Uppdatering igen om grav

Så nu har man hunnit gå in i v.25. Tiden pinnar på men ja skulle inte bli ledsen om de gick lite fortare. Vill typ börja kunna räkna ner veckorna. längtar såå grymt mycket till bebis. Är fruktansvärt nyfiken på att veta va som döljer sig där inne.

Förresten en liten rolig grej. Jag och Robban har gissat på vilket datum bebis får för sig att komma även vikt, längd och skön. Skulle vara kul om ni som läser min blogg skulle vilja gissa lite på bebisen.

Robban tror: Flicka, 8 dec, 53 cm, 3875 g

Jag tror: Pojke, 11 dec, 50 cm, 3535g

Här kommer även en magbild i v.25. Ni får ha lite överseende med att spegeln är kladdig. Men så kan de va.



Va ska ja mer berätta. Har som sagt endel sd och kramper men de är väl bara att gilla läget. Bara de inte blir så mycket värre så bebis får för sig att komma ut nu för de vill vi inte. "Han" sparkar hårdare och hårdare för var dag som går plus att "han" även har hittat min kissblåsa. Mindre skönt om ni frågar mig.

Nu kommer lite fakta om grav vecka 25.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Så de var allt för denna gång då. Får se om de blir mer senare idag. Ha en bra dag alla och hoppas era söndag blir mysig och trevlig.

Tjingpling

Bebisen

Din bebis är nu drygt 22 cm från huvud till stjärt och väger omkring 850 gram. Tänk dock på att foster växer olika fort från omkring den 20:e veckan så om din bebis skulle avvika lite från det genomsnittliga så är det i sig ingen anledning till oro.

 

Om bebisen av någon anledning skulle behöva förlösas nu så skulle det ändå ha en god chans att överleva utanför livmodern, tack vare en enorm utveckling inom neonatalvården. Respiratorer, monitorer och mediciner kan hjälpa en ännu omogna kroppen att klara sig utanför livmoderns trygga värld. Bebisen skulle behöva stanna några månader på sjukhuset eftersom den ännu är mycket mottaglig för infektioner och andra komplikationer.

Man kan nu höra bebisens hjärta med en dopplermonitor eller ett steoskop, och din partner kan kanske till och med höra det genom att lägga örat på rätt ställe mot magen.

Bebisen kan nu göra mer saker med sina händer, som till exempel knyta dem till nävar och ta tag i och hålla sina fötter. Det är också nu som den börjar föredra höger eller vänster hand.

Bebisen sover och är vaken efter en viss rytm under dygnet, något som du också förmodligen märker av.

Du

Din livmoder har vuxit ordenligt senaste veckan och är nu ungefär stor som en fotboll. Översta delen av livmodern befinner sig nu ungefär mitt emellan naveln och bröstbenets nedersta del.

Vissa kvinnor upplever flest fosterrörelser när de vilar.
hår


Kommentarer
Postat av: Anna Eriksson

jag gissar på:

Kön: Flicka

Datum: 9 dec (min namnsdag)

Vikt/Längd: 3370gr och 50cm



Det börjar närma sig! Hur känns det egentligen att bli 3barnsmamma?? :)

Kram

2010-08-22 @ 11:30:52
Postat av: Emelie - bebis i magen <3

ja tror.



flicka , 9 december , 3645g 50cm.



hoppas allt är bra me er :)

2010-08-22 @ 11:47:15
URL: http://ememms.blogg.se/
Postat av: Emelie - BF 2 september <3

ja tror.



flicka , 9 december , 3645g 50cm.



hoppas allt är bra me er :)

2010-08-22 @ 11:48:17
URL: http://ememms.blogg.se/
Postat av: Svar: Anna

Ha ha..jadu idag så var ja verkligen INTE sugen på att ha en till. Melwin är i sitt värsta trots och Malcom har fått för sig att skrika åt allt som inte går hans väg. VÄLDIGT enerverande. Börja fundera va vi har gett oss in på. Men de är tur att de dåligta dagarna är väldigt får och de underbara och sköna dagarna är fler.



hur går de sj då?



kram

2010-08-22 @ 21:21:30
Postat av: betty

Hej gumman...

Länge sen jag kila in här hitta just tillbaka till din blogg....

Men så kul ser du skall ha smått igen..hur går allt för er? kramen från piteå

2010-08-24 @ 16:43:43
URL: http://sommartider.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0