Dagens bravader

Idag vaknade jag och ungarna vid 7 tiden. Blev att vi gick upp på en gång och åt frulle. Seb blev de lite plock här hemma innan vi väckte Robban.

När vi hade ätit lunch åkte vi till Robbans jobb med Melwins fyrhjuling så han fick träna lite på körandet. Han var så himla duktig. Var lite försiktig med gasen i början men sen gick de lite snabbare. Efter de ville Melwin att vi skulle ta fikat på nått annat ställe så vi åkte runt lite innan vi bestämde oss för att bara stanna vid sidan av vägen. Blev lite saft och kakor. Kollad även på lite hus i byarna runt.

For och lämnade lillfyrhjulingen sen åkte vi för att hitta någonstans där man kunde fiska. Blev att vi fiska inte så långt från Melwins dagis i Korsträskbäcken. Blev inga firrar men Melwin tyckte de va kul, plus att vi såg en bäver. Får ta han till nå mer fiskrikare sjö sen. Skulle som vara kul om han fick napp. Undrar hur han skulle reagera då. Tror de nog skulle bli VÄLDIGT spännande. Efter en stund åkte vi hem och gjorde middag och Melwin såg en sista sväng på Prinsessan och Grodan som vi hyrde igår.

Har varit livat här på kvällen. Ungarna har lekt men de har blivit mycke gråt eftersom de har varit lite övertrötta så de tålde inte å mycket.

Ska försöka lägga upp lite bilder på Melwin från ida när han körde.

Nu blir de sängen för Malcom kommer väl vakna vid 6-halv 7 ui morgon.

Tjingpling

Jo förresten, i natt cirkulerade en helikopter på vårt områda vid 2 på natten. Ja och Robban funderade va som hade hänt och idag fick ja veta att en äldre kvinna på över 70 år hade försvunnit i torsdag och de var full sökning på henne. Hoppas de har hittat henne och att hon har livet i behåll.

Tjingpling igen

Midsommar helg

Idag är de midsommardagen så GLAD midsommar alla och ja hoppas ni haft de bra.

Vi har haft de hur skönt som helst.
For till svärisarna i tors eftermiddag. Mös bara på och ungarna var ute hela tiden. Är verkligen hur skönt som helst att vara där. Man behöver inte vara orolig att ungarna ska bli påkörda av nån bil. Sådär skulle ja gärna bo. Blev grillat på kvällen.

Midsommarafton åkte vi ut en sväng med deras båt och vitjade deras gäddsaxar. Fick en fin aborre. Melwin blev väldigt nöjd över de. Sen sa vi adjö till farmor och farfar för de åkte iväg före oss. De skulle fira med några bekanta. Men vi åkte bara en stund efter dem och åkte till Robbans syster.
När vi kom dit så sprang Melwin från bilen med glädje. Han verkligen älskar att leka och vara med sina kusiner.
Blev att de åkte en sväng med fyrhjulingarna. Ja och Anna och Malcom stanna kvar i stugan. Hör och häpna, Malcom sov i 3 timmar och 20 min. Trodde där ett tag att han hade dött eller nå. Efter ett tag kom papporna och barnen tillbaka. De hade haft kul. Fiskat och fikat. Gillades skarpt.

Sen blev de att göra sig ordning lite och åkta till Storforsen för se va de hade för nå midsommarfirande. När vi kom dit hade de en trollkarl som hade en show. Barnen tyckte de var kul men efter en stund blev Melwin och Malcom lite less så Robban gick till lekplatsen med dem. Vi hade tänkt hinna vara med när de reste midsommarstången men vi var lite sent ute så efter showen så var de bara att fara hem och göra ordning middagen. Blev lite plockmant. Åt grillat m. pommes mest till de som inte ville ha de andra, sill, färskpotatos, räkröra och en supergod sallad. Blev mätt och belåten. Upptäckte att Malcom gillar senapssill och färskpotatis. Han åt de i mängder.

Senare på kvällen var vi inne och såg en film. Provade att resa vårat nya tält. Kan lova att de är stort, ryms 6 personer. Vi hade funderat på att sova i de men de var sååå djuriskt mycke knott och mygg så de blev att vi sov inne i stugan ist. Och lika glad är ja för de eftersom ja hade  blivit galen om ja hade varit tvungen höra alla småkryp. Var uppe ett tag så de blev inte så mycke sömn eftersom Malcom kände för att vakna vid halv 7 fastän han hade somnat efter 23. Trodde verkligen att han skulle sova längre men inte de. Sånn tur hade man inte.

Idag har vi bara tagit de lugn och Robban och svågern for en sväng med fyrhjulingarna medans vi var hemma med barnen. Sen packade vi ihop efter de kom hem och åkte förbi svärisarna igen för att packa ihop de sista innan de bar av hem igen.

Melwin fick hyra en film som vi har sett nu i kväll. Var trött killar som somna snabbt eller iaf Melwin. Lillebror ska jämt krånlga och bråka...ha en riktigt envis liten kille.
Ikväll fick oss ett gott skratt. Vi hyrde Grodan och prinsessan och i alla sångdelar dansade Malcom loss och skrattade så hjärtligt. Söt ungen min. Man skulle bara kunna nypa han i kinderna. Melwin är oxå hur frän som helst när han dansar. Nu när han gör de ser de ut som om han breakdancar...värsta spexapan.

Nä nu ska ja kolla vidare sen blir de sängen. Är gode så trött

Tjingpling på er alla där ute.


Trevlig dag idag

Har hänt endel idag. Däremot så har jag inte hunnit med så mycket i hemmet, men de tar ja i morgon ist.
 
Dagen började med att ja vakna före 7 tiden och jag och Malcom gick ner och ja gjorde ordning för urinprovet som ja skulle lämna in på vc. Hann även ringa spec mödra i sunderbyn och ja fick en ny till för rul så nu har ja fått den 9 juli ist för den 19 juli. Så nu är de bara 2 veckor kvar tills vi får se bebis igen. Längtar massor.

Efter ja lämnade Melwin på dagis åkte ja för att ta ut pengar till svärfar för han skulle med våran bil på lagning i Piteå idag. Sen åkte ja förbi vc och lämna pisset och sen blev de en morgonkaffe hos söt Mia och hennes gullungar.
Blev även en sväng på affären för ja behövde nya blöjor till Malcom. Men huvva va ja ångrar de köpet. Har aldrig klagat på Huggins tidigare men de som ja köpte idag var up´n´go och de har läkt båda gångerna ja bytt...fan va ja hatar de. undrar om man kan lämna tillbaka dem. Menar inte vill ja ha blöjor som inte tål nå piss. De läkte delux.

Ja ja...hur osm helst så tömde ja bilen sen när ja kom hem och efter en liten stund fick ja främmande av Malin och Vilja. Medans de var här så åkte ja bara iväg en sväng och skjusade Mia på VC. Vad för man inte för sina älskade vänner. Åkte även och hämtade henne efter en stund.

Blev sen att bjuda svärfara på kaffe innan han drog till Piteå med bilden och sen blev de lunch med Linda och Vilja. Blev även en lite promenad för att söva barnen och hämta Melwin på dagis. VAr en väldigt glad liten kille som man hämta. Skulla och sprang hela vägen hem. Skön för oftas brukar de bli sura miner när man ska hämta han. Efter ett tag vakna Vilja och Linda och lillsessan åkte hem.

La mig och vila en stund i soffan för ja är såå himlarns trött på eftermiddagarna. Blev ingen lång stund innan Malcom vakna. Sen kom Robban hem så då var de bara att börja med maten eftersom han skulle iväg och jobba lite mer. Blev en väldigt god köttgryta med ris idag. Mumma mumma säger ja bara

Har badat ungarna och nu sover de sen en halv timma tillbaka. Skönt för då får man lite egen tid. Ska bara kolla vidare på nätet och sen lägga mig ner och flippa lite runt kanalerna.

Bara så ni vet så går ja in i v.17 i morgon. Börjar gå framåt och ja känner av bebis mer och mer nu. Är såå mysigt. Nu ska ja bara räkna ner till Rul.

Ha en bra kväll alla

Tjingplign

Stugan och magbild

Var ett tag sen ja skrev. Har inte haft orken eller lusten. Varit såå trött i kroppen och varit jätteyr i flera dagar. Så var har hänt i veckan då? I början av veckan hände de inte så mycket.

Tors:

Robban  gick av sin sista natt och var långledig efter de. På morgonen var jag till BM och lyssnade på bebis hjärta. VAr hur mysigt som helst. Men bebis var lite blyg så de var lite svårt att hitta åt den. Hann bli lite orolig att de inte var nå där så när vi äntligen fick höra de ticka på kunde ja pusta ut. Däremot så var inte mina värden så jätte bra. Blodtrycket var 117/70, hade blod i urinet och för mycke äggvita så ja ska i morgon fara och lämna in ett kissprov för att kolla om ja har UVI. Sen så ska ja även ge blodprov och kolla om ja har B12 brist för tydligen kan man få de om man får barn tätt. Fick en ny tid i mitten av juli och den 19 juli har vi fått tid för RUL. Ska bli så himla skoj. De enda är att ja tycker de är lite sen för då kommer ja vara i slutet av v.20 och då är de i nästan gränsfall att vara för sent.
Sen vid 1 tiden for vi och hämta Melwin på dagis innan vi drog våran kosing till stugan i A-jaur.

Fre:

Hände inte så mycket under dagen eftersom Robban sov till nästan 14, men de är egentligen inte så konstigt eftersom han har jobbat natt och sen inte sovit så mycket under dagarna. Sen när han hade vaknat och vi ätit lunch åkte vi till badhuset eftersom de har på fredagar varmvattensbad. Var riktigt skönt att få bada och duscha när vi inte har en dusch som funkar som de ska. Sen blev de bara mys på eftermiddagen. Vi grillade även på kvällen. Gjorde hemmagjord tsaziki oxå..var riktigt gott. Och sen när ja var i Storstan lärde Maria mig att gilla Ajvar. Rekommenderar de verkligen till grillat och speciellt om man även har tsaziki till....mumma. Blev även en magbild.


 Magen i v.16


Lörd:

Under dagen på lörs så var robban ute och körde med stuggrannen en sväng med fyrhjulingarna. Jag och ungarna tog de gode så lugnt.
Sen på eftermiddagen fick vi främmande av Micke, Carro och Nova. Var himlarns kul att träffa dem. Barnen hade de hur kul som helst ihop. Var full rulle hela tiden. Blev även grillat då. Mumma. De kan man inte få för mycket av. Sen så tycker ja de är så himla kul att de ska ha en bebis till. Så vi kommer vara gravida samtidigt denna gång. Skiljer bara några veckor mellan oss. Vi kommer var 2 pregno som ska bila sverige runt i sommar. Sen när de åkte var de trötta pojakar som somna gode så snabbt. Sj blev de lite mys framför tv innan ja gick och la mig. Robban var uppe ett tag till för han skulle se nå på tv.

Sönd:

Ännu en grå och regning dag. Blev inte så mycket utom att plocka ihop och göra sig redo för hemresan. Blev att fara en sväng förbi svärisarna och få en bit i magen sen åkte vi till Robbans brorsa för att hälsa på han fru som nyss har opererat sig Blev snabbvisiter för vi ville bara hem och dessutom så hade Robban lite bråttom hem för han skulle hjälpa sin chef lite med nå plattläggning som tack för att han var och hjälpte oss med köket.
Så för oss blev de film för barnen och ja plocka undan och samtidigt gjorde en storstädning under tiden. Hann med en diskmaskin och en tvättmaskin. Blev även ett bad för ungarna för de behövdes efter helgens.

Mån:

Idag vaknade vi rund 8 tiden så de var skönt med lite sovmorgon. Sen blev de frulle och finbesök av Mia. Hann även ringa Spec mödra i piteå och höra om de fanns nå avbokade tiden den 7 juli. Fick ett nr till Sunderbyn och höra där om de fanns nå tidigare tider. Men eftersom de har telefontid mellan 7-8 så måste jag ringa i morgon och höra. Annars så blir de ganska lugnt idag. Ska fixa lite här hemma och även ringa provtagningen för att höra om tid för blodprov. Ska även in och lämna ett urinprov.

Ha de bäst alla och tjingpling till nästa gång


Studentfirande och finbesök

Idag har vi uppvaktat Robbans systerdotter som har tagit studenten. Fort till gymnasiet efter halv 2 och de var redan då inte så lätt att hitta plats. När man ser alla studenter så får man lite flashbacks från sin egen studen..fastän de var hundra år sedan. Men fan vilken dag de var. Var verkligen bästa dagen någonsn. Sen efter åkte vi hem och inväntade vårat främmande från Norge som skulle kommar.

Efter 3 tiden kom Einar och Kirstin och deras pojkar Simon (som är samma ålder som Malcom) Joakim (som är samma ålder som Melwin) och deras dotter Anette som gått ut första året på Grans. Bjöd dem på grillat. Var hur kul som helst att träffas för de var ett tag sen vi sågs. Ska fara och hälsa på den om ca 1 mån. Blir att köra 80 mil då. Ska bli hur kul som helst att se hur de bort och har de. Är ju inte så ofta man är i Norge. Kanske blir lite mer nu när man har bekanta där.
Berätta även att vi skulle ha en till och att vi tyvärr måste avboka våran Thailandsresa. Lite tråkigt för vi har verkligen sett fram emot de. Men eftersom bebis kommer vara så liten så vågar vi inte ta nå risker för man skulle aldrig förlåta sig själv om de skulle hände den nå under resan. Mn de förstod varför vi inte kunde reda. Så vi får ta den resan en annan gång med dem. Får se om de blir nån resa i europa ist.

Einar och Kirsin åkte efter 8 tiden och efter de har R varit hur trött som helst. Känner att ja är gode så trött med. Ska nog snar lägga mig. Måste bara stoppa in nå frukt i munnen och sen väcka Robban.

Får se om ja hinner skriva nå i morgon eftersom ja ska jobba kväll och dag på sönd. Sen vet man inte när man måste stiga upp i morgon. Pojkarna gör väl en äckligt tidigt morgon i morgon.

Ha de bäst alla och ha en fortsatt trevlig helg

tjinpling på er

v.15

Lite info om bebis i v.15. Blir de ni får läsa idag. 



Du märker säkert inte av det, men bebisen har förmodligen hicka ganska ofta. Den kan hicka innan den kan andas. Bebisen gör inga ljud innan födseln, eftersom luftstrupen är full av vätska istället för luft.

Fast du förmodligen har ökat i vikt med 2,5 – 4,5 kg, så väger fostret bara cirka 70 gram. Det är nu ungefär 11 centimeter långt, från hjässa till rumpa. Nu håller benen på att växa om armarna i längd, fingernaglarna är helt formade och alla leder och lemmar är rörliga. Eventuellt går det att se vilket kön bebisen har med ultraljud nu, eftersom de yttre könsdelarna utvecklats så pass att en ultraljudstekniker kan se dem med lite tur.

Om det känts lite abstrakt att vänta barn, så blir det förmodligen mycket verkligare när du kan känna bebisens rörelser för första gången. De flesta blivande mammor känner fosterrörelser mellan 16 och 20 veckor. Du som varit gravid förr, kommer förmodligen att känna dem tidigare. Det du kanske tror är gaser i magen, kan vara bebisen som gymnastiserar! Tala om för barnmorskan när du känt bebisen röra på sig för första gången. Nu mot mitten av graviditeten är en bra tid att börja motionera.

• Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling har gjorts som en allmän guide till hur din bebis växer.

----------------------------------------------------------------------------------------------

Tack för mig för denna gång

Tjingpling

Hemma igen

Har som sagt vairt i stugan i helgen och de har varit väldigt skönt att slippa alla måsten hemma. De enda som var synd var att de blåste så himla mycket så vi kunde inte vara ute så mycket. Melwin var ute lite granna men Malcom hade e jättejobbigt att andas i all blåst. Men annars har de varit urskönt.

På fredagen hade vi främmande av våra fina grannar. Blev endel surr och lite alkohol för de som kunde dricka. Blev även lite gott med chips, olika goda ostar och kex och lite druvor och päron. Sen måste jag tipsa om en god grej att äta som ja fick smaka när jag var i stockholm och de är Brieost med hallonsylt. Var väldigt tveksam när Maria bjöd på de men de är supergott. Blir en supergod mix.

Lördagen blev de mest inne för de var storm ute. Robban åkte en sväng med grannen med fyrhjulingarna. VAr borta i några timmar. Jag och barnen mös på under tiden, sen när Robban kom hem blev de grillning. Mumma de är hur gott som helst. Sen blev de mys på kvällen med barnen innan de la sig.

Har förresten tagit några kort på magen nu som ja hade tänkt lägga in. Första är i v.12 sen i v.14 och lite bilder på barnen så klart från helgen

 

Bilder på mina älsklingar

  

 

 

kommer mer bilder en

Tjingpling

Att vara gravid för 3:e gången

Nu är man gravid för 3:e gången. Vi hade pratat om att skaffa fler barn i framtiden, men de blev lte lidigare än vi hade tänkt. Vi hade väl pratat om att skaffa när Malcom var typ lite över 2 år. Ibland kan man inte bestämma över ödet. Men vi är lika glada för de. Ska bli sååå himla kul att få gå igenom de en gång till, för ja vem vet. De kanske är sista gången ja får vara gravid så de är bara att njuta nu.

ÄR sååå himla glad för ja har inte haft nå illamående denna gång. Mådde ju piss med grabbarna. Har verkligen inte känt mig gravid för 5 öre. Trodde där ett tag att de inte var nå där inne. Men vi var på UL när vi var i v.10 och då var de en liten pyre som rörde och levde rövare där inne. Är sååå himla mysigt att få se sin lilla bebis. Nu får man bara hålla tummar och tår att den vill stanna där tiden ut. Eller ja, den får mer än gärna komma ut lite tidigare så man slipper gå över tiden. Men jag är ganska inställd på de eftersom grabbarna har inte velat komma ut i förväg..

Nu är jag i v.14 och går in i v.15 på ons. Har bara känt bebis ett fåtal gånger. Vet att ja kände Malcom redan i v.12-13 men då hade ja ju inte lika mycke späck som denna gång. Kanske de är en lugn och harmoniskt liten plutt där inne. Har funderat lite på va som gömmer sig där inne. Tror på en kille till och vår omgivning säger att de är en liten tös. Nog hade de varit kul att få sig en liten prinsessa nu när man redan har 2 prinsar. Men skulle de vara en till prins så gör de inge de heller. Bara han mår bra och får vara friska men önska man ju alltid få göra.

Ska göra lite jämförelser med denna grav med de andra 2.

1: Har mått super bra med bebis nr 3. Med Melwin och Malcom mådde ja verkligen illa.
2: Min cravings denna gång är saltlakris (som ja egentligen i vanliga fall hatar). Med grabbarna hade ja senapssill i v. 8 sen frukt.
3: Känner inte av fogarna nå än de gjorde ja med grabbarna tidigt.

Sen vet ja inge mer eftersom de än har gått så kort tid.

Nästa vecka ska jag ringa specmödra och boka in en tid för Rul. Hoppas att ja kan få en tid den dagen robban fyller år om de nu inte är för sent då för då kommer ja vara i v.20. MEn de får ja höra med dem till veckan.

Längtar verkligen asmycket efter ma har gått halva tiden för de är då de händer grejjer. Magen börjar se gravidrunt ut och inte som nu degig och fläskig. Har förresten på tal om de tagit ett kort på magen idag men ja den i kameran och har ingen kabel med mig till stugan. MEn de kommer till veckan.

Nä nu ska ja vara lite social med älsklingen och se på lite ufc innan vi ska lägga oss.

Ha en fortsatt trevlig helg alla

Tjingpling

Händelserik dag

Idag har vi hunnit med en heldel. Börja med att vi var och lämna Melwin på dagis. Efter det åkte jag och Malcom och hälsade på Sara för att se hur hon mådde nu efter benbrottet sitt. Prata endel om allt och inget. Malcom var som en lite huligan hemma hos henne päron.  Efter ett tag blev Sara ganska trött pga sin medicin så då åkte vi. Tänkte åka hem men då kom ja tänka på att ja skulle åka förbi David och Linda och kolla in deras nya hem så där blev jag en stund. Malcom lekte för fullt med Anton ett tag. Tycker de är så kul att se de små leka med varandra. Va som Linda sa. "Undrar var de säger och tänker på".

Efter ett tag åkte vi hem för att hinna äta och sova lite innan vi skulle fara och hämta Melwin på dagis. Malcom var inte sugen på att äta lunch så han fick sig en välling och då somna han nästan på en gång efteråt. Fick bära ut han sovandes i bilden när vi skulle fara. Hämtade upp MElwin och mös med han ett tag innan vi åkte till Mia för att lämna Malcom en stund. Melwin skulle till tandläkaren, eller som Melwin kallar de för tanddocktorn. Gick hur bra som helst och Melwin var hur duktig som helt och gapa jättestort och så klart hade han inga hål i tänderna. De trodde ja inte heller med de var gode så skönt att höra.

Sen blev de en snabbisprat hos Mia innan vi fort. Blev en sväng förbi pappa Roberts jobb för Melwin var så sugen på att hälsa på papsen sin.

Får, va händer sen. Jo vi åkte hem då efter vi vart på Robbans jobb och chilla lite innan han kom hem. Fixade med maten som blev pytt i panna denna gång. Fick sen främmande av Malin D och hennes barn lill Lukar och Alice. Var full rulle och ja fick mysa och snusa lite på Lukar. Gisses va ja längta tills våran bebis kommer.

Har funderat mycket på va de kan vara för nå där inne. Är de en till grabb eller är de en tösabit som alla tror de är. Sj är ja säker på att vi får en kille till. TRor vi bara kan få grabbar. Men egentligen spelar de ingen roll så länge bebis mår bra och får vara frisk. Men de skulle vara kul med en tös nu när man har 2 grabbar.

Ha ikväll tvättat lite penslar som har legat alldeles för länge sen vi måla. Fick inte ren alla så endel fick går till soptunnan.

Sen har ja försökt fixa lite gratis spotify så om de är nån där ute som vill ha de så klicka på länken redan och följ instruktionerna så får ni de på en vips.

http://www.gratispremium.com/?ref=438632


Nä nu ska ja kolla vidare så ni alla där ute får ha de så himla bra så länge

Tjingpling

Ny vecka idag.

Nu var de nån dag sen ja skrev, men ja har inte varit inne vid datorn sen sön. Har haft fullt upp. Städat och donat i hemmet. Gu vad varmt vi har de i vårt hus. Man vill bara dö av värmeslag. Och varmare kommer de bli har jag hört.

Idag gick ja in i v.14. Så de tar sig. Tycker de fortfarnde går segt men men nästa vecka ska jag boka tid för RUL. SKa bli kul, ska försöka få en tid samma dag som Robban fyller år. KAn ju vara en kul grej att göra på sin dag.
Mår fortfarande äckligt bra. Har inga gravkrämpor än och de är såå himla skönt men däremot så funderar ja verkligen om de är nå där inne när man mår så himla bra. Har ju mått piss med grabbarna.

På tal om nåt helt annat så prata ja lite med Melwin om bebisen i magen. Fråga han om han trodde de var en flick bäbis eller en pojkbäbis. Melwin sa en pojkbäbis och att han skulle heta Totto. Vill inte ha en flickbäbis. Så får vi de så kommer flickstackarn få stå ut med endel och lära sig bli hårdhudad i tidigt. MEn samtidigt kan de vara bra för då får hon skinn på näsan och i dessa tide behövs de verkligen.

I morgons ska MElwin til tandläkaren och mys Mia är så himla söt och tar hand om Malcom under tiden så man kan konsentrera sig på han. Får se hur de går och va MElwin tycker om de. Sen på fre ska MElwin på 3-års kontroll och då ska Malin ha Malcom. Tur att man har så fina vänner som ställer upp när man får de lite problem.

Sen när vi har varit på bvc med Melwin blir de att fara och hämta Malcom och plocka ihop de sista för då drar vi till stugan efter Robbar har slutat jobbet. Var ett tag sen vi var där. Måste ju se om de står kvar.

Nä nu ska ja skala mig en mango och sen blir de sängen. Är gode så trött idag känner jag

Tjingpling på er

RSS 2.0