V.39

Som ja skrev i förra inlägget är ja i v.39 idag. Så nu är de BARA 2 veckor kvar. Men ja hoppas de är på G nu så vi får se lillbebis. Längtar massor nu.

Nu har de börja mola på igen i magen känns skönt så kanske de gör nå verkan. Däremot så har ja asont i svanskotan idag. Känns som nån har misshandlat den. Inte kul. Hoppas de försvinner.

Tänkte ge er lite info om va som händer denna vecka i min grav.

Vet du om det är en pojke eller en flicka? En ledtråd är bebisens vikt - pojkar tenderar att vara något tyngre än flickor. Vid 39 veckor väger de flesta bebisar 3- 3,2 kg, men fortsätter bygga upp underhudsfett som kommer att hjälpa dem hålla värmen efter födelsen. Alla inre organ finns på plats och är färdigutvecklade, men lungorna tar längst tid att mogna helt. (Det kan till och med ta några timmar innan din bebis andningsrytm stabiliserats efter förlossningen.)

fetal development at 38 weeksUndrar du vilken färg bebisen kommer att ha på ögonen? De flesta kaukasiska bebisar föds med mörkblå ögon, men det kan ta flera veckor eller till och med månader innan deras verkliga ögonfärg syns. Den nyfödda bebisens ögonfärg kommer inte att hålla i sig - den påverkas av det ljus som den utsätts för efter födelsen. De flesta afrikanska och asiatiska bebisar har mörkgrå eller bruna ögon vid födseln och får sin slutgiltiga ögonfärg efter sex till tolv månader. Barn med blandat ursprung får ibland oväntad och mycket vacker ögonfärg!

Läs mer om vad du har framför dig under Nyfödda bebisar så att du är beredd.

· Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt - även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling har gjorts som en allmän guide till hur din bebis växer.


Tjingling på er


Kommentarer
Postat av: Malla

Hej, jag kikar in :)

Så skönt att vara i "slutet" av gravven, kom första barnet på beräknat eller innan/efter? Själv är jag i v 25 nu (el i veckan), men gick över med första i över 2 veckor så jag väntar mig det värsta :P

Lycka till!

/Malla

2009-05-05 @ 14:52:21
URL: http://monstermalla.blogspot.com
Postat av: Therese

Håller tummarna för att er grabb vill kika ut nu!!! Tänk om han kommer imorgon, på Julias födelsedag:-)



Kram

2009-05-05 @ 20:43:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0