Min mamma- världens finaste ängeln

I går var de 2 år sen min mamma åkte in till akuten i Piteå. I förrgår var de sista gången jag pratade med henne. Tänk att de var 2 år sen snart som mamma tog ifrån mig. Helt sjukt va tiden går. Känns fortfarande som igår vi satt dag och natt och vakade över henne och trodde att hon skulle bli bra.

Vet att ja inte skrivit så mycket om henne men de känns så konstigt än. Är nu som de har börjat sjunka in att hon aldrig kommer att komma tillbaka. Att prata och tänka på henne gör fortfarande jätteont.

Blir så ledsen när ja tänker på att mina minsta aldrig kommer att få lära känna henne. Vet att de hade älskat henne och hon hade älskat dem lika mycket som hon älskade Melwin. Vi brukar prata med MElwin om mamma. Han kommer fortfarande ihåg henne och minns henne. Är noga med att visa bilder på hon eftersom ja tycker de är så viktigt att han minns henne.

Har bestämt att om vi får en flicka denna gång så ska hon få ta mammas andra namn som är Viola. Kommer även bli bebis andra namn.

Ska fara förbi hennes grav snart och lägga lite blommor och se så den fortfarande är fin.

Hade tänkt lägga in lite bilder på mamsen under årens lopp. Vissa är inte i så bra skicka men så kan de vara.

Om ja hade fått en önskan hade ja önskat att hon hade kommit tillbaka. Vill hellre ha henne här ist för en ängel i himlen. Men ja kan tänka mig att hon är en urvacker ängel.

Hoppas du vet mamma att du är så älskad och saknad och att du lämnade ett stor tomrum i våra liv när du lämnade detta jordeliv. Men ja vet att du har de bra där du är och att du äntligen är lycklig.

Inga jobbigheter med din sjukdom eller de andra som tyngde ner dig så. Ja önskar bara att du hade kunna få vara lycklig de sista åren i livet.

Jag vet att ja nog inte var den lättaste att ha hand om men fastän ja sa och gjorde saker i min uppväxt så älskade jag dig enormt mycket. Du har och kommer alltid vara min bästa vän.

Hatar att ja inte kan ringa dig när ja har de jobbigt och svårt. Hatar att ja inte kan krama om dig och säga hur mycket jag älskar dig. Hatar att vi aldrig kommer att kunna ha våra tjejdagar. Hatar att du inte finns här hos oss.

Min lilla mamma du var så fin
Min lilla mamma du var så underbar
Min lilla mamma du var så älskad
Min lilla mamma du var världens bästa mormor
Min lilla mamma du är så saknad

Min lilla mamma du är nu fri
Min lilla mamma du är nu lycklig
Min lilla mamma du är nu frisk
Min lilla mamma du är alldtid i mitt hjärta

 En av de senare bilderna på mamsen

 MAmma på sin bröllopsdag

 Lite äldre bild på mamma

 Urvacker bild hon va 16 år

 Sista bilden som togs av mamma innan hon dog

En vacker dag kommer vi att ses igen mamma men till dess kommer du alltid finnas i mitt hjärta och tankar. All kärlek till dig.

R.I.P

Whoho...vecka 30.

Ja nu har man bara 10 veckor kvar. Är som nu man börjar se ett slut på denna långa resa. Ska faktiskt inte klaga eftersom jag har mått äckligt bra jämfört med grabbarna. Bara att njuta medans kroppen orkar.

Denna vecka blir de ingen magbild utan de blir nästa vecka. Så ni får ha lite tålamod med de.

Fick förresten sovmorgon idag. Himlarns skönt. Gubben börja 8 idag så då tog han barnen till dagis. Vakna 10 i 10 idag men ja hade lugnt sovit några timmar till. Tur att man har så underbar karl.

Nu lite uppdatering om V.30

Graviditetsvecka 30

Tre fjärdedelar av din graviditet har passerat och din mage är ordentligt rund. Tyngdpunkten i kroppen förskjuts och påfrestningarna på ryggen ökar.

Barnet tar stor plats, inte bara i magen utan även i din vardag. Barnet sparkar mer och kraftigare - gör sig ständigt påmint. Ju närmare du kommer förlossningen desto mer tänker du på ditt barn, tankar om en vardag med barnet, och lusten att förbereda sig ökar.

Många kvinnor kan få dåligt samvete för detta, speciellt om man har ett ansvarsfyllt arbete och inte riktigt kan koncentrera sig.

Har du svullna ben eller åderbråck - vila med fötterna upp så ofta du kan. Prova stödstrumpor de finns att köpa på apotek och där mammakläder säljs.


I vecka 30 är medelkroppslängden 41 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 1600 gr. Huvudets omkrets är 28 cm.

Barnets utveckling Teckning: GP/Lars Grennert

Redan från graviditetsvecka tretton kan man med hjälp av ultraljud se att fostret tränar sina andningsmuskler genom att utföra andningsrörelser. Andningsrörelser pågår sedan i perioder under hela graviditeten. Dessa andningsrörelser stärker lungorna och får dem att mogna. Röker du en cigarett minskar eller upphör andningsrörelserna helt under en period. Läs mer om Fostrets utveckling!


När tänker du ta ut din föräldraledighet? För många män kan det kännas svårt att stanna hemma med barnet mer än några veckor. Du kommer dock inte att ångra dig om du använder alla dina dagar. Ju mer tid du ger ditt barn desto mer får du tillbaka.

Kontroller och undersökningar

Föräldragrupperna brukar starta omkring graviditetsvecka 30. En del barnmorskor ordnar även träffar tidigare.

Väntar du tvillingar gör man ibland en ultaljudsundersökning till i vecka 30.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I morgon är de 2 år sen mamma åkte in och idag är de exakt 2 år sen jag prata med henne för sista gången utan att ens veta om de. Saknade är stor. Men de skriver ja om senare.

Tjingpling


En tripp till Boden

Idag vaknade Melwin runt 6 tiden. Han hörde att Robban var nere på nedervåningen så han ville gå ner och säga hej till honom.

Malcom vaknade bara en liten stund efter de och ville gå ner även han. Kan säga att ja var inte allt sugen för 5 öre att gå ner. Var så himla trött, men de kan ju berott på att ja inte somna förrän halv 4 igår. VAr hur trött som helst men ja kunde i slappna av och bebis levde rövare i magen. Tror den hade en karatematch eller nå.

Hade besök av Linda W igår, vi hade filmkväll. Såg Höstlegender. Blev helt förstummad när ja fick veta att hon inte hade sett den. Så då var de bara att inviga henne i filmens värld. Menar den är ju hur bra som helst. VAr ett tag sen ja såg den men den är lika bra som förr.

 Måste ju bara säga att Brad Pitt är sjukt snygg i den filmen. Grrr......

Idag när jag hade lämnat kidsen på dagis åkte jag raka vägen hem och slängde mig i sängen igen för att få sova lite till. Ställde kl på halv 10 för då skulle vi upp och hämta grabbarna vid 10 tiden eftersom Robban hade en tid hos Boten i Boden AB. De säljer skor sen så gör de även specialsulor. Robban har gjort de eftersom han har hälsporre.

När vi var klara så gick vi på lite affärer. Melwin letade en Batman tröja. Efter endel sökande så hittade han en jättefin Batman t-shirt på Åhlens. Men de var dåligt med storlekar åt han. Även Malcom fick en jättefin t-shirt från Starwars.

Sen gick vi in på Team Sportia och kolla. Då hitta Robban ett jättefint regnställ från Didriksson. Var på rea oxå så de blev att köpa de. Hade först tänkt att Malcom skulle få de eftersom de var i strl 80 men de såg så himla stort så vi provade den på Melwin och upptäckte att ha kunde ha den så de blev han som fick de. Men Malcom kan ju ärva den sen.

Älskar verkligen turkost och kidsen passar hur bra som helst i den färgen.

Sen har vi varit på Möbelhuset i Boden och Mio för att kolla på köksstolar eftersom vi har funderat att byta. Ska även byta köksbort. Finns hur många snygga stolar som helst men vissa är INTe billiga. Såg några som var riktigt snygga och inte allt för dyrt. Får se va de blir för några senare.

Sen  efter vi har kommit hem har de varit en oturs kväll för Malcom. Åkte iväg för att handla lite och då hann Malcom ramla ut från barnvagnen och stöta huvudet. Sen efter middagen så lekte grabbarna och jagade varandra. De slutade med att Melwin vart för hårthänd och knuffa lillebror så han slog pappan i bordsbenet så han fick en jack. Huvva va hemskt de är när man ser att de får öppna såg som blöder. Ville ringa ambulansen för att de dem komma och kolla men eftersom de inte blödde massor så rengjorde vi de och nöp igen och satt en plåster för så de läker ihop så de inte blir jättefult ärr.

Nu sover älsklingsgrabbarna och vi sitter och se på Arga SnickarenKanal 5. Sen blir de att packa ihop lite grejjer för i morgon drar vi till stugan. Så då kommer de nog inte bli så mycke bloggande. Men vi får se.

Nä nu ska ja vara social men älsklingen så ha de så bra alla där ute

Tjingpling på er


Lite hjälp please

Skulle vilja ha lite hjälp med uppdatering av av minblogg. skulle vilja ha någa nya bilder på headern. uppdatera lite.

finns de nån snäll själ där ute som skulle kunna hjälpa mig??? suger på sånt här. så lite hjälp skule sitta bra.

Tjingpling alla där ute

Fullspäckad dag

Dagen börja med att ungarna vakna vid 6 i morse. Precis i tid som Robban kom hem. Så de var bara att se glad ut och stiga upp. Men gisses va trött ja var. Hade nog lugnt kunna sova 3 timmar till.

Sen blev de en despyt mellan mig och Melwin angående frullen. Han ville äta chokladflingor medans jag ville att han skulle äta havregrynsgröt eftersom de skulle vara på dagis längre stund idag. Har jobbat hos min brukare några timmar.

Hur som helst så efter mycket om och men och mycke skrik och gråt så förstod Melwin att mamma bestämmer. Vi gjorde en deal där han skulle få äta de i morgon ist. Men nu blir de slut med flingätande. De må kanske vara gott men de är inge som man stoppar på länge.

Blev lite tv innan vi drog oss iväg till dagis. Sen blev de jobb.
Men huvva så trött ja har varit idag. Sov inte bra i natt. HAr vridit och vänt på mig och sen har bebis tryckt massor på en nerv i magen så ja har har haft lit småont.

Åkte och handla med min brukare men de är ingen lek med alla dessa kramper och sd. Men tur att de blir bättre när man stannar upp och vilar en stund. Är bara att bita ihop.

Efter jobbet fick ja skjus av Linda för ja hade ingen bil. Lill piss nissan vägrade starta. Åkte hem och hämta stor bilen innan ja skulle hämta kidsen på dagis. Robban har jobbat natt i natt. Har 2 nätter till innan han går av.

Ikväll har vi ätit korv och makaroner sen har kidsen fått se film så nu ska vi göra oss ordning för kvällen för ja hör att ja har 2 väldigt trötta killar.

De sista ja ska göra är att lägga in en bild på min lillapa i magen. Fick ju en 3D bild på den förra veckan. Tycker han ser ut som en liten schimpansunge...ha ha...hoppas verkligen inte att de kommer ut en liten apa för då har de blivit nå fel och då måste vi göra både ett faderskapstest och en moderskapstest...ha ha..



Tjingpling

Uppdatering av v.29

Än en gång kommer jag med en uppdatering av den veckan jag är i. Vet att ja inte är den bästa på att uppdatera men ja är sååå himla trött nu för tiden. Kan bero på medicinen som jag äter för UVI. Började äta kuren i ons. Tydligen har ja inte riktigt UVI eller va man ska säga utan ja har spår av bakterier i urinet, men eftersom ja har haft så mycke sd och kramper i magen så tyckte min BM i samråd av en läkare att de var lika bra att behandla de som UVI så de inte skulle bli värre.

På tisdag blir de att fara till Bm. Ska bli så kul eftersom de var ca 1 mån sen jag var där. Får se hur mycke magen har växt sen sist. Kollade upp i veckan hur jag låg i vikt och sf runt samma mån. Me

Med Melwin låg ja på -3 kg och hade ett sf-¨mått ¨på 27-28 tror jag
Med Malcom låg ja på +5 kg och hade ett sf-mått på 29
Med bebis ligger jag på -2 kg och sf-måttet får ja veta på tis som sagt. Tror de kommer ligga runt grabbarnas mått.

Som vanligt får ni en fin magbild denna vecka eftersom jag lägger in bild varannan vecka och så klart lite info om veckan jag är i.

Vi kan börja med den underbara mage som ja har. Förresten tänkte även lägga in en bild från magen v.27 och kommenter gärna om ni tycker om magen växt endel eller inte.

Magen nu i v.29



Magen i v.27



Sj så tycker ja nästan de ser ut som om magen har blivit lite mindre sen v.27 eller är de bara jag som tycker de??

Nu till faktadelen:


Gravid vecka 29
Barnet

Nu börjar det verkligen likna en riktig liten bebis. Pojkar väger ofta lite mer än flickor. Barnet växer och frodas. Nu är det ungefär lika långt som en vanlig skollinjal, men olika barn är olika långa redan nu.
Vikt 1 400 gram.

Mamma

Barnet och magen fortsätter att växa och det kan kännas som om dina inre organ trängs undan. Fostrets sparkar kan ses utanpå magen. Att känna mycket sparkar är helt normalt. En del känner mindre än andra. Från livmodern ner mot ljumsken går det så kallade livmoderband. När livmodern växer och livmoderbanden tänjs ut kan du känna en smärta som strålar ut mot ljumsken och blygdläpparna. Efter förlossningen drar banden ihop sig och besvären går över. Kanske känner du av förvärkar? Ett bra sätt att slappna av och dämpa dem är att lägga dig i ett varmt bad. När du slappnar av avtar värkarna.

Pappa/partner

Har du börjat boa än? Boande innebär att hemmet och rutinerna iordningställs och ses över inför den nya familjemedlemmens ankomst. Ni kanske köper barnvagn, skötbord, vagga och spjälsäng. Tänk på att vissa barnvagnsmodeller måste beställas i god tid. Var ska skötbordet stå? Vilken barnvagn har fått bäst i test? Måste vi ha en ny barnvagn? Vagga kanske ni inte behöver och spjälsängen kan ni kanske vänta med.
Boandet innebär också att ni organiserar hemmet på andra sätt. Lagar trasiga möbler. Flyttar eller renoverar. Städar i källaren. Målar om och tapetserar. Syr gardiner och vårdar kläder. Bygger ut och renoverar. Allt för att skapa ett välkomnande hem. Gör en lista på vad ni vill ska göras - men ställ inte alltför höga krav på er själva.

Hos barnmorskan/kontroller

Väntar du tvillingar kan det ibland vara bra att göra en ultraljudsundersökning till i vecka 29 eller 30. Din barnmorska informerar dig om detta.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tycker de alltid är kul att läsa om va som händer med kroppen och bebisen varje vecka.

Men ja ska även sätta in bilder på mina charmtroll som ja redan har. Kom tänka på att de var ett tag sen de fick vara med på kort. Så här kommer de. Tagna från idag. Mammas hjärtan

 Lill gladfisen min som älskar att vara med på kort

 Vacker pojken min

 Min andra snyggunge. Mammas hjärta

 Bröderna bus..ha ha...sötungarna mina

Ja de var allt för denna gång. Får se när ja uppdaterar nästa gång. Hoppas de inte dröjer allt för länge.

Tjingpling på er alla där ute

3D ul och v.28

I ons var jag och Robban på Sunderbyn för att kolla hur lillgrodan mådde. Har haft endel sd och kramper sista veckorna. Även småblött lite då å då. Så då tyckte min BM att de var lika bra att fara och kolla upp de. Så kl 8 på morgonen hade vi tid. Men som vanligt är ja en virrpadda och trodde att vi hade tid halv 8 så vi hade brått på morgonen för att hinna. Väcka och lämna barnen på dagis sen bara köra raka vägen till Luleå.

Men som sagt så var de kl 8 så vi kunde gå ner till kafeterian och få i oss lite i magen...jadu va ska man säga...är man senil så är man. Var supersäker på att min BM sa kl halv 8.
Ja ja  men nu så var vi ju i tid. Gick hur bra som helst. Fick som sagt se min lillgroda. Mådde bra och vi fick ju en 3D bild. Så söt men ja tycker bebis såg ut som en liten apunge..ha ha..hoppas de ändras tills den kommer ut.

I lörd så gick vi in i v.28. Börjar ta sig. Snart har ja BARA 10 veckor kvar. Hoppas bebis vill titta ut nån vecka innan men de tror ja inte så stark på eftersom grabbarna inte har haft så bråttom ut. Annar så mår ja fortfarande bra om man bortser från mycke sd och kramper. Men de överlever man.

Nu kommer lite fakta om v.28 men magbilden får ni nästa helg när ja är i V29. Hoppas ni kan vänta så länge :)

Gravid vecka 28

Illustration: Svenska Grafikbyrån Förstora bilden

Barnet

Nu har barnet stora chanser att överleva om det skulle komma. Barnet har ökat i vikt cirka tio gånger de senaste elva veckorna.

Barnet kan fortfarande vända sig ett tag till. De flesta barn brukar sedan lägga sig tillrätta med huvudet nedåt i födelsekanalen fast en del lägger sig istället på sidan eller med stjärten nedåt. Då kan man försöka vända barnet när det är ca 1 månad kvar till förlossningen. Hjärnan börjar forma de olika vecken. Hittills har den varit ganska slät.

Vikt 1 200 gram.

Mamma

Nu börjar tredje trimestern, den sista tredjedelen av graviditeten. Brösten kan börja läcka mjölk. Du kan ha ökat åtta till elva kilo eller mer. En del kvinnor kan känna sig  stora och tunga och ha svårt att röra sig obehindrat. Känsloyttringar och reaktioner kan åter bli starka som i första trimestern.

Pappa/partner

Det kan börja bli tungt för din partner nu. Hon kan känna sig både otymplig och oattraktiv. Tänk på att det kan vara viktigt för henne att få höra vad hon betyder för dig och vad fantastiskt det är att ni ska bli föräldrar.

Hos barnmorskan/kontroller

I vecka 29 är det dags att besöka barnmorskan igen. Om du tycker besöken varit glesa hittills kommer de att ske oftare nu. Har du fött barn utan komplikationer förut räcker det om du kommer lite mer sällan framöver jämfört med förstföderskor.

Även den här gången kontrollerar barnmorskan hur livmodern och barnet växer. Med ett speciellt måttband mäter hon avståndet mellan blygdbenet och livmoderns överkant. Sedan skrivs värdet in på en kurva för att följa utvecklingen.

Barnmorskan kontrollerar också ditt blodtryck och ibland tar hon ett extra urinprov, blodvärde och/eller blodsocker. Din partner är såklart alltid välkommen att följa med. Säkert får ni lyssna på barnets hjärta genom en ultraljudsförstärkare.

Om din blodgrupp är Rh-negativ har du säkert fått reda på om ditt barn är Rh-negativt eller positivt. Bär du på ett Rh-positivt barn blir du nu erbjuden en spruta med Anti-D för att förebygga immunisering. Bär du på ett Rh-negativt barn föreligger det ingen risk för immunisering och någon förebyggande behandling eller ytterligare provtagning under graviditeten behövs inte.




De var allt för denna gång. Tjingpling


Utedag och party light

Idag fick ja sovmorgon ända till kl halv 10. Var riktigt skönt må ja säga. Känner att man är tröttare nu i kroppen.

Har idag varit ute hela dagen och grejsat på här hemma. Robban började göra ordning  med hängrännorna så de blir klart innan snön kommer. Och ja målade bron klart under tiden. Så nu har man inte så jättemycket kvar att måla. Döremot så kan ja säga att man känner i kroppen. Haft endel sd under eftermiddagen och kvällen. Inte skönt alls.

Åt fiskpanetter till middag med färsk madelspotatis och stuvad spenat och remoladsås. Var riktigt gott. Var inte igår man åt de. Brukar äta fiskpinnar då å då men de är ja inte alls så förtjust i. Gillar smaken bättre i fiskpanetter.
Efter middagen la ja mig en stund i soffan för att vila med de var inte så lätt eftersom man hade 2 småkillar som skulle klättra på en.

Efter en stund drog ja iväg för att hämta Linda W eftersom vi skull på Party Light. Gode så skönt att komma bort lite. Var riktigt trevligt. Kul att få prata av sig lite och lukta på massa ljus. Men ja upptäckte att nu när ja är gravid har ja svårt för många dofter. Men ja hitta 2 st och de var Havsbris och Svart Hallon. Var en superbra kombinering. Sen när vi skulle fara fick vi även en rundtur av värdinnan. Gu så fint de hade och stort med. Vilken jäkla utsikt de hade däremot. Bodde bredvid älven.

De enda som var jobbigt var att ja börja må så himla illa. Fick massor av halsbränna och sura uppstötningar. Tror de berodde på middagen. Kan ha varit Remuladsåsen.
Jag och Linda sprang in på Konsum för snabbhandla och sen skjusade jag hem henne. När ja kom hem var ja tvungen att spy lite för ja mådde så illa. Däremot så var de inte så kul för de var bra magsaft som kom upp. Men nu är de bättre iaf.




I morgon hade ja tänkt fara på Arbetsförmedlingen medans barnen är på dagis och även hinna med och gå en promis med Mia. Måste prata med henne och höra så hon inte ha nå jobb eller nått annat inplanerat.

Nu blir de att dra sig mot sängen för ja är supertrött plus att vi ska upp halv 7 i morgon.

Sov så gott Sverige och hoppas ni alla där ute får en trevlig start på veckan.

Tjingpling

Shopping och bio

Vaknade idag vid 5 tiden av att Malcom tyckte att vi skulle göra morgon. Han vakna samtidigt som Robban kom upp och la sig i sängen ist för soffan. Tror ja drog mig i 1,5 timma tills ja äntligen masade upp ur sängen. Då var ja sååå himla less på att höra " Mamma, ja vill äta frukost med chokladflingor och mjölk" Sen att man hörde även " Mamma, ner, mamma ner" 38 miljoner gånger.

Åt frulle med kidsen medans Robban fick sova vidare. Blev slapp framför tv sen ett tag innan jag vid halv 11 tiden fråga Melwin om han inte kunde gå upp och väcka pappa sin.

När väl Robba tog sig upp och ätit lite så blev de bestämt att vi skulle dra till Piteå för Robban och Melwin skulle fara och se Toy Stories 3. Kan meddela att de var en glad och längtansfull kille som satt i bilen sen. Hela ansiktet lös upp hela bilresan, men han även sova en liten stund.

Jag och Malcom släppte av dem vid Bion sen traskade vi runt på stan och shoppa. Blev endel handlande. Hitta resenter till Sixten och Tova. Även 5 par sockar och 1 par kallingar åt Melwin med Spindelmannen och Battman. Ett startpaket åt Bebis och pyjamas åt Melwin. Jag och Malcom var de enda som inte fick oss nå denna gång.

Sen när bion var klart åkte vi för att hälsa på pappa en sväng och se hur han mådde. Efter ett tag drog vi tillbaka till byn och fick finfrämmande av Malin, Henke, Söt Tova och snygg Sixten. Sååå himla söt han var och såå liten. Helt sjukt va små de är. Man glömmer bort de varenda gång. Kan som inte tänka mig att mina små älsklingar har varit så där små. Dessutom så var Melwin 1 kg lättare och 2 cm kortare än Sixten. Hur liten var inte han då för Sigge var inte stor.

Blev mycke prat och lek för ungarna och ja fick nöjet att hålla i Sixten en stund och bli ännu mer längtansfull efter våran lilla bebis.

Var 2 tröttta killar som somnade sen när de for hem. Somnade på 2 röda. Hoppas de sover bättre i natt och inte vill vakna lika äckligt tidigt. Men som tur är så kommer ja få sovmorgon i morgon. Hur söt och underbar sambo har man inte.

Ska snart gå och lägga oss men ja tänkte visa lite av mina inköp idag.

Till Tova och Sixten blev de:
body l/s ATLANTICbyxa rak med dragsko SVART

Till Tova blev de en Hello Kitty klänning och tights, hitta tyvärr ingen bild




Till Bebis



Åt Melwin blev de


Även sockar med spindelmannen och batman plus kallingar i spindelmannen,

Nä mina vänner nu blir de sängen.

Sov gott

Tjingpling på er


V.27

Nu är man i v.27 då och ja har mindre än 100 dagar kvar till BF. De går ju åt rätt håll iaf och de är ju jätteskönt. Mår fortfarande jättebra så man får inte klaga. Man får njuta så länge som de varar för man vet aldrig om fogarna börjar spöka igen. Men som läget är nu så har ja ingen chans att vara sjukskriven eftersom ja förlorar jättemycket på de. Blev så struligt när ja vänta Malcom så de sluta med att jag blev nollad och nu har ja bara 180 kr per dag. Så de är bara att bita ihop om man skulle få problem.

Sätter in en bild på magen oxå i vanlig ordning och sen blir de lite fakta om veckan jag är i.

Börjar med magen v.27






Foster utveckling i vecka 27

livmoder mun
öga

Graviditeten inifrån: En animerad 3D-video om bebisen i tredje trimestern.
Titta in!
Nu väger bebisen nästan 875 gram och är drygt 36 cm lång från topp till tå. Ögonen öppnar och sluter sig, bebisen sover och är vaken på regelbundna tider och den kanske suger på fingrarna eller tummen.

Sov gott och dröm sött! En del experter tror att bebisar börjar drömma vid ungefär 28 veckor. Vad skulle de drömma om? Ingen vet helt säkert, men hjärnan är mycket aktiv även denna vecka. De karakteristiska vecken börjar uppstå på dess yta och mer hjärnvävnad formas.

Om du känner rytmiska fosterrörelser nu, kan det mycket väl vara hicka – vilket är vanligt denna vecka och under resten av graviditeten. Anfallen av hicka brukar inte vara så länge och går över av sig själva.

Nu når livmodern din bröstkorg, vilket kan göra dig
andfådd, om du inte redan är det. Från och med nu och under de sista tre månaderna är det inte ovanligt att drabbas av kramp i benen, hemorrojder, åderbråck och klåda på magen. Inte så kul? Läs vad du kan göra själv för att förebygga och lindra.

• Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling är en allmän guide till hur din bebis växer.


Var allt för mig för denna gång. Ha de bäst alla och trevlig helg

Tjingpling

Sista inskolningen

De har varit en lång natt i natt. Ungarna kom förbi mitt på natten och börja härja. Malcom börja ropa på pappa sin och när ja sa att han skulle vara tyst börja han gråta. Melwin börja bråka om vars han skulle ligga med Malcom. Så när vi gick upp i morse så var gode sååå trött. Robban försov sig rent av. Tur att han hade mig som väkte han annars så vet man inte hur länge han hade sovit.

Idag blev de att lämna Malcom hela tiden. Är så kul att komma och hämta dem för de är såå himla glada när de ser en. De hade gått superbra för han idag så nu har vi bestämt att inskolningen är klar och att vi kör som vanligt till veckan. Är så himla kul att de gått så bra för han med inskolningen. Har inte varit några tårar alls. Eller nu skojja jag..,.i tisdag blev de lite tårar men de var för att Melwin börja bråka och gråta. Annars har de gått super. Nog vet jag att de kommer att komma ett bakslag men de får man ta då. Skulle ju vara konstigt om de inte blev de.

De enda är att han inte har tränat på att sova och äta middag så de är¨får de väl ta de den dagen ja ska jobba dag. Tror säkert att de kommer bra.

Har nyss lagt 2 väldigt trötta killar som somna på 2 röda. Hoppas de blir en bättre natt i natt. Att man slipper gå upp så mycke för att de gnäller och så.
Så nu sitter ja med gubben och hans polare och ser fotboll. De dricker öl och sprit medans ja hänger vid datorn. Får se när man lägger sig. Blir nog inte allt för sen för i morgon ska vi nog till Piteå. Ska köpa en present åt snygg Sixten och lite kläder åt Melwin och bebis. Robban ska nog ta Melwin på dagis och se Toy Story 3. Tror Melwin kommer tycka att de är jättekul att göra de.

Nä nu ska ja data vidare men ha alla en super bra helg och i morgon går ja in i v.27. Får se om ja bjuder på en magbild rent av. We will see

Tjingpling


Dagis och klippning

Gu va trött ja var i morse när väckarklockan ringde vid halv 7. Ville verkligen INTE stiga upp. De ville inte pappa heller men de ville barnen. Så då var de bara att klä dem och göra frulle till dem. Vi åkte och lämnade av Melwin på dagis sen åkte vi förbi Linda och Vilja och drog upp dem. Menar får ja inte sova så får ingen annan göra de heller...haha...Blev lite lek för ungarna och husprat för oss vuxna. Sen var de bara att dra mot dagis igen och lämna Malcom på dagis för ja skulle prova lämna han där 1 timme själv. Har gått hur bra som helst för Malcom på dagis i veckan. Har inte varit brydd om mig för 5 öre. Lekt och grejjat på. Däremot så har ja sett att de varit super jobbigt för Melwin. Men ja förstår han. Han är ju inte van att ha mig där så mycket som i veckan så de har varit många krokodiltårar för han i veckan. Kommer bli skönt när de går tillbaka till de vanliga då man bara lämnar dem och hämtar dem. Får se hur Malcom kommer reagera när han ska vara där hela dagar när ja ska jobba. Kommer vara en supertrött liten kille då på kvällarna. Men de får vi ta när vi kommer dit.

Sen till en annna rolig grej, En kompis till mig fick en son i går kväll. Så himla kul. Skönt att hon slapp gå över tiden denna gång. Tror den starka indiska maten som vi åt i förrgår gjorde susen. Vi skrämde ut han. Så än en gång ett jättestort grattis till er min vän och ja längtar tills man får se snyggot.

Ikväll är ja solo här hemma eftersom Robban for med en polare på bio. Tyckte ja var bra för han gör så sällan sånna saker. Kan vara även skönt för honom att få fara iväg och komma ifrån fam lite granna. Ni som har småbarn hemma vet hur skönt de kan vara att bara få fara iväg och göra nått för sig själv utan familj och barn. Tror de är väldigt nyttig att man som förälder kan göra nått tillsammans eller var för sig utan barn. Få känna att man inte behöver göra allt med barnen fastän man älskar dem. Tror man blir en bättre förälder och partner då. För de är väldigt påfrestande att vara småbarnsförälder. Nu ska ni inte tro att ja ångrar mina barn för de gör ja inte. De är mitt allt och ja älskar dem så himla mycket. Skulle kunna offra mitt liv för de. Men de är inte en dans på rosor att ha barn.

Ska bli såå himla kul att få en liten till som man får ge all sin kärlek till. Helt sjukt hur myck kärlek man kan ha. Älskar min karl massor men den kärleken man har till sina barn går inte beskriva i ord. De är en ovillkorlig kärlek som aldrig kommer försvinna.

Gisses va djup och mogen man låter helt plötsligt. Ja ja, kanske beror på att man är mogen och djup av sig..ha ha.

Nä nu ska ja hoppa in i duschen och sen blir de nog sängen för de blir en tidig morgon i morgon med.

Sov gott alla där ute

Tjingpling på er


RSS 2.0