Kvällens middag

Recept på va vi ska äta ikväll. Uppdaterar mer sen


 


Kycklinglårfilé med harissa

 

4 portioner

 
 


Ingredienser

  600 g kycklinglårfilé

Marinad:

  2 msk harissa
finns som ekologisk vara 2 msk olivolja
  1 msk flingsalt

Tabouleh:

finns som ekologisk vara 2 dl bulgur
  4 dl vatten
  1 grönsaks- eller hönsbuljongtärning
finns som ekologisk vara 3-4 tomater, urkärnade, i tärningar
finns som ekologisk vara 1 paprika, finhackad
  2 dl bladpersilja, hackad
finns som ekologisk vara 2 dl mynta

Dressing:

finns som ekologisk vara 1 rödlök, skalad, finhackad
finns som ekologisk vara 1 vitlöksklyfta, skalad, finhackad
finns som ekologisk vara 1 citron, rivet skal och pressad saft
finns som ekologisk vara 3 msk olivolja
finns som ekologisk vara 3 krm svartpeppar
  2 krm salt

= Denna symbol visar att ingrediensen finns som ekologiskt alternativ

    


Tillagning

Blanda marinaden i en plastpåse och lägg ner kycklinglårfilén. Knyt ihop påsen och gnid in kycklinglårfilén ordentligt. Ta upp kycklingen ur påsen.

Lägg kycklingen på grillen och grilla i 5-6 minuter på varje sida. Servera tillsammans med tabouleh och yoghurt 10%.

Tabouleh

Koka bulgur i vatten enligt anvisningen på förpackningen, men lägg i en buljongtärning i vattnet. Låt bulguren kallna och rör den luftig.

Blanda dressingen på rödlök, vitlök, citronskal och citronsaft, olja, salt och peppar. Häll dressingen över bulguren och vänd ner grönsaker och kryddgrönt.

 
Kycklinglårfilé med harissa

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0