Fredan den 30/10-10

Idag är lilleman 10 dagar gammal. Va tiden går fort. Men de som är de roligaste är att min prins äntligen har nåt 2 kg gränsen. Ni kanske inte tycker de är så speciellt med de men för mig är de ett stort framsteg av Lilleman. Han fick en flagga av personalen enbart för de. Hur gulligt är inte bara de???

 Sovandes lillgroda med flaggan i topp

 Sover så skönt

Före lunch kom min älskade vän Linda och hälsade på. Va hur trevligt som helst. Och hon hade med sig presenter åt lilleman. Var egentligen alldeles för mycke men super fina saker. Han fick en body, hjälmmössa och byxor från Lundmyr sen även en superfin Pingu filt fråm Barnens hus. Hur mysig som helst. Lilleman har legat i den ända sen han fick den och verkar tycka om den massor. Så tack så mycket vännen för de fina presenterna.

 Mys med Linda

 Inspekterar Linda lite

 Mys i sin nya filt

Nu ligger Lillgrodan och sover medans jag sondmatar han. Är nog bra för sen blir de att ta ett prov och då kan de ju bli lite ledsamt. Huvva är inte kul så de får nog göra de utan mig.

Får se om de bli nå me skrivande idag men ha alla en superbra Halloween

                                            

Tjingpling


Första besöken idag

Gu såå trött ja var i morse. Somna gode tidigt för att vara jag men så här trött som ja var i morse har ja inte varit nån annan av mornarna. Kan ju bero på att man då inte haft så många timmars sömn och inte hunnit komma i djupsömn som denna natt.

Robban kom vid halv 9 i morse och börja direkt mysa med Lilleman. Då passade jag på att pumpa ut från mina Dolly Parton pattar och även äta lite frulle. Prata med några på avdelningen och när jag kom tillbaka hade Robban somnat i sängen med Lilleman. De var hur söta som helst.

 Lilleman uppklädd inför farmor och farfars besök

 Far och son

 Mys hos farmor

Vi fick även besök av Sara idag och de var såå himla kul att se henne. Var ett tag sen vi sågs. Prata endel och Sara fick se lilleman. Sen följdes vi åt till Storhedern för att handla inför helgen så man får sig nå krubb i magen. Fick även träffa Siggeligge

 Söt Sara...snygg bild vännen

Förresten igår när Robban var här och hade mys så mätte de Lilleman. Gissa hur mycket han hade växt. 2,5 cm från 43,5 till 46 cm. Men de sa att de nog var felmätt från början för då är de lite svåra att räta ut när de är nyfödda. Så helt plötsligt blev lillherrn gode så stor.
 Mätning på G av lilleman

 Vem har sagt att de alltid är så kul??

 Tur att pappa finns nära till hands

 Mys med pappa

 Min älsklingar

Va kan mer säga att man har en väldig glad och nöjd lite kille som är så duktig och sover på nätterna fastän personalen kommer in och matar han. Är våran duktiga lilla kille. Hoppas han gortsätter göra stora framsteg så vi snart får fara hem.

 Så här nöjd är lilleman typ jämt

 Min älskade lilleplutt

Detta var allt för oss för denna gång.

Tjingpling och Glad Halloween alla där ute

Mys mys och åter mys

Detta är vad jag har ätit nu tills kvällsfika och lilleman ligger och solar på plazan.

 

Dagen har innehållit massor av mys mys mys. Även har han fått bada som ändå inte var så plåkigt. Inge gnäll eller så utan de var en riktigt nöjd liten kille.
Har fått medicin som innerhåller kofferin så han inte ska ha så mycke dippar och de har blivit bättre idag.
JAg verkligen älskar att ha min lilleson bredvid mig. I natt är de första natten som lilleman ska få sova i mitt rum. Ska ge han mat vid 11 tiden sen så kommer nattpersonalen och ger honom under natten. Förhoppningsvis så kommer Robban hit i morgon och håller oss sällskap.

JAg verkligen älskar min lille son som är hur duktig som helst. Men ja saknar mina andra småtroll enormt mycket. Huvva de är inte kul att vara ifrån dem såhär mycket. Ja hade önskat att detta hade hänt när vi vänta vårt första barn eftersom de är inte lätt att känna sig så splittrad. Allt blir så mycke mer komplicerad när man har barn redan. Men allt kommer att lösa sig till slut men de är inte lätt får ja säga er.

Lite bilder från lillemans bad.

 
      

Förresten sitter och funderar på vilket namn Lilleman ska heta har lite förslag så ni får mer än gärna tycka till vilket av dem som ni tycker skulle passa honom. Sen om vi väljer de är en annan fråga =)

Neo    Mio    Malte  Milo   Vincent    Zeb    Leo    Leon

Det var allt från oss för denna dag. Snart ska min lille plutt få man och sen blir de att pumpa ut innan ja lägger mig, MEn som sagt igen så säg gärna vilket namn ni tycker bäst om.

En liten sak till. Har bett om hjälp tidigare angående min Head. Så om de finns nån vänlig själ där ute som kan hjälpa mig med den så skulle ja blir mer än glad för ja vill gärna uppdatera bilderna på kidsen och även införa lillaman med.

Tjingpling för mig Sverige

Huvva...lill älsklingen min

Nu ligger min vackra pojke hos mig på mitt bröst och mår hur bra som helst. Vi har hunnit med massor av mys på morgonen. Är såå himla mysigt att ligga i sin säng med världens vackraste pojke susandes bredvid en.


Däremot så har han haft en ganska dipp idag så vi fick masera han på ryggen så hjärtljudet skulle bli normalt igen. Är så himla obehagligt när de händer. Man blir livrädd att han håller på att dö eller nått sånt. Huvva de är inte kul alls.

Idag har de tagit prover på lilleman. Såg så hemskt ut. Först så stack de han i handen och de ville sig inte sen stack de han igen på samma ställer på handen. Funka inte då heller så till slut tog de i armvecket. Då fick de blod och de kom mycket. Var rent tvungen att sätta mig ner för ja kände så blev matt. Är inte kul att se när de sticker sin lill humla. Men tur att han inte reagerade. Sov vidare. Hade nog varit ännu jobbigare om han blivit ledsen och de.

Ska snart äta lite. Försökte prova på ammning och se om han var sugen på att suge men han blev nog gode så matt av provtagningen. Efter maten ska han få bada. Var egentligen meningen att han skulle ha fått bada tidigare men då skulle även min rumskompis bebis bada så de fick gå före eftersom ja visste att de skulle få fara hem på permis. Snacka om att de var snällt gjort.

Skriver mer sen och lägger upp lite mer bilder på lilleman.

Var allt från oss för denna gån

Tjingpling

Tillbaka till verkligheten

Nu är jag tillbaka på sjukhuset med lilleman. Oj vad jag har längtat efter han men ja känner mig så hemsk att ja måste lämna de andra små trollen.

I morse vaknade vi runt 7 tiden men drog oss i sängen till kl 8. Sen blev de frulle för kidsen. Vid 9 tiden kom Malin och Mia förbi och höll mig sällskap ett tag. Var riktigt trevligt.

Däremot så var de jobbigare att va hemma än va ja hade trott. Inte för att ungarna var i sitt esse utan att ja inte kunde riktigt ta hand om dem speciellt Malcom pga snittet. Efter mycke om och men så bestämde jag och Robban att ja skulle åka tillbaka redan idag ist för i morgon.
När ja skulle gå in igen på sjukhuset börja ja gråta lite eftersom ja kände mig sååå himla misslyckad. Är inte kul att känna att man inte räcke till och att man är en dålig mamma.

Väl framme hos lilleman så satte jag mig med honom några timmar. Rent av somna eftersom ja var helt slut i kropp och knopp. Sen vid 5 fick jag veta att jag skulle få ta in han i mitt eget rum och mysa där med han ist. Gissa om jag blev glad. Bara känslan över att få ha han hos mig.

Vart även att göra en hand och fotavtryck på honom idag. Så himla fint de blev och han var kolugn. Halvsov under hela tiden...hihi...de är min skönunge.

Blir inte så mycke skrivande idag utan jag avslutar med lite bilder på skön ungen vår.

                        

                        

                         

                          

                         

                          

                         

Tjingpling

Förstan dage hemma

Nu är man hemma en sväng så man kan ladda om batterierna och pussa och mysa med de större kidsen en stund.

I morse vaknade ja som vanligt före kl 8. Har som en inställd kl på de nu. Får se vilken tid ja kommer vakna i morgon när man är hemma.
Har mys lite med lillaman innan Robban och Melwin kom. Var såå kul att se min lilla älskling igen. Melwin tyckte att lilleman var så fin. Verka riktigt stolt över sin minsta brorsa. Men man såg att han blev ganska rastlös över att vara sjukhuset och jag förstår han. Är ju inte de roligaste ställe att vara på.

JAg och Melwin åkte hem vid 2 tiden, men oj va jobbigt de var att lämna Lilleman kvar. Vet ju att han blir omhändetagen av både Robban och personalen men ja kände mig såå himla hemsk ändå. Börja rent av att gråta. Är väl lite av hormonerna som spökar oxå.

Åkte direkt till dagis och hämta Malcom. Gisses va glad han blev när han såg mig och så himla stor han helt plötsligt känns nu. Däremot så börja han gråta massor när en av hans fröknar skulle hjälpa honom med skona. Han trodde väl att ja skulle lämna han igen. Eftersom ja inte får lyfta och bära tung så var de gulliga och hjälpte mig med Malcom in i bilen. Sen åkte vi hem och inväntade farmor och farfar för de hade mina husnycklar. Sen var de gulliga och satt en stund med grabbarna när ja bara tväråkte ut för att handla lite till middagen. Hann även förbi Kleda och köpte en jättesöt liten body men små djur på i Lillemans storlek....är första gången jag köpter kläder i strl 45. Kommer inte bli att inhandla så mycket i just den strl eftersom han växer ut de nog ganska snabbt.

Har ikväll ätit kyckling och pommes sen gjorde ja även ett annant kok med kyckling så jag har när jag ska tillbaka till 56:an. Vi måste stå sj för lunchen och middagen. Blir ju snuskigt dyrt att köpa micromat och sånt hela tiden. Så nu har ja några mål mat. Sen får jag nog be Robban att göra lite kok oxå som han kan ha med sig.

Tyvärr har ja inga kort att ladda upp, eller förutom dem jag har i mob men ja vet inte hur jag ska får dem över till datorn. Kommer vara hemma även i morgon och sen drar jag min kos till Sunderbyn på ons för att mysa och pussa på Lilleman och även ta massor av kort och lägga upp här.

Snart kommer en av mina svägersker hit och ska hålla mig sällskap. Så himla trevligt.

Tjing pling för mig för denna gång

Mamma älskar alla sina smågrabbar. Saknar den när ja är ifrån dem.

Lillebrors första dagar

Gu va tiden går fort här. Är fullt upp under dagarna. De som är kul är att ja har lärt känna en skittrevlig tjej här på avdelningen som fick en son dagen efter mig. Kul att ha nån att prata med. Ska försöka göra en sammanfattning om Lillemans första dagar i livet.

Torsdag 21 okt

Vakna runt 7 tiden för de var inne och gav mig mitt antibiotika och sen mitt smärtstillande. Har nog aldrig känt mig så himla hjälplös som ja gjorde då. Var verkligen Agda 92 varning på mig. Eftersom ja typ inte hade duschat på en evihet och hade svettats som en gris kvällen innan av all medicin så ja var ja VERKLIGEN  VERKLIGEN behov av en dusch. Nu förstår jag verkligen hur de äldre på hemmen känner sig när de måste ha en som hjälper dem att duscha. Nu blev ja ju inte duschad eller nått sånt men ja hade en av BM som var redo att hjälpa mig om ja skulle typ svimma eller nå. Men däremot så fick ja hjälp att torka mig på benen eftersom ja inte klara av att böja mig ner. Men de var skönt med en dusch. Efter de att Robban och BM hjälpte mig med kläderna så gick vi över till Lilleman. Han hade varit så duktig under dagens så han slapp syrgasmasken. Snacka om att man blev stolt över sin duktiga kille.
Han blev vägd och Robba tvättade av han. Sen blev de pappamys för hela slanten. Lillebror fick även en rumskompis senare på kvällen. Var oxå en liten kille.

       


Fredag 22 okt

Vakna som vanligt i runt 8 tiden. Klädde på oss och åt frulle. Sen blev de raka vägen till lilleman och var med när de vägde och gjorde prov på han. Blev att Robban fick mysa med han först eftersom han var tvungen fara hem. Skulle hämta grabbarna hos farmor och farfar och sen även hinna med lite andra ärenden innan kl blev för mycket. Han fick på sig en sexig tub tröja för att sätta lilleman i. Den är jättebra att ha första tiden när de är såhär små eftersom de vill ha de trångt och närkontakt. Kallas för kängurmetoden.
Efter lunch åkte Robban tillbaka. Kan lova att de blev lite tårar från min sida. Men men lite mys av lilleman blev de lite bättre iaf.
Var hos lillplutten hela dagen och kvällen. Gick över till bb för att få i mig lite middag. Börja då prata lite med lillemans rumskompis mamma. En riktigt trevlig tjej. De var från Råneå och de fick 1 mån för tidigt. De hade även en tös i samma ålder som MElwin.
Blev sen lite kvällsmys innan ja la mig för kvällen.

        

Lördag 23 okt

Vakna som vanligt som alla andra dagar vid 8 tiden för att äta frulle och sen blev de att gå över till lilleman för mys. Satt och prata med Madde en sväng. Hade bestämt oss dagen innan att åkta till storhedern för att handla lite och se om vi hitta nå kläder till våra små troll. Men oxå för att få andas annan luft än sjukhusluften.
Däremot så hände de nå så himla läskigt. Medans ja mata lilleman börja de plinga massor av kuvösen och ja såg att hjärtljudet föll massor. Hann tänka att nu hände de nå och han håller på att dö. Men de vände lika snabbt. Tydligen kan de få sånna dippar och de är helt naturligt. Ringde Robban senare när ja var i ammningsrummet och grät av mig för ja blev så himla orolig.
Drog våran kos efter 2 då killarna hade ätit. Var riktigt skönt att komma iväg en liten stund. Men inte hitta vi nå kläder till våra små gossar. Eller jo de gjorde vi men inte i rätt storlek. Sen blev de handlig på COOP innan vi drog våran kos tillbaka.
Blev mat och mera mys innan ja tog mig en väl förtjänd dusch. Blev även en solning för lilleman för han hade lite för höga värden av gulsot. Men ja kan lova att de inte var så populärt men himlarns va söt han var där han låg som en liten groda. Såg verkligen urskönt ut. Blev en sista kvällsmys innan ja lade mig för kvällen

Söndag 24 okt

Idag har de inte varit en bra dag iaf för mig. Har varit nere och småledsen. Längtat massor efter mina små killar och stora kille. Känt att ja har nästan blivt lite tokig över att vara på avdelningen. Skönt att få fara hem i morgon till grabbarna. Robban ska vara med lilleman under tiden. SKa bli så himla skönt att få sova i sin egen säng. Se på sin egen tv. Mysa med sina små grabbar. ÄR nog svårt att förstå hur de är att vara här dag ut och dag in. Har ju ändå nästan varit här i 2 veckor.
Robban ska ta med sig Melwin i morgon så han får se sin lillebror. Ska bli spännande å se va han säger och reagerar. Hoppas bara att han accepterar honom.
Har förresten fått igång min ammning nu. De kommer hur mycke mjölk som helst och de är super kul. Var lite orolig över att de skulle bli lika dant som förra gången. Men icket. Lilleman har mat så de räcker och blir över. Sen så har även han börjat visa lite intresse över att amma och de är ju superbra.

Nä nu ska ja dra mg tillbaka. Kommer ladda upp lite mer bilder på snyggot men de är än så länge i kameran.

Var allt för oss för denna gång.

Tjingpling

Lillebrors födelse

Oj oj, tänkte att jag skulle försöka göra en sammanfattning av veckan som har varit och även sätta in lite bilder oxå.

Så vars ska jag börja?????

Som jag skrev i förra inlägget hade jag ju fått komma hem från förra veckans vistelse på Sunderbyn. Hela helgen var hur bra som helst. De enda var att jag hade grymt mycke sd fredagen men lördagen var de lugna gatan. Vi åkte till svärisarna en sväng under dagen och sen på kvällen duschade vi och mös på med lite gott.

Vaknade halv 5 på söndag av att MAlcom ropa till. När jag skulle sätta mig upp kände jag nå som blev blött i sängen. Väckte Robban och sa " Du Robert, jag tror att vattnet har gått" En väldigt trött Robert säger " Är du säker, du tror inte att du bara har råkat kissa ner dig?" Blir lite tveksam och svarar " Nä de tror jag inte jag har gjort. " Går till toa och börjar känna och lukta om de är kiss eller vattenavgång. Drar på mig en binda och ställer mig upp när de kommer mer. " Du Robban jag tror att de är vattnet som har gått, ska jag ringa förlossningen och höra va jag ska göra?" Efter lite dividerande så ringer jag förlossningen som vill att vi ska komma dit så de får kolla upp de. Sen ringer Robban sina päron och ber dem komma och vara med grabbarna. Efter de försöker vi lägga oss en timma innan svärisarna kommer men de är inte så himla lätt.

De komme vid 6 tiden och vi prata lite och sätter igång en film åt Melwin eftersom han vakna i samma veva som oss. Äter lite frulle innan vi drar våran kosa till Sunderbyn.

Väl framme får jag göra en CTG-kurva och ultraljud även göra en gyn undersökning för att kolla om de var vattnet som de självklart var. De kolla tappen och den hade börjat öppna sig och hur utplånad den var.

Men eftersom bebis mådde bra och allt såg bra ut så ville de avvakta och göra så lite som möjligt för att bebisen skulle stanna kvar så länge som de gick. Fick ge prover och blev stucken delux mycke. Blev bemött av våran bm som förlöste Melwin. Urskön människa.
Hela söndagen går utan att de händer nå. Blir inskriven på BB under tiden och får ett rum

Måndag den 18 okt

Vaknar och lämnar prover, går upp och sen går vi och äter frukost. Medans vi sitter där kommer en barnmorska med en plastficka och säger till oss att vi måste gå till förlossningen på en gång. Både jag och Robban blir lite fundersam över va de kan vara. När vi väl kommer dit får vi veta att mina prover som jag tog under morgonen inte var så bra. Att de visade att ja hade en infektion i kroppen och att pga måste de sättas igång mig. Blev lite chockad och tänker " Shit snart kommer vi ha en liten bäbis"
Får en liten tablett som de sätter bakom livmodertappen så den ska stimulera igång värkarna så tappen utplånas. Efter ett tag får ja mer sd och mer ont. Blir kollad med täta mellan rum och får ytterligare en tablett utan att de blir nån påverkan på tappen. På kvällen får vi en strimla hopp om att de kan vara på G eftersom tappen blivit mindre och jag börjar öppna upp mig några cm. Håller på sådär några timmar och vid midnatt får vi veta att de blir en paus under natten och att vi börjar om igen nästa dag. Sover urbra hela natten utan nå sd.

Tisdag den 19 okt

Vaknar i samma ordning med lite provtagningar och sen frulle. Efter frullen går vi tillbaka till förlossningen där jag får ytterligare en tablett för att starta igång allt. Utan resultat så de sätter in värkstimulerande dropp för att öka krafterna i värkarna så de i sin tur ska utplåna de sista av tappen. Värkarna kommer igång och tappen minskar med bara en halv cm kvar. Hela kvälle kämpar vi med att den ska försvinna men till slut bestämmer sig läkarna att avsluta ännu en gång och börja dagen efter. När ja fick veta de brast jag ut i gråt. Kände bara att de var så himla hemskt. Blev super off och trubba en stund. Men eftersom jag har turen att ha världens finaste karl som är med mig blir jag lite gladare sen. Vi går hem och sover för kvällen

Onsdag den 20 okt

Efter frullen drar vi våra kososr till förlossningen och än en gång blir igångsatt. Får veta att de ger mig en sista chans att få ut bebis och går inte de blir de snitt på eftermiddagen.
Håller alla tummar och tår att de ordnar sig. Men efter några timmar blir de bestämt att ja ska bli snittad. De frågar lite om sjukdomar i familjen och andra saker som de måste veta innan de kan snitta mig.
Blir rullad över till operationssalen och iordning för snitten. Är nog de hemskaste jag någon sin gjort. Skulle de nu blir nå fler så kommer vi  speciellt jag INTE gå med på snitt utan försöka föda normalt
Som sagt kommer in före 14 och 14.08 föds våran son. En liten kille på hela 1938 gram och 43 cm lång.  Så himla fin. Resten av dagen kvälle är lite små defust eftersom ja va som i en enda dimma. Fick efter några timmar lämna iva och se bebisen våran.

Nu har ja säkert glömt endel med de får ni leva med. Avslutar hela inlägget med bilder på vår bebbe.

   

  

  

Kommer mer  bilder och uppdateringar om skön ungen våran som mår så himla bra nu. Är en väldigt stark och beslutsam liten herre. Älskar han så mycket.

Lill prinsen vår är här

Detta är våran lilla prins som föddes igår kl 14.08 med snitt i v.32. Vägde hela 1938 gram och var 43 cm lång. Snygg som socker är han. Vi alla mår bra efter alla omständigheter.

En händelserik gravidvecka

Ja oj nu var de nästan en hel vecka sen ja uppdatera mig. Men ja har mina orsaker.

Vars ska jag börja??

Jo är i v.33 nu så 7 veckor kvar..tick tack tick tack.

Har varit ett spännande avslut på denna vecka för oss. Börja med att ja fick blödningar tisdagkväll när Robban jobbade sin sista natt. Tänkte att de var nog ingen far me det. Onsdagmorgon hade jag fortfarande blödningar och även fått endel jobbiga sd.
Vid lunch fick ja ännu mer blödningar och sd så jag ringde till förlossningen och frågade hur jag skulle göra. De tyckte att jag skulle komma in så de kunde få kolla på va som egentligen  var på gång.  For en sväng förbi min bm eftersom ja tänkte att hon kanske kunde kolla läget och sen höra va hon tyckte. Men efter att hon hade känt lite granna så tyckte hon de var bäst att åka in eftersom min livmoder var så mjuk redan.

Väl framme på Sunderbyn fick jag göra en CTG kurva och göra ett vul för att kolla om livmodertappen blivit påverkad. Såg att jag hade regelbundna sd som kom med 4 min mellanrum. Fick bricanylspruta och sen sa de att vi skulle gå en sväng på stan och äta en god middag och se om de sluta eller hur de skulle göra.

Sprang lite på Storhedern innan vi åkte tillbaka.
På förlossningen kopplade de upp mig än en gång på en CTG-kurva och de visade att mina sd inte hade slutat så jag fick mer bricanyl och även en kortisonspruta för att påskynda bebisen lungor.

Nu kommer jag inte ihåg allt exakt som hände under dessa dagarna på förlossningen och bb. Men jag fick sammanlagt 3 bricanylsprutor och 2 kortisonsputor. Har blivit stucken X antal gånger och huvva så tråkigt de är att ligga på sjukhus. Fick då komma hem igår på vid lunch men tyvärr så har ja kvar mina sd som för de mesta gör ont. Men eftersom livmodertappen inte har börjat öppna sig så verkar de som om att de är nått ja måste stå ut med tills bebis bestämmer sig för att titta ut. Får se om den stannar de sista 7 veckorna eller kommer tidigare.

Har som sagt säkert glömt en massa men så är de.

Tänkte bjuda er på en magbild från v.33 och sen lite info som alltid.

 ( Ha överseende med den kladdiga spegeln =)

Gravid vecka 33

Illustration: Svenska Grafikbyrån Förstora bilden 
Illustration: Svenska Grafikbyrån Förstora bilden

Barnet

När man mätt aktiviteten i hjärnan har det visat sig att det händer saker även när barnet sover. Kanske drömmer det redan. Nu kan barnet skapa röda blodkroppar och underhudsfettet lagras. Bebisen uppfattar ljus och mörker, natt och dag. Om barnet kan fokusera blicken redan i livmodern är forskare inte helt eniga om. Några hävdar att barnet lär sig fokusera först under första till andra levnadsmånaden.

Vikt 2 200 gram.

Mamma

Ditt magmått (symfus-fundus) är nu 29-34 centimeter. Det varierar något beroende på barnets storlek och fostervattenmängden. Huvudsaken är att magen växer. Tänk inte för mycket på vikten, tänk istället på vad du äter och att du äter nyttigt. Ladda med kolhydrater inför förlossningen. Mycket grönsaker är också bra och ett par frukter om dan. Många tänker på förlossningen nu.

Pappa/partner

Väntar ni ert första barn kan det vara lärorikt att få komma på en förlossningsföreläsning några veckor innan det är dags. Det kan också gör att ni känner er tryggare och säkrare inför förlossningen. Alla runt omkring er har sina egna tankar och berättelser om förlossningar. Det är bra att lyssna på och diskutera med andra men det är även bra att lyssna till dem som jobbar med förlossningar och nyförlösta dagligen för att få en annan bild av verkligheten.

Hos barnmorskan/kontroller

Dags att besöka barnmorskan igen. Hon eller han känner efter hur barnet ligger, kontrollerar hur livmodern och barnet växer, kollar ditt blodtryck samt lyssnar på barnets hjärta. Kanske får du lämna ett extra urinprov eller blodvärde. Din partner kanske har svårt att följa med på besöken varje gång men är alltid välkommen.

Förlossningsföreläsning

Alla förlossningsavdelningar i Stockholm har regelbundet återkommande informationsträffar om förlossning och BB. För mer information om tider och eventuell anmälning, fråga din barnmorska eller gå in på respektive sjukhus hemsida!


Var allt för denna gång mina vänner. Får se när nästa inlägg kommer. Blir när ja har orken och lusten.

Tjingpling på er där ute alla sköna människor


Söndag igen

Nu sitter jag och Melwin och ser tv medans Robban och Malcom än sover. Blev en sen kväll för grabbarna igår. Vi var i flängen hela dagen. Först hos kusin Nelly som vi fira för hon blir 7 år sen till nästa kalas hos Liam som har blivit 5 år. Tror kl var runt halv 10 innan barnen hamna i säng. Men skönt att dom inte vaknade tidigt.

Får se va som händer i dag. Funderar på att baka chokladbollar med Melwin. Blir kanske lite pyssel oxå. Sen i kväll far Robban och jobbar natt så man blir sj i natt förutom att man har barnen så klart. Hur som haver blir de en tidig kväll för i morgon ska jag jobba och då måste vi upp vid 6 tiden om ja ska hinna lämna kidsen på dagis.

Får bli ett längre inlägg senare

Tjingpling


Uppdatering av grav vecka 32.

Nu är man än en gång i en ny vecka och än en gång får ni lite info om denna vecka.

Mår fortfarande bra men förvärkarna har börjat lysa med sin närvaro och ja har en känsla att de nog inte kommer bli nå bättre. Om 3-4 veckor hade ja tänkt börja med Hallonbladsté. Tycker de funka ganska bra när ja vänta Malcom så vi får se hur de funkar denna gång.

Gravid vecka 32






Illustration: Svenska Grafikbyrån Förstora bilden
Illustration: Svenska Grafikbyrån Förstora bilden

Barnet

De sparkar du känt tidigare är nu mer som knuffar eftersom barnet börjar bli för stort för att röra sig fritt i fostervätskan. Barnets lungor förbereder sig inför den riktiga andningen. Kroppens viktiga organ och nervsystem fininställs. Underhudsfettet som det varit magert med tidigare har nu vuxit till och barnet ökar snabbt i vikt. Nu utvecklar barnet förmågan att svettas.

Vikt 2 kg.

Mamma

Magen tar mycket plats och dina lungor, urinblåsa och magsäck har det trångt därinne. Det är inte ovanligt att man drabbas av trög mage eller förstoppning under senare delen av graviditeten. Orsakerna kan vara flera, bland annat hormonet progesteron som hämmar tarmrörelserna, att man inte kan röra sig lika mycket som vanligt eller att livmodern trycker på tarmarna En annan bidragande orsak till trög mage är järntabletter som många tar under sin graviditet. Drick mycket, ät fibrer och rör på dig så mycket du orkar.

Kroppen börjar förbereda sig för förlossning och du kan känna lättare förvärkar som mensvärk ungefär. Det kan också läcka mjölk ur brösten. Har du anmält dig till en förlossningskurs? Fråga barnmorskan. Hon kan informera dig om var, när och hur.

Pappa/partner

Trygghet blir viktigare när man väntar barn och det är vanligt att man som par ser över sin ekonomi och sina försäkringar. Hur är det med hem- och livförsäkring? Ska barnet försäkras? Sådant måste ni ta ställning till själva.

Prata redan nu om hur ni ska göra med föräldraledighet och uttag av föräldrapenning. Några vill ta ut ungefär lika. I andra familjer tar en part större delen. Motiven varierar. Ni har möjlighet att börja ta ut föräldrapenning redan från 60 dagar innan förlossningen, men tänk på att om ni tar ut dagar innan födseln så har ni färre dagar att ta ut efter. Hör med försäkringskassan om vilka regler som gäller.

Föreläsningar om förlossningen

Alla förlossningsavdelningar i Stockholm har regelbundet återkommande informationsträffar om förlossning och BB. För mer information om tider och eventuell anmälning, fråga din barnmorska eller gå in på respektive sjukhus hemsida!


Så deta var allt för denna gång. Syns säkert en annan gång i veckan

Tjingpling


Äntligen helg...

Nu är de fredag igen och alltid lika skönt de. Har idag varit asigt trött men jag tror de beror på att ja jobba igår och sen for på Cope på kvällen så ja var knappt slitt nå på över 12 timmar.

Jobbade på dagis igår och de är alltid lika kul de. Men jag fick ta 2 alvedon vid lunch av snälla Ewy för ja fick sååå mycke mensvärk. Hade jättemassor på ons kväll och magen var som en kanonkula hela kvällen. Tog en varmdusch och låg största delen av kvällen. Men de blev lite bättre sen av alvedonen. Men däremot så börja jag spy som en gris. Bara tvärkom och sen mådde jag småilla hela natten även endel förvärkar som molande på.

Har idag dammsugit precis överallt där man kan tänka sig. Drog fram sofforna i vardagsrummet och bordet så man kunde komma åt. Sen blev de att hämta ungarna från dagis. Blev att fara ut på affären eftersom ja lova Melwin att han skulle få äta plättar och de plättar som ja hade hemma hade blivit dåliga. Så inte tror ni att de dög med nå annat då. Ja ja...sånt får man ta om man vill att ens barn ska äta nå.

Efter lunchen blev de att lägga sig på övervåningen med Malcom. Tror vi låg till 3 innan vi blev uppjagade av Robban som kom hem från jobbet. Blev lite kaffedrickande innan ja åkte in till byn. Hade en tid hos optikern eftersom mina glasögon verkligen sjunger på sin sista vals. Men huvva så dyrt de kommer blir att skaffa nya eftersom ja har så stort brytningsfel så blir de lite special special. Tror de billigaste glasen skulle gå på 2200kr plus bågar...gahh....inte rolig utkostnad peciallt när ja har tänkt operera ögonen så snart ja har slutat amma. Måste verkligen fundera på hur ja ska göra..

Har även hunnit med att köpa en födesedagspresent åt Liam som blivit stora killen. Men ja kan säga att de är inte lätt och speciellt när man bor i en by som kanske inte jämt har de bästa utbuden. Som idag så var de mycke på ingående så de fanns inte så mycke att välja mellan. Blev även att handla lite hårfärg åt mig själv. Sen så kollade jag runt efter bokstöd men hitta inga.

Nu sover barnen och vi ska alldeles strax börja se film. Blir Avatar. Sist vi såg de var i jan när vi var i utlandet på våran lilldator som vi hade med oss då.



I morgon går vi in i v.32 så då har man bara 8 veckor kvar. Nice nice. Snart kommer vi få träffa våran sötbebis.

Tjinpling på er där ute och ha en underbar helg


Alarmet går...varning varning....hjälp behövs

Ha ha...där fick ja er. Nä för att vara lite seriöst behöver ja verkligen hjälp. Har för ett tag sen efterlyst nån som kan hjälpa mig med min Header. Älskar designen men skulle vilja ha andra bilder. Uppdatera lite eftersom barnen är ju större nu. Så ja frågar er alla märkliga varelser där ute. Finns de nån vanlig själ som har tid och ork och vill fixa detta åt mig? Ett i-lands problem jag vet.....

Början av veckan men hunnit massor

Ny vecka och ja har hunnit med massor av saker.

Igår var jag på info möte genom Arbetsförmedlingen. Kalades för Lyft och de innebar att att man skulle vara ute på praktik. Var inte så dumt eftersom de dagar man blir utringd så får man jobba. Då har man nå att göra på dagarna och inte bara vara hemma och rulla tummarna. Ska i morgon på ett möte med den som håller i de och se vars jag ska göra praktiken. Vill ju som börja så snabbt som de går eftersom de snart bara är 2 mån kvar innan bebis kommer. Hade hoppats på att få platsen med en sköterska eftersom ja har tänkt läsa till de sen efter de jag varit mamma ledig. Men som sagt får se va som händer i morgon.

Sen hann ja även bli gode så irriterad eftersom ja var tvugna ha barnen 1 timme längre. Fick veta att ja skulle behöva betala de men ja tänkte att de kan inte vara nån större summa.
MEn gissa va de kostade mig att ha barnen den där timma. 970 kr!!!!!!!!!!
Eftersom ja bara har dem 15 timmar i veckan så måste ja betala för den övriga tiden. Och den övriga tiden räknas på min inkomst. Blev en jävlust dyr timme de, men nu ska ja jobba 2 dagar så då som ja vet nu blir de 17 timmar extra så då börjar man tjärna in de men inte helt.
Så ni som är arbetslösa där ute och bara har era barn 15 timmar i veckan och måste på möten och de så ta de medans barnen är på dagis annars kostar de skjortan för er. Tänk på de vet jag.

Hann även ringa LTU (Lule tekniska universitet) angående sköterskeutbildningen. Hade planer på att läsa på distans redan till våren när ja ändå ska vara hemma, men efter dagens samtal får ja nog vänta med de tills bebis börjar dagis eftersom utbildningen är på 100% och de kan vara lite väl jobbigt att hinna med när man har en liten bebis och 2 andra barn. Samt att ja ska även hinna hålla ordning på huset. Trodde att de skulle kunna gå att läsa på halvfart eller bara enstaka kursen men icke.

Blev även en storstädning av huset igår plus en kaffeträff med Mia. Så man kan väl säga att ja hann med en heldel igår. En klapp till mig själv på axeln. De är jag värd.

Idag har ja ringt till A-kassan för att höra hur de går med min ersättning. De hade fått in alla papper men skulle inte börja gå igenom de förrän nästa vecka så jag hoppas att jag får mina pengar och får klartecken innan månaden är slut. Men de är ju inte kända för att vara så himla snabba.

Sen har ja legat och sovit med Malcom och Melwin. Eller jag och Malcom sov i sängen medans Melwin vilade och såg på tv under tiden. Varit sååå trött i dag. Var inte sugen att gå upp ur sängen men man måste när barnen vill gå ner och leka.

Men däremot så hade ja så himla tur som fick lagad mat av sambom idag. Ringde och sa att han skulle fixa middagen så skulle slippa för en gång skull. Hur söt är inte han???

Nu sover barnen och vi sitter och datar i var sin soffa. Ska strax hoppa in i duschen och sen blir de sängen och glutta på tv innan man lägger igen de 2 bruna så man orkar upp i morgon.

Avslutar med lite bilder på mina älsklingar. Älskr mina barn så himla mycket.

 Söt Melwin

 Mammas vacker öga

 Vacker

 Älskade lillebror

 Söt Malcom

 En trött liten kille


De var allt för denna gång

Tjingpling på er


Dagens uppdatering om v.31

Japp nu är man i v.31. Så bara 9 veckor kvar. Men de skulle vara bra om de bara var 7 veckor kvar. Som ja har sagt tidigare så längtar ja grymt mycket efter bebis nu. Är så himla nyfiken på va som gömmer sig där inne. Mina instinkter säger pojke men oj va kul de skulle vara med en tös nu. Menar hoppas kan man ju alltid få göra.

Börjar med en magbild i magen 31.





Graviditetsvecka 31

Benen känns tunga och trötta, räkna med att behöva vila oftare.

Livmodern når till 3-4 fingrars bredd nedanför nedersta revbenet.

 
Om du väntar tvillingar kan förlossningen börja närma sig. Även om du kan gå tiden ut är det vanligast att tvillingar föds några veckor till en månad före beräknad förlossning. Du behöver inte vara orolig, tvillingar mognar tidigare än ensamma barn i livmodern; de är livsdugliga och brukar vara pigga om de inte föds allt för tidigt. I absolut flertalet fall kan man föda på vanligt sätt - och du ska inte genomgå två förlossningar. Den första tvillingen öppnar förlossningskanalen och nummer två kommer som regel ut utan större problem.

Även kvinnor med ett barn i magen kan nu behöva befrias från sitt arbete - det gäller kvinnor med stressiga och tunga arbeten och arbeten som innebär olämpliga arbetsställningar eller har en ökad skaderisk. I sådana situationer kan man få havandeskapspenning från och med nu, del- eller heltid. Ansök i god tid, handläggningstiden kan vara ganska lång. Det är försäkringskassan som gör bedömningen utifrån en praxis som utarbetats genom åren.

All erfarenhet talar för att det för de flesta gravida kvinnor är värdefullt med lite ro och vila i slutet av graviditeten. Planera därför i god tid för en paus innan barnet kommer.


Det finns möjligheter även för dig som inte kan få havandeskapspenning: Man kan ta ut föräldrapenning redan två månader före beräknad förlossning.


I vecka 31 är medelkroppslängden 42 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 1800 gr. Huvudets omkrets är 29,5 cm. På grund av att hjärnan växer snabbt nu ökar den mer än vanligt i omkrets.

Barnets utveckling Teckning: GP/ Lars Grennert

Barnets kropp lagrar fett. 

Dina aktiviteter påverkar barnets beteende - ljud från yttervärlden, om du äter, om du ligger eller går - sådana saker påverkar barnets aktivitetsnivå. Läs mer om Fostrets utveckling!


Har ni funderat över var ni vill att barnet ska födas? De flesta blivande föräldrar föredrar den klinik som ligger närmast. En del par vill föda hemma i sin trygga miljö. Viktigt är då att man diskuterar detta i god tid med sin förlossningsavdelning. Det är långt ifrån alla som ställer upp vid en hemförlossning.

Kontroller och undersökningar

Väntar du tvillingar gör man ibland ett ultraljud.



Var allt för denna gång.

Tjingpling på er


RSS 2.0