Vilken helg

I fredags åkte vi till stugan som sagt. Kom fram vid 6 tiden. några timmar senare än va vi hade tänkt oss. Men men fram kom vi iaf. Vädret har inte alls varit som vi hade tänkt oss. På fre kväll började de regna och blåsa. Hela dagen igår och idag har de blåst så mycket. Känns lite pissigt för tydligen har de varit bra väder hemma.Försökte vara ute igår kväll men vi kunde bara vara ute ett tag. Robban tände en brasa men vi var tvungen att släcka den för de flög så mycke eldflingor överallt så vi var rädd att blåsten skulle göra att de börja brinna någonstans.

Men under dagen for vi till Glommersträsk och hälsa på Knut, som är mammas morbror. Var riktigt trevligt.
Sen blev de en lugn kväll. Däremot så kom vi på via ett sms att i fredags hade vi våran 3:e förlovningsdag. Ingen av oss hade någon aning om de. Plus att min pappa fyllde år oxå. Veckan har gått så himla fort så man har inte hunnit med vilket datum de riktigt varit...ha ha...får äta en gomiddag ikväll ist.

Robban sover än, han har sovmorgon idag för jag fick en igår. Ska börja packa ihop så vi kan fara sen efter frukost. Blir att fara till Manjärv en sväng innan vi far hem och hälsar på farmor och farfar.

Nä nu ska ja mysa lite med grabbarna.

Tjingpling

BVC för mina smågrabbar

Vaknade gode så pigg i morse. Gick ner med Melwin och gav han frukost och klädde på han. Sen hämtade jag Malcom och drog på han kläder innan vi åkte på dagis. Gick bra att lämna Melwin idag där. Så skönt.

Åkte hem med lilleman och badade han o baljan. Gu så glad han var. Sprattla och skratta på. Blötte ner mamma endel oxå kan jag lova, men inte gör de nå. Sen fick lillplutt en flaska och somna så då passade jag på att duscha min sexiga kropp och skrubba den från topp till tå.

Har packat de mesta till stugresan men de är lite kvar som ja ska slänga ner efter jag bloggat klart.
Åkte och hämta Melwin efter 10 eftersom han skulle oxå på BVC idag. Har fått en extra tid för vägning och mätning av han för jag tycker han inte växer nå. Med Malcom gick de hur bra som helst så nu när han är 4 mån väger lilleman 7155 g och är 64,5 cm lång. Stora killen.
Däremot så gick de inte så bra att väga Melwin för han fick nå psykbryt där och var arg som bara den. Men hur som helst så har han inte gått upp så mycket i vikt och inte växt så mycket heller.Han väger nu 12,7 kg och är 87,5 cm. Gått upp 700g på 6 mån och växt 2,5 cm. Han ligger under sin kurva igen så jag fick en tid igen i slutet av dec för ny vägning och mätning. Tänk att Melwin var en riktigt liten knubbo när han var bebis och nu är han så smal och tanig.

Nä nu måste jag grejja vidare. Kom på att Melwin måste duscha innan vi far så han är ren eftersom vårt vatten inte funkar i stugan nu.

Ha en bra helg alla

Tjingpling

Trött barn

Idag har ja haft en väldigt trött son. Då menar jag de äldsta men inte fick ja han att sova middag för de. Nä för gu om man skulle råkas somna. Då kan man missa något väldigt viktigt. Har själv varit äckligt trött idag. Har haft ont i kroppen och varit väldigt trött allmänt. Eller egentligen kom de efter vi va på vuxenbarn. Innan dess var ja gode så pigg.

Melwin har hunnit med massor av olika saker idag. Först var han på dagis sen på vuxenbarn sen så har han härjat hemma och för en stund sen åkte vi förbi Robbans jobb för att lämna lite man. Han jobbar länge idag. Kommer kanske hem runt 8 tiden ikväll.

Vet inte riktigt va jag ska berätta, har inte så myke intressant att skriva. I morgons ska ja till BVC med både Malcom och Melwin. Malcom har sin 4 mån kontroll och Melwin har ja fått en extra kontroll. Sen kommer vi att fara till stugan i helgen. Kommer bli skönt att få fara iväg lite. SKa packa lite inför morgondagen.

Jo förresten har en sak att skriva om och jag vet att detta kommer att bli ogillat hos vissa och vissa inte. Läste i Nu tidningen att Penelopé Cruz hade tagits på bar gärning med en cigg i högsta hugg. I vanliga fall hade de väl inte varit nått men nu är de såhär att hon är gravid. Vet att många röker under sin graviditet och att ja känner många kompisar som oxå har gjort de. Nu ska ja inte börja skriva hur dåligt de är för att barnen blir mindre och bla bla. Men för mig sticker de väldigt mycket i ögonen. Kan som inte förstå varför man inte kan låta bli när man är gravid. Menar, har själv varit storrökare innan ja fick min första son men direkt när jag fick veta att ja vänta han sluta ja på en gång. Samma med min andra son. Självklart har jag varit äckligt sugen på en cigg men ja har hållt mig. Tycker faktiskt att man kan försöka sluta för barnets skull. Inte är väl en cigg såå himla viktigt att man riskerar barnets hälsa. Men alla gör ju som de vill. Vissa har tur att få barn som är friska och vissa inte. Men hade jag rökt och de skulle visa att mitt barn skulle vara sjuk på något sätt fastän de inte skulle kunna visa att de berodde på rökningen så skulle ja ändå ha massor av skuldkänslor för att de kanske ändå var mitt fel. Men vi alla tänker och tycker olika men så tycker jag iaf och de står jag för. Har man bestämt sig för att skaffa barn så kan man offra vissa saker för barnets skull och rökning är inte de viktigaste av allt. Så de så



Tjingpling

Onsdag hela dagen lång

Så var de onsdag igen. Gu va veckorna går snabbt. Tyckte de va nyss helg och snart är de helg igen. Ja ja..så va har hänt idag då. Plocka och städa lite medans Melwin var på dagis. Hann även att Zumba idag. Blev flat Abs och gisses va jobbigt de var. Magmusklerna har verkligen tagit semester upptäckte ja..ha ha.,men snart är de tillbaka, hoppas jag.

Sen har Sara varit här och hälsat på och ätit middag. Så himla trevligt att träffa dig igen stumpan. Sen hade ja även nöjet att få främmande av Perni och Linda med sin snygg Anton. Var riktigt trevligt att få främmande av dem som alltid.
Har även hunnit skura och dammsugit, men de behövs väl göra i morgon när vi renoverar för fullt här hemma så sågspån och damm far in i hela huset. Men snart så är allt klart. Längtar massor. Har även idag gjort klart i hallen (nästan). Går frammåt serru.

Ikväll har de varit mycke bus och Malcom åt en stor portion banangröt. Gapa för full och blev irri när mamma va för seg. Min sötunge.

I morgon blir de vb, men först blir de lite dagis för Melwin innan vi drar vidare.

Har inte så mycke mer att berätta men de är vår dag.

Sen så såg ja bilder på Herman. Linnea och Niklas, han har ni lyckats med :-)

Ha de bra alla.

Tjingpling

Ikea..och ett grattis

Som sagt så var vi på Ikea igår. Vakna efter 7 och gjorde ordning Melwin för han skulle vara hos farmor och farfar. När Robban och Melwin var på väg så gjorde jag ordning mig och Malcom så vi kunde fara på en gång. Va lite saker som skulle fixas som skulle med runt Malcom. Vi tog oss iväg vid 10 tiden efter de att vi vari på Shell och hyrt ett kåpsläp.

Va gode så drygt att ta sig dit men väl framme så fick vi snurra runt för att hitta en plats. Var sjuk mycke folk där. Väldig väldigt mycke finnar kan ja lova er. Efter ett tag så hitta vi plats och börja med att äta. I resturangen upptäcker jag en gammal klasskamrat som ja inte träffat sen vi gick ut gymnasiet. Var riktigt kul att få träffa henne. Prata en stund och bytte nr för de visa sig att hon har flyttat hem till Piteå igen så vi ska ta och ses när ja far dit.

Var på Ikea ända tills de stängde kl 7. Var först och kolla till köket och de tog sin lilla tid. Sen börja vi plocka de vi skulle ha. Blev lite panik i slutet för när de bara var en tim kvar hade vi ännu inte varit på lagret och hämtat de vi skulle så de var bara att kuta dit och snabbt grabba tag i sakerna. Utan att överdriva var vi näst sist att lämna parkeringen. Blev en dyr resa men så är de men ja är skitnöjd med allt som vi har handlat. Har fixat klart vardagsrummet. Ska ta kort på de före och efter får ni se hur de blev.

Idag har vi varit på kalas. Robbans brorsa och fru har och ska fylla år så de slog ihop deras kalas. Sen när vi kom hem har vi som sagt bara fixat här hemma.

Sen till de roligaste av allt idag. Lea har äntligen fått sin lilla M-B idag. Så jättestort grattis till er. Hade rätt att de var en liten prins där inne men han var lättare än va ja hade trott. Ska bli så kul att se han och snusa på han.

Lite saker som vi köpte:

ANTILOP Barnstol med säkerhetsbälteBARNSLIG Stöddyna

KALAS MuggKALAS Skål
GRANAT KuddePOLARVIDE Pläd
LYKTA BordslampaLYKTA Bordslampa

FUGA TakspotVÄGHULT Blockljus

Detta var lite smakprov på vårat inköp men de var massor till men då skulle de bli hur lång inlägg som helst

Tjingpling alla där ute

Veckan som har gått

Oj oj nu har jag varit dålig med att uppdatera så här kommer de

Måndag: Får se här nu va som hände då. Melwin var ledig från dagis den dagen för de hade nå grejs. Men de gjorde inge för hans favvokusin Noel var hos oss ett tag för han var oxå ledig och Anna jobba några timmar. Va full fart på grabbarna och endel gnabbel oxå men de är som vanligt då =)
Sen när Anna kom vid ett bytte vi av varandra för jag skulle med Malcom på vc och kolla upp hans hosta. Var nog där i 1,5 timma. Man får vänta endel när man är där. Men som tur va så va inte MAlcom sjuk utan bara lite hosta så de va skönt att höra. Sen blev de lugn hemmakväll.

Tisdag: Då var Melwin oxå ledig från dagis för han skulle vara hos farmor och farfar medans ja och Malcom va på stan och shoppa. Åkte vid 8 och lämna han där. Men de höll på att sluta i en vildolycka. Körde bakom en bil och helt plötsligt kommer en älgdjävul springandes över vägen. Tydligen han blindstyret framför mig inte sett den 2 meters höga jätte som kom som en ånglok över vägen så arslet tvärnitar och missar älgen med bara millimeter. Ser hur älgen trampar på lite extra i slutet för den insåg väl att den var på väg att bli utan bakdel. Så de resulterar i att ja oxå måste tvärnita. Skönt att vi har en bra bil som har superbromsar. Gissa om hjärtat va i halsgropen. Väl framme i Piteå efter att överlevt färden så går jag och Malcom till Lefthand tatto och pratar med Sundling om min tatto. Har fått en tid den 6 nov kl 3. Längtar som f-n dit. Kommer bli såå himla fint. Sen så träffa jag Linneá och M-B som än då hade bestämt att lämna sitt trygga bo. Försökte prata med han men de gjorde inge nytta. Ha ha. Sen så fick Linnea byta blöja på Malcom för att träna inför M-Bs nedeskomst. Börja skratta sen när ja skulle byta på han. Hans blöja hade glidigt ned på halva rumpan..ha ha...va tur att han inte hade bajsat då. Så ett tips Linnea. Fäst blöjan lite hårdare på M-B för annars så får du torka bajs över hela han ;)
Hann även träffa Perni och äta lunch med hon. Var riktigt trevligt. Sen gick vi och leta lite byxor åt mig utan nå resultat. Hinna inga som rymde mitt stora feta arsle. Men nu har ja beställ på internet. Världens bästa Sara va hos oss och hälsa på. Alltid lika skoj att ha dig på besök. Sen sluta jag amma oxå. Har fått nog nu efter 6 mjölkstockning och en inte så nöjd liten kille.

Onsdag: Dagis för Melwin och första natten utan ammning för Malcom. Resluterade med att jag fick sova 1-2 timmar den natten. Va gode så slut då. Blev inte promenad för mig och Sara för hon åkte på jobb. Städa lite hemma och Malcom fick äta sina första smakporttioner. Gick riktigt bra. Verkar gilla banangröten så de fick han innan han la sig på kvällen och en slurk flaska. Sov ända till 4- halv fem innan han vakna. Skönt, för ja hade dött om ja fått en natt till utan sömn. Tror inte de hände så mycket den dagen. Kolla lite på Ikea och skrev upp de vi skulle handla där till helgen.

Torsdag: Ännu en bra natt för Malcom. Inge speciellt hände den dagen heller. Fick väldens finnaste blombukett av Robban och barnen. Var jättegulligt gjort av dem.

Fredag: Malcom på dagis. Jag sitter här just nu. Robban slutar vid 2 tiden. Skönt. Ska städa lite. Får nog främmande ikväll. Får se va som händer idag. Farmor och farfar kommer förbi här idag.

Nu  har ni fått lite uppdagtering av mitt mycket intressanta liv..ha ha.

Ska även dela med mig lite bilder på barnen

 Malcom ska få sina första smakisar

 Lite skeptisk..

 Ganska gott ändå

 Söt ungen min

 Malcom 4 mån idag

 Melwin med nyklippt lugg

 Idag innan dagis

 Gott med mat

Uppdatering: Läste just på Lea´s blogg att de verkar som M-B gör sig redo att komma ut. Så himla spännande. Jag tror HAN är ute senast i morgonkväll. Gav henne just tipset att gå ut och gå så hon får igång de hela ordentlig. Så nu kommer man va på nålar och vänta på sms att de åkt in och sen att han är född.
Så bruden. Lycka till nu. Ska bli mysigt att få lukta på en nykläckt bebis

Tjingpling från oss


Gott Gott

Måste bara säga att middagen igår blev hur god som helst så den rekommenderar jag till alla. Hade även turkisk youhurt som ja blanda i salt och peppar och hade som kall sås till. Mumma mumma mumma säger jag bara.

Förresten jag är skitnöjd med min blogg utsseende men jag skulle vilja ha en bild på Malcom oxå. Finns de nån vänlig själ där ute som antingen kan berätta hur man gör eller göra de åt mig. De skulle ja uppskatta enorm mycket.

Måste få berätta va min trotsiga lilla son gjorde i tors. Han vägrade att fara på dagis. Drog av sig kläderna hela tiden och var inte arbetsvillig för 5 öre. Ringde och prata med Robban som försökte övertala han men icke. Höll på att bli knäpp. Så då sa jag att vi skulle skippa dagis och då minsann blev de fart. Inte ville han missa dagis. Så då var de bara att klä på oss och promenera iväg mot dagis.

Från de ena till de andra så är ja såå himla sugen oå att skaffa hund. De har ja varit hur länge som helst men Robban har sagt att de inte blir förrän vi skaffar hus och nu har vi hur. Och då säger han att barnen måste bli större, men ja kan tycka att de är bra för dem att tidigt lära sig vara runt hundar och lära sig att vara snäll mot dom.

Här får ni lite bilder på vovvar som ja skulle vilja ha

 
Engelsk bulldog "snyggful"                          Bedlingtonterrirer " snyggful"
 
Ungersk Vizla

 Weimaraner Puppy
Weinmaran


Idag blir de att fara och hälsa på folk medans Robban byter ytterdörr

nä nu orkar ja inte skriva nå mer

Tjingpling

Kvällens middag

Recept på va vi ska äta ikväll. Uppdaterar mer sen


 


Kycklinglårfilé med harissa

 

4 portioner

 
 


Ingredienser

  600 g kycklinglårfilé

Marinad:

  2 msk harissa
finns som ekologisk vara 2 msk olivolja
  1 msk flingsalt

Tabouleh:

finns som ekologisk vara 2 dl bulgur
  4 dl vatten
  1 grönsaks- eller hönsbuljongtärning
finns som ekologisk vara 3-4 tomater, urkärnade, i tärningar
finns som ekologisk vara 1 paprika, finhackad
  2 dl bladpersilja, hackad
finns som ekologisk vara 2 dl mynta

Dressing:

finns som ekologisk vara 1 rödlök, skalad, finhackad
finns som ekologisk vara 1 vitlöksklyfta, skalad, finhackad
finns som ekologisk vara 1 citron, rivet skal och pressad saft
finns som ekologisk vara 3 msk olivolja
finns som ekologisk vara 3 krm svartpeppar
  2 krm salt

= Denna symbol visar att ingrediensen finns som ekologiskt alternativ

    


Tillagning

Blanda marinaden i en plastpåse och lägg ner kycklinglårfilén. Knyt ihop påsen och gnid in kycklinglårfilén ordentligt. Ta upp kycklingen ur påsen.

Lägg kycklingen på grillen och grilla i 5-6 minuter på varje sida. Servera tillsammans med tabouleh och yoghurt 10%.

Tabouleh

Koka bulgur i vatten enligt anvisningen på förpackningen, men lägg i en buljongtärning i vattnet. Låt bulguren kallna och rör den luftig.

Blanda dressingen på rödlök, vitlök, citronskal och citronsaft, olja, salt och peppar. Häll dressingen över bulguren och vänd ner grönsaker och kryddgrönt.

 
Kycklinglårfilé med harissa

Gräsklippning

Först och främst måste ja säger att de blåser som f-n idag. Ibland har man hunnit fundera om taket ska blåsa bort. Har varit duktig och klippt gräset idag. Var behövligt för de var riktigt långt, och jag hade tur som hann klippa de innan de börja regna. Är skönt att Malcom inte är så lättväckt för ja hade han ute på bron under tiden.

Idag har de inte hänt så mycket. Har lämnat våran bil på lackering så nu ska hela familjen trängas i en sardinburk till bil. Förhoppningsvis så får vi tillbaka den på fre men de är inte säkert. Och om vi inte får se så blir de inge IKEA i helgen heller.

Har inte så mycket att skriva om så ja tänkte lägga upp lite bilder.

 Mina hjärtegryn



 Jag och lillprinsen



 Söt Melwin

 Fin i sin dopklänning

 Malcom 3,5 mån

 Mammas plutt

 Mammas lilla gladskit

Tjingpling på er


Vuxenbarn och storfrämmande

Som de flesta mornar är de svårt att få upp Melwin. Han är inte en morgon pigg kille. De var han tidigare när han var mindre men inte gör de mig nå att han gillar att sova för de gör jag med. Kommer inte ihåg när han vakna före halv 8 självmant. Gode så skönt för jag minns när han ibland vakna 5 och ville göra morgon, då var man inte så levande men de var bara att gilla läget.
I natt när jag skulle lägga över Malcom i sin egen säng vaknade han och ville INTE somna om. Han skulle prata och berätta massor för oss. Men tyvärr var mamma inte så sugen på att höra kl 3 på natten så hon gjorde de enklaste och mutade han med mat som alltid funkar...ha ha. Fastän han är söt när han gör de så prioriterar man sömnen just då Har vaknat mycket inatt för Melwin har sovit jätteoroligt. Tror han har lite växtvärk, stackars lillgubben min. Fastän de var flera flera år sen ja hade de kommer jag ihåg känslan. Kommer ihåg hur jäkla ont de gjorde. Kröp massor i benen och man ville bara dööö.

Hur som helst Melwin har inte varit på sitt bästa humör idag och de börja redan i morse när vi kom till dagis. Han ville inte vara där. Ville inte klä av sig. Börja gråta massor när ja skulle fara. Sa " Memmin inte dagis, föja me Mamma, lillebro" Huvva va de gör ont i mammahjärtat. Sen hörde ja när ja skulle hämta han att han varit arg när de gick ut. Fick veta sen av Melwin att han inte ville vara ute. Men han var glad när ja kom och ville fara hem på en gång. Så synd att de har börjat strula massor med avlämningen på dagis. Känns så hemskt att lämna han där när han inte vill de, men jag vet att om han inte är där så klättrat han på väggar och verkligen blir hur hemsk som helst. Bra för han att leka av sig lite.

Efter lunchen åkte vi på vuxenbarn. Var nog ett år sen vi var där sist. Melwin tyckte de va jättekul att vara där och leka av sig ännu mera. Men han höll ett öga på vars jag var för han var rädd att ja skulle lämna han där. Var många som man kände som var där. Plus att Malcom hade lite polare som var i hans ålder som han kan leka med när han blir lite större. Man såg på han att de var mycket att se för hans lillhuvud for omkring och han ville stå hela tiden för att kunna ha koll på läget. Var mycket trevligt så de blir att fara dit fler gånger. Som kul att de finns så han man nått att göra på dagarna.

Hann knappt hem så ringde Linda och sa att de skulle komma förbi så man fick storfrämmande av Linda, Perni och söt Anton. Gu så stor han har blivit sen sist jag såg han. En riktig liten skönunge. Sa inte ett knyst under hela tiden. Låg så sött hon Perni största tiden och sussa på. Var verkligen jättekul att de kom för de var ett tag sen man såg dem.
När de åkte hem började jag med middagen och de blev Sjömnasfärs ikväll. Mumma mumma. Inte dåligt. Är så himla gott.

Var 2 väldigt trötta killar som slocknade nästan på en gång och ja ser att vi oxå ska snart dra oss till sängen. Är en dag i morgon med.

Tjingpling på er alla där ute

Förresten kom tänka på en sak. Ett nytt tips till kycklingpajen, degen spelar som ingen roll vilken den är. Gör antingen den ni brukar göra eller så köp färdig mix som man bara behöver tillsätta vatten. De gör ja för ja har inte orken att göra degen från skratch

Storhandling

Igår hände de inte så mycket. Var gode så slut i kroppen efter dopet i lörd. Vi hade sovmorgon hela familjen. Robban gick upp med Malcom och Melwin medans jag sov en halvtimma till. Va såå himla skönt för de behövde jag verkligen eftersom Malcom inte har sovit så bra på 2 veckor, men nu i några dagar han han sovit mellan 8-9 tim i sträck innan första målet mat. Skönt, men då har man en liten Melwin som brukar vakna mitt i natten för att kissa så man få ändå en väckning.

Tessan och Liam kom förbi och åt lite tårta som blev kvar från dopet och sen så lekte grabbarna lite innan de for hem. Sen blev de bara att slappa framför tv och lägga ungarna.
Vi har nu börjat med en kvällsrutin för Malcom. Han lägger sig samtidigt som Melwin runt 8 tiden. Får en ersättning för de håller han sig mätt på i flera timmar. Under dagen ammar jag om han inte får nå il och ska amma jättetätt för då känner ja att mina bröst inte hinner ladda upp och då blir de ersättning. På 3 mån har han gått upp 2 kilo. Får se hur länge ja orkar hålla på såhär. Menar ja har verkligen försökt och gått igenom 6 mjölkstockningar, inget att leka med. Sen vet ja att ja har så mycke mindre mat än men Melwin för Malcom äter jämt ut båda brösten och ibland är han inte nöjd så då får man muta han med tutten. Brukar gå bra. Men jobbigt är de för ja hade hoppats på att kunna amma längre än med Melwin men de verkar som ja får sluta tidigare. Men men så är de och de är bara att gilla läget.

Idag har jag inte gjort så mycket. Varit äckligt trött. Hade lite ont i halsen när ja vakna men de har gått över nu. Skönt de för jag vill inte bli sjuk nu. Och jag vill inte åka på nå influensa som kan leda till svingrejset där. Inte för jag tror de är så himla farligt som de verkar. Tror de har blivit lite uppstorat i media och så, men nog ska man vara försiktigt. Hade tänkt vaccinera ungarna men jag fick veta att man får inte vaccinera barn som är under halv året. Så lillplutt får ingen så man får hoppas att han inte åker på nå.
Har fixat lite i köket. Får bli mer städing i morgon. Hade tänkte fara på vuxenbarn i morgon med barnen. Hoppas de blir kul. Kan va kul för Melwin att få leka av sig ordentligt i morgon.

När vi hade ätit middag i dag for hela familjen Nilsson på Komsum för att storhandla. Har gjort en vecko schema va vi ska äta. Ska göra kycklingpaj på onsd så ja ska dela med mig av mitt recept för de är äckligt god kycklinpaj.Gick bra till en början sen börja Melwin trotsa och vara riktigt på tvärsan. Tror de tog oss en timma att handla för man fick springa efter Melwin endel. Men man fick sig några skratt med. Mitt i allt så upptäckte man att han hade plockat med sig peppakakor och Ballerinakex. Och vissa gånger man sa till han så sa han " Okej mamma". Skönunge. Man kan inte låta bli att le åt han busungen där.
Men ikväll har vi haft mycke duster. Snacka om att de är en kille med egen vilja. Vi försökte få han att duscha med Robban men icke. Han skulle duscha med mig. Gick inte att övertala han. Sen så skrek han i en evighet att han skulle ha glass men där så va mamma envisare. Ja kan inte förstå vars han har fått sitt humör ifrån. Inte är de latinosidan som visas...ha ha..


Kycklingpaj 4 pers

Pajdeg

150 g smör                               Ca 5½ dl din mjöl mix
2 tsk fiber husk                         3 msk kallt vatten

Fyllning:

1 grillad kyckling                       ca 20 g skin från kyckling
1 purjolök                                 1 burk skivade champinjoner
½ msk smör                              2 msk maizena majsstärkelse
2 ½ dl grädde                            1 dl mjölk
2 msk tomatpure                       1 tsk salt
1 krm peppar                            knappt 2 dl riven ost

Gör så här:

1. Deg:
Hacka ssamman smör, mjölk och fiber husk till en grynig massa, gärna i matberedaren. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en ugnssöker form. 24 cm i dianeter. Nagga skalet med en gaffel. Låt formen vila i kylskåpet 15 min
2. Sätt ugnen på 225*. Förgrädda skalet i mitten av ugnen ca 10 min. Sänk ugnsvärmen till 200*.
3. Fyllning: Skär kycklingköttet och skinn i mindre bitar. Skölj och strimla purjn. Häll av spadet till champinjonerna.
4. Fräs purjon och champinjonerna i smör i en stekpanna eller kastrull utan att de tar färg.
5: Blanda maixena med ½ dl av grädden. Häll sedan i blandningen, resten av grädden, mjölken och tomatpuren. Låt såsen koka under ömröring.
6: Lägg i kycklingköttet, skinnet. Strö över osten. Gratiner i mitten av ugnen ca 20 min eller tills sten fått fin färg.



Smaklig måltid gott folk



Nä nu ska ja och min stora älskling göra natt snart.Vi är båda gode trött i kropp och knopp.

Tjingpling

Dop

Vaknade av att klockan ringde halv 7, tror kl blev över 7 innan ja fick upp arslet från sängen. Den var extra skön idag. Gick ner och duscha och gjorde mig klar medans grabbarna låg kvar och sov. Tänkte att ja skulle hinna massor innan vi skulle fara till Piteå. Efter en stund hör ja hur både Malcom och Melwin har vaknat. Tar ner Melwin för Malcom hade somnat om. Gav Melwin frulle sen gick ja och hämta Melwin för Robban var för trött att gå upp.

Medans ja grejjar på upptäcker jag att att klockan är 10 i 9. Oj vilken stress ja fick för de var tänkt att vi skulle fara kl 9. Skrek ner Robban och bada Malcom. Robban tog Melwin i duschen och sen packade ja ihop allt som vi skulle ha med oss så 45 min senare var vi på väg till Piteå. Hade även varit på Uddens bageri och hämtat tårtan som ja hade beställt plus att ja även hade en som ja själv hade gjort.

Självaste dopet gick hur bra som helst och Malcom  uppförde sig helt perfekt förutom när han fick för sig att lägga av en rökare så alla kunde höra..ha ha..smidig grabb. Så nu heter han Frans Malcom Harry Nilsson. Frans efter Robbans farfar och gammelfarfar och gammelmorfar, och Harry efter min pappa. Ville ha namn från båda våra sidor. Kommer med lite bilder senare från dopet.

Måste bara få berätta va min älskade son fick för sig att göra i går natt. Matade han vid halv 3 tiden. I vanliga fall brukar han somna om dirket när ja har lagt ner han, men tror ni han ville sova igår natt. Nä förmodligen inte. Han hade under dagen upptäkt sig röst och att de gick att få höga toner. Som är hans favvo syssla just nu. Så han låg i sin säng och prata på. Försökte ge han tutten och vagga hans säng men de var förgäves. Blev bara högre och högre toner så till slut gick ja ner på nedervåningen med han och satt mig och såg tv medans ja hade han i famnen. Tänkte att han kanske skulle somna då, men än en gång hade ja fel. Inte va de nå kul att sova. Efter en timma så gick vi upp och ja bestämde mig för att prova muta han med mat eftersom då hade vi varit vakna i 2,5 timmar. Gick bra och han somnade gode så snabbt och då va kl 5. Han knappt sluta mina trötta ögon när Robbans j-vla larm började tjuta. Ville bara slänga mob i väggen och dra täcket över mig. Tror ja somna vid 20 i 6. Egentligen var de tänkt att Melwin skulle på dagis men ja orkade verkligen inte fara och Malcom var oxå väldigt trött så ja hade inte hjärta att väcka han bara för att Melwin skulle på dagis i 3 tim. Tror Melwin blev nöjd att få sova ut lite för vi vakna vid halv 9. Va skönt att få sova när man inte hade fått så mycke sömn under natten.

Har varit så bortskämd med sömn när de gäller Malcom men nu de sista 2 veckorna har han fått för sig att äta flera gånger per natt och störa mammas nattsömn. Har varit sååå grymt trött på dagarna. Men som tur var sov han i natt mellan 20-05. Inte dåligt. Var riktigt pigg när han skulle äta. Hoppas han sover lika bra i natt.

Ska snart göra natt för vi är gode då trötta efter dagen ståhej. Var förresten förbi mammas grav och la dit lite blommor. Tänkt snart har de gått ett år sen hon dog. Va tiden går fort. Saknar henne massor.

Ha de bäst

Tjingpling

Trööööttt

Har varit trött hela dagen och mitt tålamod har väl inte varit det bästa men konstigt när man knappt sovit nå och gjorde morgon kl 5.

I morse efter ja lämnat Melwin på dagis for jag och Malcom till Tessan och lämnade hennes Tupperware och prata av mig lite. Sen åkte vi vidare till Marie och lämnade hennes saker och prata en stund där med. Var kul och hälsa på henne för ja har aldrig varit där förr. Va fint de hade de hemma. Sen handla ja lite innan ja åkte och hämta Melwin.

Fick frammande av farmor och farfar idag. De uppskattar Melwin alltid. Han verkligen älskar dem. Sa flera gånger att han ville följa dem hem och vara där hos dem. Så till helgen kanske han skulle få sova över där. Får se vilken dag de blir.

IDag har Malcom inte sovit mycke. Eller han har inte sovit långa stunder. Så ikväll när vi var hos Anna så var han inte nöjd för 5 öre. Inte Melwin heller. Så nu är ja gode så mosig i huvudet. Gode så skönt när de somna. Fick lite lugn och ro här hemma. Har hjälpt Robban lite i garaget och plockat och städat för på söndag rivs väggen ner mellan förhallen och garaget. så de blir att flytta väggen så vi får en större förhall. Förhoppning får vi upp den nya väggen snart.

Nä nu ska ja glo lite på tv sen ska ja hoppa in i duschen och lägga mig. är såååååå trött..kudden skriker på mig.

Tjingpling

Tidigt äckligt tidigt

Vaknade runt 4 tror ja att min älskade Melwin ville gå kissa på pottan. Så då är de bara att gå upp och hjälpa han. Sen ville han sova i våran säng. Fråga han lite snällt om han inte skulle sova i sin egen säng, men inte de. Orka inte börja disskutera mitt i natten.
Malcom vakna vid halv 4 tror ja för att äta en skvätt. La han över i  sin säng igen för ja orkar trängas i våran 180 säng. Vakna om igen vid 5 tiden för en ny matomgång så de var bara att ge lillplutt och lägga tillbaka. Kände då att de var lika bra att gå upp för Robbans mob börja plinga och leva om som f-n. Kommer vara äckligt trött idag eller senare ikväll. Blir en tidig kväll. Ser på kl att man har varit uppe 1 tim redan. Och tittar ja ut så öser regnet ned. jaha då var denna sommar borta. Nu väntas kyla och äckligt mycke snö..gu va ja längtar....NOT.

Igår kväll plockade jag vinbär som ja ska ha på tårtan som ja ska göra till dopet. För Malcom ska döpas nu i Piteå. Kommer bli trevligt. Vi blir nästan 40 pers. Ska bjuda på smörgåstårta och varmkorv åt de som inte vill smörgåstårta. Sen blir de att beställa en tårta från Uddens bageri och den andra ska jag göra. Blir att fara tidigt och hämta dopklänningen och ställa i ordning innan alla kommer

Idag blir de att tvätta och plocka på här hemma. Skriver väl mer sen för än har de inte hänt nå speciellt

Tjingpling på er

Tupperware och lite sömn

Än en gång så har ja sovit dåligt. Malcom vakna runt 3 inatt och var hur glad och pigg som helst. Tror ja mata han 3 ggr innan vi gick upp för dagen. Så idag har han inte fått sova så mycket på kvällen. Ska se om han sover bättre på natten då. Hoppas för ja känner att ja är äckligt trött nu. Är jobbigt när man inte får sova i sträck. Man blir inte så utvilad då.

Efter ja hade lämnat Melwin på dagis gick jag till Tessan för vi skulle gå en sväng medans ungarna var på dagis. Gick iväg före tio och Marie hängde oxå med, men oj va den bruden går snabbt. Snacka om att de var att powerwalka. Kan bero på att hon är lång och ja är kort med pygmeeben. Tror ja fick ta 2-3 steg på ett steg som hon tog. Svettades som en gris gjorde jag oxå, sjukt va solen tar bra än när den är framme. Fast som de är nu så krävs de inte mycket för att ja ska börja framkalla ett eget Niagarafall. Men så har de varit hela mitt liv. Vet när ja spela fotboll...och ja, jag har spelat fotboll i HELA 17 år. De ni. Denna degiga kropp har en gång i tiden varit vältränad..tro de eller ej. Då var ja dyblöt i svett bara av uppvärmningen så alla trodde ja tog i för kung och fosterland...ha ha.

Hör att min älskade bebis ligger på övervåningen och inte vill somna om. Snacka om en tjurig liten kille. Och inte har han fått de från mig. NÄÄÄÄ då. Jag är inte alls tjurig ;-) Hoppas han somnar om snart. ska nog oxå lägga igen mina bruna ögon för man vet aldrig om lillplutt vill äta tjutioelva gånger i natt.

Har varit och hälsat på Madde och Linus idag efter Melwins dagis. Åt mat där. Blev torsgryta och smarrigt var de som vanligt. Melwin och Linus lekte på...inte med varandra utan bredvid varandra...dom är som roliga de små livet. Var kul att träffa henne för de var ett tag sen vi såg. Så de får vi göra om snart igen bruden. :-)

Men dagens höjdpunkt i dag var nog att jag fick en trevligt överraskning. Jag fick mina Tupperware som ja hade beställt och alla andra får sina med. Så nu blir de att vara jultomten och dela ut alla saker till alla. Jag har aldrig haft Tupperware men de är god shit. Är såld på de nu. Fanns hur mycke som helst som ja ville ha. Men då är de ett litet problem och de är pengar så ja får ta de pö om pö.

Hade tänkt sätta in bilder på grejjerna som ja hade beställt med de gick inte så de får ni inte se men fina grejjer är de. Gå in på www.tupperware.se och se vilka fina grejjer de finns. Love it.

Har även beställt lite mer kläder åt ungarna. Fleece kläder åt Melwin för ja kom på att hans som han har börja va för korta. Sen hitta ja lite åt Robban men de vet han inte om. Får bli en överraskning så säg inge till han. Sen beställde ja lite Velvout ( eller hur fan de stavas) till Malcom i strl 68 och vita tossor. Fattar inte va ja hade på Melwin när han var i samma ålder. Har knapp nå kläder i 68. Börjar fundera om han hoppa över den strl eller om ja fick låna så mycket av Noel så ja köpte inge åt han.

Nä nu ska ja ta min karl och lägga mig

Sov gått alla

Tjingpling


RSS 2.0