Söndag

Idag  har de regnat till och från hela dagen. Är så himla tråkigt när de är sånt här väder. Har inte hänt så himla mycket idag.
Robban kom hem vid 2 i natt så han hitta hem. Var inte på de bästa humöret men jag förstår han. Sen sov nog hela familjen till halv 11 idag tror jag klockan var. Melwin sov i sin egen säng hela natten. Kom över och kissa på pottan. Vi mös hela familjen en stund innan vi gick upp. Men jag kan säga att man får inte mycke plats nu. Melwin tar gode så stor plats sen tar Malcom endel oxå.
När vi hade varit uppe en liten stund kom Näcken förbi så jag skjussa hem han eftersom ja for till ÄP pch köpte en familjepizza. Var gott.

Idag har de hänt några olyckor för Melwin tyvärr. Har inte hunnit till pottan i tid. Men så kan de gå. Nu ligger han i sängen å mår bra.

Idag åkte jag och handla efter lunchen. Blev en dyr handling. ÖVER 1600 spänn. Hel sjukt alltså. Och ändå tyckte ja att de inte va så mycke.
Blev rostbiff i ugnen med pommes, rödvinsås och en god och fräsch sallad. Mumma kan ja lova er.

Sen vill ja gratta Camilla och Jörgen till deras lilla Cindy som kom idag :-) Inte stor men väldigt söt va hon.
Tycker de flesta får det motsatta könet. Förutom vi så klart...ha ha.

I veckan vet jag inte helt och hållet v som händer. Tror Mia och Tindra skulle komma efter lunch i morgon och nån dag i veckan kommer värlens bästa Sara. Jippie..kommer bli så kul gumman.

Nä nu ska ja glutta lite på tv. blir en tidig kväll för gubben ska börja 7 i morgon..


Tjingpling på er

jo just de ja. idag när Robban lekte med Malcom så fick vi höra hans första skratt. Gu så gullig han lät. Var verkligen på super humör lillgubben. Men tror ni han skratta nå när ja lekte med han. Nä förmodligen inte för jag är bara en matkossa för honom just nu. :-(

Livat

Ikväll har Näcken och Tessan varit här med deras barn. Blev så iaf. Har haft väldigt trevligt. Melwin och Liam har dansar för fulla muggar. Folk måste ha trott att vi hade värsta festen här för Robban och Näcken poppade för fullt. Efter 10 tror ja kl var så åkte Tessan hem med barnen för att lägga dem. Melwin fick sin välling men var lite svårsövd. Var väl så uppe i varv.

Sen när ja kom ner skulle Robban och Näcken fara till nån polare och dricka lite. Men jag tror att för deras del så behövdes de nog inte. Var nog i farten dom 2. Var gode så skönt när de for iväg för då blev de tyst och skönt här hemma. Ja man får se om man får sova själv i natt eller om gubben hittar hem. Hur som helst så är de stora killar så de får göra som de är. Har redan 2 barn. Behöver inte ett till som är fullvuxen.

Nä nu ska ja glutta lite på tv:n innan ja och malcom lägger och och spela lite betapet. Tycker de är avslappnande att spela det.

Hoppas alla har en bra lördag

Tjingpling

2 dagar kvar...

nu är de bara 2 dagar kvar innan Robban börjar jobba igen efter semestern. inte kul. har varit skönt att ha han hemma några veckor. Melwin har bara denna vecka kvar innan han börjar dagis igen. tror han kommer att tycka de är kul för nu sista tiden har han pratat mycket om dagis.

Idag har vi tagit de ganska lugnt. Fick främmande av Näcken och Tessan och deras 2 barn. Alltid kul med lite främmande. Får se om vi ses ikväll med. Då blir de nog öldrickande för grabbarna. Men men som sagt vi får se när de har hört av sig.

Har plockat lite här hemma. Har tvättat upp barnvagnen så i morgon blir de att lägga ut den på blocket. Hoppas vi får den såld. Som sagt vi kan ju inte ha hur många vagnar som helst.

Blir väl en uppdatering senare ikväll.

Tjingpling

Regn och regn och fredag

Nu sitter man här vid datorn igen en fredag. Har just gett Malcom mat. Han ligger nu bredvid mig och är gode så mätt. Hoppas han somnar snart för han är verkligen jättetrött nu.

Har idag varit hos svärisarna och hälsat på. Robban skulle hjälpa sin far att gräva ner några buskar. Anna och Tommy var där med sina barn med så Melwin fick leka av sig en hel. Har varit full rulle på dem hela tiden.
Bjöd alla på mat. Blev revben i ugn med steakhouse frise. jättegott vart de.
Men gu vilket tråkigt väder de är . Bara regn och regn. Regna igår och idag och de kommer garanterat regna i morgon med. Har egentligen inte så mycket att berätta.

Jo förresten, har beställt Zumba Fitness på tv-shop. För nu ska man komma i form igen efter 2 barn. Kommer nog va hur kul som helst. Är 7 skivor med olika träningssätt med dans. Är salsa, merengue (eller hur de nu stavas) och lite andra latinodanser. Får uppdatera er sen hur de är.        
  

Nä ha de bäst alla och ja hoppad du gummar har de skitkul med grabben som du träffar ikväll ;-D

Tjingpling

Godmorgon godmorgon

Nu kl 10 har hela familjen Nilsson vaknat och gått upp. Idag ska jag tvätta upp barnvagnen och sen ska den säljas. Vi har ju en syskonvagn Phil&Ted plus 2 andra vagnar oxå. Så nån måse ju bort.

Idag blir de att grejja på här hemma och sen tror ja vi skulle till svärisarna. Är inte bestämt än.

Malcom ligger i sitt babygym och är gode så nöjd. sprattlar och pratar på. Han är så himla söt lilleman. VAr och vägde han igår på bvc eftersom jag tycker att han inte har gått upp. Men tji fick jag. Nu väger han 5290 g och är 60 cm lång. Hon sa att han verkar var en väldigt nöjd och lugn liten kille. Som är lång och smal.

Nä nu ska vi klä på oss sen ska vi se va som händer. Blir uppdatering senare.

Tjingpling på er

Trött

Guuu så trött ja va i morse. Jag och barnen vaknade halv 11.  Fatta halv 11. Tur att ja hade en snäll karl som lät oss eller mig sova så länge. Eller om ja ska vara helt ärligt så vaknade ja före halv 10 eftersom Malcom skulle äta sen hade ja svårt att somna om. Men de va skönt att få dra sig så länge.

Idag har de inte hänt så jättemycket. Melwin har varit hos Robbans faster Eva några timmar. Han tycker de är så kul där och han är tydligen hur snäll som helst där. Synd att de inte smittar av sig så han är de hemma oxå. Nä nu låter som om han aldrig är de. Det är han men hans 2 års trots är inte att leka med kan ja lova.
Åkte dit före 2 och satt och prata med Eva, Roland, Ante och Emme och hennes kille Pär. Sen hade ja en tid hos bm halv 3. Skulle på ett återbesök. Tog ett tag för vi prata om dittan och dattan. Åkte och handla innan ja for och hämta hem Melwin.

Har städat lite här hemma annars har de inte hänt så mycke som sagt. Robban och svärfar har hållt på ute som vanligt. Så nu börjar de närma sig klart. Som ja har sagt tidigare så kommer de bli så himla fint

Nä nu orkar ja inte skriva nå mer

Tjijngpling på er där ute

På tvärsan

Idag gick jag och barnen upp halv 10. Kl blev gode så mycket innan vi tog oss i säng. Och jag som sa att ja skulle lägga mig tidigt. Men icke de.

Har idag fortsatt med bron och allt runt omkring det. Har även haft massor av främmande med. Först kom Robbans syrra Anna, med sambo och barn. Då var de full rulle. Melwin verkligen älskar att leka med sina kusiner. Speciellt deras yngsta eftersom han är bara 11 mån äldre än Melwin. Efter ett tag åkte dom och Robban och svärfar började jobba igen. Ja gick in och gjorde lite lunch. Hann som bara äta klart så kom Robbans storebror Ove med sin fru och yngsta dotter.
Sen hann vi jobba lite innan jag gick in för att än en gång ge Malcom mat och då ringde jag Robbans faster och de sluta med att de kom förbi en sväng. Är alltid kul med lite främmande.

Idag har de inte varit den bästa dagen för Melwin. Han har varit väldig gnällig och på tvärsan. Mindre kul. Han har i omgångar varit väldigt väldigt billig. Malcom har oxå hör och häpna lite tjorvig. Inte velat sova så långa stunder. Fastan man set på hans rödsprängda ögon att han behöver sova mer. Som sagt är en liten kille med stor vila.

Idag börjar PDOL i Piteå. Var ett bra tag sen jag var dit. Sist vi var där var med Tessan och Näcken för 2 år sen när Melwin var ca 2 mån. Kommer ihåg att vädret inte var de bästa och Melwin hade sina blåa hörkåpor som vi köpt på barnens hus för att skydda hans hörsel. Var faktiskt lite sugen på att fara dit men nu har vi inte tid.

I morgon ska jag göra revbensspjäll i ugnen. Ska kolla om ja hittar nått gott recept som man kan göra.

Nä nu ska ja glutta lite på tv innan vi lägger oss.

Tjingpling på er

Helt slut

Idag har vi varit i farten hela dagen. Vaknade halv 9 och gick upp och ringde min bm. Var tvungen att boka om min tid för efterkontrollen så ja ska dit nu på tors. Guu va jag längtar....NOT.
Sen hoppade jag i dusche medans grabbarna låg kvar uppe i sängen. Va skönt att bara få vara själv utan en virvelvind runt benen..hehe.

När vi hade ätit frukost åkte Robban och lämnade av Melwin hos sina kusiner. De var snälla och ville sköta om han. Melwin är gode så omöjlig nu att ha med sig. Springer och härjar runt och lyssnar inte för 5 öre när man säger till han så då är de bättre både för han och oss att inte följa med. Sen så skulle de inte vara kul för han att vara på de affärer som vi varit på idag.
Innan vi for kom snickaren och börja bygga på våran bro så nu är den nästan klart. Kommer bli såå himla fint ute när de väl är dax. Idag var vi och kolla på utebelysning som vi ska ha på bro, trappstegen, uppfarten och under våra fina Pärlrönnar. Efter mycke om och men och rännande hit och dit så bestämmde vi oss för några ute pollare på K-rauta.
Hann oxå däcka en snabbis i bilen medans ja prata med Robban. Var inte  populärt. Blev tvärtrött och kunde f-n inte hålla uppe ögonen. Tror de kan bero på att vi la oss före 3 i natt och sov i ca 5 timmar innan ja gick upp. Ska försöka inte göra lika sen kväll i kväll.

När vi var klar i Luleå åkte vi till Robbans syster för att hämta hem Melwin men fick mat där och sen blev vi kvar där till för bara 1 tim sen. Så man kan säga att vi har hållit igång hela dagen. Malcom har sovit och sovit med 2 matpåfyllningar.
Nu ligger han bredvid Robban och dividerar om han ska sova eller inte. Ibland förstår ja honom inte. Han kan vara såå himla trött men ändå envisas han med att vara vaken så han till slut blir så trött att han börjar gråta. Liten kille med STOR egen vilja redan.

Börja tänka på mamma igår. Känner en enorm saknad. Varenda gång ja tänker på henner börjar ja gråta är väl därför ja försöker att inte göra de. Gör så himla ont i hjärtat. Huvva va jag saknar dig mamma. Varför var du tvungen att lämna oss redan?

Ett år
En månad
En  vecka
En dag
Tiden bara rinner iväg
 Tänka att du snart har varit
borta ett år.
Tänker massor på dig
men ibland är de som att allt bara är en dröm
och allt är som vanligt igen.
Fick en aha-upplevelse här om dagen
när jag av farten ringde dig.
Var då de slog mig att du är
uppe hos änglarna och
inte här hos mig.
Fick en klump i magen och en
enorm saknad slog mig i ansiktet.
Varför var du tvungen att lämna mig,
oss redan?
Vet att du tittar ner från himlen på
mig och min underbara familj.
Gör ont i mitt hjärta att mina barn
aldrig får lära känna den
vackraste människa på denna jord.
Gör ont i mitt hjärta att Melwin fick ha dig
så kort tid och att Malcom aldig fick träffa dig.
Gör ont i hjärtat att du inte fick mer dit med dem.
Mamma, min vackra underbara mamma,
saknar dig så himla mycket.
Vila i frid och du finns föralltid i mit hjärta



Tjingpling på er

Husrenovering

Har gjort en ny flik som heter Renovering. Här kommer jag skriva lite om de renoveringar vi gör i vårt hus.

Tänkte lägga upp lite bilder på Melwins rum före och efter, samma med hallen och i köket.

Melwins rum

Före renoveringen


 

Efter renoveringen

 

Hallen före....

 

...Efter..

 

Köket före....

 

....Efter....julbilder

 

Kommer med lite bilder utifrån när de är klart och så klart mer inne :-)

Tjingpling

.......

Kom inte på nån bra rubrik till detta inlägg.

Så va har hänt idag. Som sagt svärisarna har varit här och Robban och farfar har fortsatt fixa med plattorna ute på framsidan. Kommer bli grymt snygg när de är klart. Vi har kollat lite ljus på nätet som vi ska ha ute där.
Ja och farmor har donat på lite inne och bakad. Jag gjorde Nyberga kladdmuffins. Jättegoda. SKa ge er recepten på dem och min enormt goda torskgryta som vi åt till lunch idag.

Melwin har varit busig som vanligt och haft knäck i öronen hela dagen. Snacka om att de är en liten grabb med egen vilja. Man är helt slut på kvällarna för man får ständigt säga till han och springa efter han. Är väl det som kallas för 2 års trotsen.

Sen när svärisarna for hem badade hela familjen för vi va dammiga och smutsiga av allt jobb ute. Melwin fick leka på i badkaret en stund och sen tog jag och Malcom ett skönt bad ihop. Snacka om att de var en nöjd liten kille då. Måste vi göra fler gånger. Var riktigt mysigt.
Efter vi badat klart la jag en väldigt trött liten kille. Somnade på en gång.

Nu sitter vi och glor på tv men funderar på att runda av och lägga oss. Vi är gode så trötta. För min del blev de inte många timmars sömn i natt för Malcom vaknade hela tiden när han tappa tutten. Gnällde inge men ja hörde hur han böka och grymtade på för att hitta den. Snacka om att man är lättväckt. Bara han vänder sig i vaggan vaknar jag och måste titta till han för att se att allt är ok med han.

Nä nu ska ja ge er recepten och sen blir de sängen

Nybergars  chokladkladd muffins (200*)

2 ägg+3 dl strösocker= vispa ihop
1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
(1 tsk bakpulver) om man vill att de ska bli mindre kladdiga och större
1 nypa salt
100 gr smällt kallt smör

Gräddas i ca 10 min

Ninnies supergoda torskgryta

1-2 packet torskfileé
2 små burkar cream fraiche
1-2 fiskbuljong (beroende på hur mycke smak man vill ha)
1 msk dill
1-2 tsk fransksenap
200 gr skalade räkor eller kräftstjärtar

1. Blanda ihop creme fraich, dill, senap och fiskbuljong.
2. Skär upp fisken i kuber och när man värmt upp såsen lägg in fisken.Smaka av. Låt de puttra ihop tills fisken blivit klar. 3. Lägg i de skalade räkorna precis i  sluten.
4. Severa med kokt potatis eller ris och en god och fräsch sallad.

Smaklig måltid

Tjingpling på er

Solig söndag

Godmorgon alla där ute. Idag är de söndag och vädret ute är soligt och fint. Snart kommer farmor och farfar. Farfar ska hjälpa Robban att fixa ute. Vi håller på att renovera utedörren. Har rivit ner den gamla bron och sätter upp en ny. Sen så lägger de plattor på uppfarten. Kommer bli såå himla fint när de är klart. Ska lägga upp bilder sen när de är klart så får ni se hur fint de blev ute :-) Vi har även tapetserat klart i hallen och de blev assnyggt. Kommer bilder där ifrån oxå.

Nu måste jag berätta något roligt. Våran lillkille har blivit stor. Melwin har sen i söndags varit utan blöja. Vart lite olycker de 2 första dagarna men nu har han varit torr. Han är även torr på nätterna. Gissa om vi är stolta över honom. Han är såå himla duktig våran lillkille. Dessutom så tycker han de är jättekul när man berömmer honom och att de är kul att gå på pottan. Hoppas de håller i sig.

I går så hjälpte söt Sara mig att göra slingor i håret. Blev jättenöjd. Så nu är man gode så ljushårig. Kanske tar en bild senare och visar hur de vart.

I torsdags var vi till Piteå för jag var in på Fototjänst och beställde en förstoring på Melwin när han var ca 6 mån i svart vitt. Ska göra en likadan på Malcom när han blir ett halv år. Ska sätta upp dem i vardagsrummet. Kommer verkligen bli fint. Sen ska bara jag sätta upp 2 lampor och lite pynt så kommer vardagsrummet bli hur fint som helst.

Nä nu ska jag jaga upp min andra hälft innan svärisarna kommer. Ska baka idag hade jag tänkt. Kommer bli Nybergas chokladkladdkak muffins. Mumma mumma

Sen så Sara så väntar jag på ditt samtal för att höra hur gårdagen var ;-)

Tjingpling på er där ute 

Malcom 2 mån

Nu har min lille bebis blivit 8 veckor..alltså 2 hela månader. Gu va tiden går fort. Tycker de var nyss jag/ vi kom hem med Malcom. Ska tiden verkligen gå så här himla fort när man har barn?
Hur som helst så är Malcom världens goaste och snällaste lillebror. Han äter och sover. Gör inte mycke väsen av sig. Förrutom i kväll, varit lite ledsen. Vet inte om de är magen som gör ont. Har slutat med Minifom, men i morgon ska ja köpa mer och börja om för ja vill ju inte att han ska ha ont i lillmagen sin.

Var förresten i tis på BVC med lillsnutten. Nu väger han 4820 kg och är 57,5 cm lång. Har gått upp 1 kilo sen han föddes. Men jag tycker han är lika mager eller nja kanske inte de men han är absolut inte lika knubbig och go som Melwin var när han va 2 mån. När Melwin var 6,5 v gammal vägde han nästan 5,5 kg. En liten knibbis.

Va har hänt mer idag. Jo vi hade främmande av Tessan, Liam och Nova. Var rikigt trevlig. Nova provade att krypa, hon har så sött sätt när hon gör de..ha ha

Nä nu ska ja kolla lite tv

Här får ni lite bilder


 Malcom 2 mån

   Sötnosen min

 Snyggkillen min

 Söt Nova gör spagat

 Nova en väldigt fundersam Tessan

Tjingpling på er där ute


Thomas tåg..

...igår åkte vi Thomas Tåg som Melwin sa. Bestämde att vi skulle åka ånglok med Robbans familj. Vi  blev 20 st som åkte tåget mellan a-jaur och slagnäs. Var riktigt roligt. Melwin verkligen älskade det. Han har aldrig åkt tåg tidigare. Stanna av och grilla och bada. Eller ja, Melwin bada. Han verkligen älskar de. Förstår inte att han frös ihjäl för de var inte varm i vattnen. Klockan var nog runt midnatt när vi kom hem igen. Tänkte visa lite bilder därifrån.

I fredags var ja till Pite och luncha med Sara, Sabina och Perni. Var riktigt trevligt. Malcom fick gå en rundtur hos brudarna innan vi gick från Nodo. Blev att gå lite på stan innan vi åkte hem igen.

Måste bara få berätta hur duktig min lilla kille har varit, Hela dagen idag har Melwin varit utan blöja och det har gått jättebra. Han har kissat och rent av bajsat på pottan idag. Gissa om vi blev stolta och han så klart när han såg hur glada vi blev. Hoppas de fortsätter gå lika bra. Kanske hinner bli torr innan han börjar på dagis igen. Gissa om mamma är stolt över sin jätteduktiga son.
Sen har vi haft glädjen att få se Davids och Lindas lilla Anton som bara är 1 v. Oj så stor Malcom blev jämfört med honom. Var en söt liten kille. Även Eva och Roland kom hit. Blir nog att Melwin ska vara hos dem på tis för Eva kände att hon var Melwin sugen. Så självklart får hon ha honom där då. Melwin tycker de är jätteroligt att vara där.

Nä nu ska ja ladda lite bilder sen ska vi dra oss till sängen. Väcka Malcom och ge han så han sover resten av natten.

Självklart blev de nå strul med datorn så bilderna kommer senare

Tjingpling

Mer uppdatering

Ska se om de går bättre att ladda u pp mer bilder denna gång.

Måste bara tillägga att vi har så söta ungar. Är så himla kul att Nova och Melwin leker så himla bra ihop. Sj tror ja att Melle är lite betuttad i Nova. Har pratat massor om henne sen vi kom hem. Är verkligen kul att ha kompisar som har barn i samma ålder och som man kan fara iväg med. Skulle vara kul att fara utanför landets gränser till solen och värmen oxå.

Kommer att lägga upp lite bilder på vårat hus oxå. Ska göra en flik där ja kommer berätta om renoveringen på vårat hus.

  

  

  

  

  

   

  

Tjingpling från oss

Uppdatering

Nu var de väldigt väldigt länge sen jag skrev ser jag. Men vi har varit borta sen förra lördagen. Lördag till tisdag förra veckan var vi i A-jaur i våran stuga och mös på eftersom de var såå länge sen vi var där. Tror de var 2 månader sen sist. Men huvva så mycke äckliga mygg och hästbränns de var. Ja verkligen HATAR kryp som sticks och bits. Tycker verkligen alla dessa djur finns i onödan,

Sen på onsdag bar de av till Lycksele men Micke och Carro och deras dotter Nova. Har haft de jättebra där och barnen har lekt massor. De har verkligen haft superkul ihop. Man har fått skratta massor till dem och deras bravader. Var ju dit förra året med dem men då var de nästan för lite för att få nå ut av de. Sen var de massor av ä-by bor där oxå. Såg flera som man kände igen.

Tänkte visa lite bilder från i veckan.

 Go Melwin

 En trött liten Malcom

 Kul att spela minigolf med pappa

 2 trötta små barn

 Gråsäl som vi såg på parken

 Spännande att se på björnarna


Blir mer bilder sen, datorn segar så ja ids inge mer nu..

Tjingpling

RSS 2.0