Nyårsmat tips

Detta hade ja tänk göra som efterrätt. Får se va de blir för förrätt. SEr äckligt gott ut. Hoppas ja bara klarar av att göra de.


ca 20 minuter
(0 st)
Bild på Portions-glace au four

Gör så här

Italiensk maräng: Koka upp 2 ½ deciliter socker och 2 matskedar vatten i en kastrull och låt det koka tills det tjocknat lite, 5-10 minuter. Vispa under tiden äggvitor och ½ deciliter socker till ett vitt skum. Ta sockerlagen från värmen och häll den, lite i taget, i äggviteskummet medan du vispar på hög hastighet, elvisp är ett måste.

Vispa tills marängsmeten är blank och fast. Skär varje muffins i fyra tunna skivor och lägg på en plåt. Fördela först glass på skivorna, sedan bär. Tryck till bären i glassen så att de ligger kvar. Spritsa eller skeda på marängen så att bär, glass och muffins täcks helt.

Strö över flagad mandel. Ställ in plåten och låt marängen få färg. Det går på någon minut, så gå inte ifrån ugnen! Gör gärna glace au four-bakelserna helt färdiga dagen före och förvara dem i frysen. Ta fram dem och grädda som ovan.

Receptet är för 4 portioner
  • 2 stora muffins, vanilj- eller citronsmak
  • 400 g vaniljglass, ca 1 ½ pkt
  • 400 glas frysta hallon och blåbär
  • flagad mandel
Italiensk maräng:
  • 2 ½ dl strösocker, + 2 msk vatten
  • 4 äggvitor +
  • ½ dl strösocker

Kommentarer
Postat av: Malla

åh jag såg den där efterrätten i n¨n tidning, ser mums ut men jag är tyvärr inte världsbäst på att "baka". Vad blir det för varmrätt? jag ska slå på stort och göra 3-rätters, menyn är dock inte bestämd än.

2009-12-29 @ 01:14:58
URL: http://www.monstermalla.se
Postat av: eLi

gör min lista!

2009-12-29 @ 18:24:04
URL: http://lovejunkiie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0