Dagens uppdatering om v.31

Japp nu är man i v.31. Så bara 9 veckor kvar. Men de skulle vara bra om de bara var 7 veckor kvar. Som ja har sagt tidigare så längtar ja grymt mycket efter bebis nu. Är så himla nyfiken på va som gömmer sig där inne. Mina instinkter säger pojke men oj va kul de skulle vara med en tös nu. Menar hoppas kan man ju alltid få göra.

Börjar med en magbild i magen 31.

Graviditetsvecka 31

Benen känns tunga och trötta, räkna med att behöva vila oftare.

Livmodern når till 3-4 fingrars bredd nedanför nedersta revbenet.

 
Om du väntar tvillingar kan förlossningen börja närma sig. Även om du kan gå tiden ut är det vanligast att tvillingar föds några veckor till en månad före beräknad förlossning. Du behöver inte vara orolig, tvillingar mognar tidigare än ensamma barn i livmodern; de är livsdugliga och brukar vara pigga om de inte föds allt för tidigt. I absolut flertalet fall kan man föda på vanligt sätt - och du ska inte genomgå två förlossningar. Den första tvillingen öppnar förlossningskanalen och nummer två kommer som regel ut utan större problem.

Även kvinnor med ett barn i magen kan nu behöva befrias från sitt arbete - det gäller kvinnor med stressiga och tunga arbeten och arbeten som innebär olämpliga arbetsställningar eller har en ökad skaderisk. I sådana situationer kan man få havandeskapspenning från och med nu, del- eller heltid. Ansök i god tid, handläggningstiden kan vara ganska lång. Det är försäkringskassan som gör bedömningen utifrån en praxis som utarbetats genom åren.

All erfarenhet talar för att det för de flesta gravida kvinnor är värdefullt med lite ro och vila i slutet av graviditeten. Planera därför i god tid för en paus innan barnet kommer.


Det finns möjligheter även för dig som inte kan få havandeskapspenning: Man kan ta ut föräldrapenning redan två månader före beräknad förlossning.


I vecka 31 är medelkroppslängden 42 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 1800 gr. Huvudets omkrets är 29,5 cm. På grund av att hjärnan växer snabbt nu ökar den mer än vanligt i omkrets.

Barnets utveckling Teckning: GP/ Lars Grennert

Barnets kropp lagrar fett. 

Dina aktiviteter påverkar barnets beteende - ljud från yttervärlden, om du äter, om du ligger eller går - sådana saker påverkar barnets aktivitetsnivå. Läs mer om Fostrets utveckling!


Har ni funderat över var ni vill att barnet ska födas? De flesta blivande föräldrar föredrar den klinik som ligger närmast. En del par vill föda hemma i sin trygga miljö. Viktigt är då att man diskuterar detta i god tid med sin förlossningsavdelning. Det är långt ifrån alla som ställer upp vid en hemförlossning.

Kontroller och undersökningar

Väntar du tvillingar gör man ibland ett ultraljud.Var allt för denna gång.

Tjingpling på er


Kommentarer
Postat av: smyckestokig

säljer jättefina unika namnarmband/budskapsarmband där du kan välja din egna text om du vill. tex ditt namn.barnets, älsklingens mm för endast 79 kr ! Finns även andra smycken till kanon priser välkommen in att fynda. ( ber om ursäkt om du ej vill ha reklam radera bara detta då )http://smyckestokig.blogg.se/

2010-10-02 @ 23:48:42
URL: http://smyckestokig.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0