 st. gräddädelost

Gör så här
Bryn köttfärsen och krydda med salt och peppar.
Koka broccolin enligt anvisning.
Mosa ädelosten och blanda med creme fraichen.
Pensla en ungnsfast form o häll i köttfärsen, lägg över broccolin och avsluta med ädelostblandningen överst.
Gratinera i ugn på 200 grader c:a 10-15 minuter eller tills osten fått färg.
Servera med en grönsallad.

______________________________________________________________

Måste bara tillägga att den var supergod. Bland favvo maten som ja har ätit i veckan.

Ska alldeles strax lägga mig för i morgon är de full rulle. Ungarna ska på dagis. Mario ska till bvc för vägning och mätning. Ska komma en firma från Piteå som ska kolla om vattenskadan som vi upptäckte före jul har spridit sig i hela pannrum+tvättstuga. Sen så jag försöka hinna träffa min brud Mia för en kaffe. Hämta ungar från dagis och städa lite mer innan middagen.

Kommer vara helt slut i morgonkväll. Men nu är de godnatt för i kväll för mina ögon håller på att grusa sönder nu

Tjingpling


Mys lördag

Idag så sov vi än en gång länge. Är så himla skönt att ungarna inte vaknar före fan längre. Kommer bli svårt för dem att vända tillbaka tiden. Ska försöka imorgon komma upp i tid. Men de är svårt eftersom jag är såå hmla trött på morgonen. Tror de beror på att man sj inte får sova hela nätter utan man ska ju mata en liten prins mitt i natten oxå.

Dagen har innehållt bara mys. Robban for iväg på morgonen på egna ävetyr. Sj så har ja och barnen bara glidit på hela dagen. Vi hade även turen att ha Sara på besök. Var kul att se brutta min. Ungarna verkligen älskar Sara. De har ju kännt henn hela deras liv. Melwin ville se filmen Tomtetass med henne så de blev de. I början satt ALLA mina barn hos henne i ena soffan medans ja satt i den andra...ha ha..var som utanför..ha ha.

Började med maten efter ett tag efter de att Sara for. Idag blev de Flygande Jakob. Vart än en gång gott...ha ha...tycker jag säger de varenda gång gällande maten men allt som ja har gjort i veckan har varit smarrigt. Så här får ni receptet på de som vanligt

Flygande Jakob

Portioner: 5-6

Flygande Jakob 




Ingredienser:
1 Squash
2 grillade kycklingar
6 dl vispgrädde
1-2 dl chilisås
140g (1 paket) bacon

Italiensk salladskrydda
1dl jordnötter eller cashewnötter (eller båda)

Gör så här
1) Smörj en ugnsform (jag använder en rektangulär som är 22 x 35 cm och 4 cm djup eller den ovala på bilden).
2) Skiva squashen och täck botten med squashen.
3) Finfördela (strimla) kycklingen över squashen.
4) Vispa gräden ganska hårt och blanda i chilisåsen.
5) Bred gräddblandningen över kycklingen.
6) Strö över Italienska salladskrydd
7) Gratinera mitt i ugnen i 225g i 15 minuter.
8) Klipp baconen och knaperstek (eller inte beroende på hur man vill ha dem)
9) När du har tagit ut formen ur ugnen strö över baconen och nötterna

------------------------------------------------------------------------------------------------------

I kväll har vi mys på ännu mer med Robban och sett Hajar Läget men ja vet inte om ja tyckte den va såå bra. Va som ingen i familjen som gillade den så hemskt mycke. Ungarna börja leka efter ett tag och satt inte stilla så de var ett bevis på en mindre bra film.

Efter filmen hoppade Robban in i duschen med grabbarna medans ja gav våran minsta prins mat. Sen var de bara att göra sig redo för sängen. Hann bli diskutioner eftersom Malcom fick bestämma vem som skulle lägga dem. Är viktigt de där. Men hur man gör så duger de inte eftersom då ska den andra göra de...ungar är roliga.

Nu sitter jag och kollar runt och ser UFC LIVE på tv4 sport. Blir väl sängen snart. Börjar grusa sig i ögonen men först ska ja skicka några bilder till Johanna och hoppas på att hon fortfarande är sugen på att fixa till min head. Upptadera den lite med nån bild på MArio oxå.

Avslutar med lite bilder på min sötnöt.

 Vackerögat mitt..mamma älskar <3 <3

 Hur söt är inte han???


Var allt för mig för denna gång

Tjingpling


Mer recept

Ha ha...för de första så såg jag att ja hade totalt skrivit fel dag i går...var inne hela dagen att de var onsdag. Ni ser vilken virrpadda jag är. Tänkte att ja skulle uppdatera igår kväll men de blev inte för tydligen så kan jag inte skriva inlägg på blogg.se från min mob. Gode så irriterande.

Hur som helst så var maten urgod. Men tyvärr blev de lite för simmig. Skulle ha haft i mer philla ost. Men då vet ja de till nästa gång.

Igår kom Robbans ena syster med fam hit så de va fullt ös hela kvällen. Ungarna spran och höll låda. Ibland blir man gode så tom i bollen av allt liv. Men så är de.

Idag har vi mest tagit de lugnt. Grejat på här hemma. Robban sluta tidigt så han fortsatte att fixa med toan där uppe. Var inte så lätt som han trodde att " bara" byta toastol. Ja ja vi fr se hur e går.

Sen åkte jag, Melwin och Mario och handla lite inför middagen som ni ska få recept alldeles snart. Den mina vänner var super god, men än en gång kom min senilitet fram. Står i receptet att de ska vara kycklingfile, men ja köpte grillad..blanda ihop de med middagen i morgon. MEn vet ni vad. De var lika gott de med. Om inte godare.

Currykyckling

Portioner: 4-5
Currykyckling


Ingredienser:
1 kg kycklingfilé
1 paket bacon
2 st paprikor
4-5 normalstora färska champinjoner
5 dl vispgrädde
1 msk curry (eller mera om man vill ha mer currysmak)
eventuellt 1-2 dl jordnötter


Gör så här
Skär kycklingen i strimlor eller mindre bitar och stek dessa på medelvärme i cirka 5 minuter. Skär under tiden bacon, paprika och champinjoner och lägg i dessa i stekpannan i några minuter.

Häll i vispgrädden och curryn och låt puttra ett tag (5-10 minuter) och någon minut innan du tar av stekpannan kan du ha i jordnötterna.

Smaklig måltid


Har förresten funderat om ja ska byta till blogspot eftersom ja tydligen INTE kan skriva inlägg från blogg. Försökte igår men blev bara förbannad, men med blogspot går de. Eller så är de ja som inte kan eller glömt göra nån iställning. Så om ni hittar ett svar på mitt problem så svara gärna. Annars blir de att byta.

Dessa bilder är från igår kväll som ja ville ha med

 sover vid skötbordet

 Trött andra halva

Nä nu ska ja lägga mig för natten. Men sovgott alla och....

...Tjingplign


Onsadag

Håller just på med middagen som blir idag

Fiskgryta

Portioner: 3-4


Ingredienser:
1 gösfilé
1 burk kräftstjärtar
1 burk räkor
ca 120g crabfish
1 1/2 dm purjolök
squash
färska champinjoner
paprika
1 liten gul lök
färsk citron
sambal oelek
limepeppar
ca 100g philadelfiaost
ca 3 dl vispgrädde

ev lite flytande honung


Gör så här
Fräs hackad lök med skivade champinjoner och purjolök i smör. Tillsätt tärnad paprika och squash. Häll på grädde och ha i philadelfiaosten. Tillsätt kryddorna och saften från en halv citron. Lägg i bitar av gös. Skär crabfishen i bitar och ha i den. När fisken är vit och såsen krämig så ta av pannan från spisen och tillsätt de avrunna räkorna och kräftstjärtarna. Låt stå några minuter.




Kan bara säga att de ser urgott ut. Ska nu bara göra salladen men ´ja skriver mer sen

Tjingpling


Köttfärssås med stekt vitkål

Måste säga att bacongratängen igår va hur god som helst och man blev verkligen asmätt av de. Gjorde en sallad till och de ,mätta en hel del.

Så nu bjuder ja på mer LCHF recept.

Idag bjuder jag på receptet till:

Köttfärssås och stekt vitkål




Ingredienser:
600 gram blandfärs
1 gul lök
1 paket passerade tomater
(1 msk tomatpuré)
1-3 pressade vitlöksklyftor
hackade färska champinjoner
0,5-1 dl vispgrädde
kryddor: lite salt, peppar, oregano, paprikapulver

Vitkål

Gör så här
Hacka löken. Stek köttfärsen och löken i smör. Finfördela köttfärsen med exempel trägaffel. Häll i kryddorna och rör om. Häll i de övriga ingredienserna.

Skär vitkålen i strimlor och stek den i mycket smör.

Tror detta kommer bli hur gott som helst.

Nä nu måste ja mata Mario innan pojken svälter ihjäl.

Tjingpling

Ps om ni vill ha mer besökande till er blogg gå in på www.aktuellt.nu

Lite LCGHF recept

Tänkte berätta om mitt nyårslöfte. Jag ska i år komma igång med träningen och även försöka gå ner 15 kg. Huvva de kommer bli en utmaning men ja ska klara de. Nu ska alla gravidkilon bort. Har tänkt prova på LCHF som alla pratar om och se om de är nå för mig. Kan ju aldrig skada. Sen ska jag även fara på Korpen och köpa 6 mån kort. Sen blir de att traska med vagnen som aldrig för. I höst så kommer jag både köpa Korpen och gymkort. För då ska ja börja bygga lite muskler.

Har i veckan gjort en matsedel som bara är LCHF baserad.

Tisdag

Bacongratäng

Onsdag

Köttfärssås och stekt vitkål

Torsdag

Fiskgryta

Fredag

Flygande Jakob

Lördag

Curry kyckling

Söndag

Köttfärs med broccoli

Måndag

Lättlagat omelett med svamp och bacon

Tisdag

Kyckling med Creme Fraiche


Så nu kommer familjen Nilsson börja med LCHF. Har tänkt försöka varje vecka visa våran matlista så andra som äter de kanske kan få ideer och tips. Ni får mer än gärna ge tips tillbaka.

Idag blir de Bacongratäng...så här får ni receptet på de


Bacongratäng 




Ingredienser:
600g köttfärs
400g bacon
1 lök
3 msk chilisås
peppar

Fyllning i gratängen
Champinjoner så det täcker botten
1/2 Squash i 2mm skivor
Riven ost

Äggstanning
3 ägg
2 dl standardmjölk 3%
1 dl grädde
Peppar

Gör så här
Skär löken och stek löken i stekpannan. Klipp i baconen i pannan och stek det lätt. Lägg i köttfärsen och stek den med de övriga ingredienserna. Ha i chilisåsen och svartpepparen. Låt detta steka ihop i 10 minuter cirka.

Smörj en form med smör. Och skär och lägg i champinjonerna så de täcker botten av formen. Varva sedan med köttfärs/baconsåsen och bacon och riven ost. Avsluta med den skurna squashen och riven ost på toppen.

Vispa ihop äggstanningen och häll detta över gratängen jämnt över.

Grädda mitt i ungen cirka 20-25 minuter i 225 grader.


Hoppas de smakar mina vänner

Sen så har ja fortfarande äckligt ont i ryggen. Hoppas de ger med sig snart så man får komma igång med träningen oxå.

Nä nu ska ja byta blöja på Malcom.

Men ja avslutar med lite bilder på mina pluttar.

 

 

 

 




Tack för mig för denna gång.

Tjingpling

Första inlägget för i år.

Idag är de måndag den 3/1-11. Första måndagen på detta år. Den har vi inlett med att sova till nästan kl 9. Så himla skönt.

Blir en lugn dag idag eftersom jag känner mig som Agda 100 år. Har i några veckor känt av ryggen men i går morse vaknade jag av att de gjorde såå ohyggligt ont. Har fått min ischiasnerv klämd. Säger bara att ja typ vill dö av smärta. Men jag har en snäll svärmor som ska komma med Alvedon Forte. Hoppas de hjälper lite iaf så man kan bli någorlunda normal.

Så hur kan detta år tänkas bli??? De första som ja ska göra är att köpa ett kort på Korpen för nu ska ja komma igång med träning så man blir av med allt överflödigt fett som man har lagt på sig sen man fick kids. Har även funderat på att prova LCHF. Är de nån som har provat de och kan säga för och nackdelar med de.

Sen en annan stor händelse i år är att JAG blir hela 30 år...wohooooo. De säger ju att livet börjar efter 30. Får se om de stämmer.

Har faktiskt inte så mycke intressant att skriva idag. Ska börja med lite mat åt kidsen se de går att vara uti sen i dag..ha ha..även Malcom ska sova en liten sväng så han blir mysgrabben han i vanliga fall är.

Mario ligger i soffan och myser på. Han är så söt så man vill bara äta upp han. Börjar var mer och mer vaken och ibland ser de ut som han har saker att berätta för oss. Börjat prata lite oxå...på sitt språk så klart.

Tror 2011 kommer bli ett superår för fam Nilsson. Känner på mig de.

God fortsättning allla

Tjingpling

RSS 2.0