Lördag hela dagen och god mat

Kan börja med att i går var jag och ungarna förbi Mia och ungarna ett tag. Prata och fick lunch där. Melwin och Tindra hoppade i deras vattenspridare och lekte på. Var skönt väder. Efter de trevliga sällskapen gick vi hem och ja oljade in utemöblerna. Måste bara meddela att ja höll på att svettas ihjäl.

Idag var ja sugen på att fara på tivolit med ungarna men de blev bestämt att fara till svärisarna ist för Robban skulle hjälpa dem att klippa sen äta rökt abborre. Blev att ungarnas kusiner oxå följe med för att faster Anna skulle på en vigsen i Storforsen. 

Va himla gott med abborre och skönt att fara dit eftersom de bor sååå himla mysigt. Stort och vid vatten. Ingen trafik så man behöver inte vara rädd att de ska bli påkörda. När vi hade varit där åkte vi till Robbans äldsta syster som i Nästräsk för de har sin husvagn där hos hennes svärföräldras i deras stuga. Skulle inte vara dåligt att bo nära vattnet. Eller där man har en stortomt och helst nära vattnet.

När vi kom hem började ja med middagen. Så ikväll åt vi Ugnsbakadkyckling på rotfruktsbädd. Himlarns va gott de blev. Snäll som ja är så får ni receptet av mig så ni kan prova på de där hemma.




Ingredienser
1 st kyckling, fryst eller färsk (ca 1,2 kilo)
700 g potatis
2-3 st morötter
2 st lök, gul
1 st paprika, röd
2 msk olivolja
1 tsk salt

Marinad

2-3 st vitlök, klyftor
1 st timjan, kruka
1 knippa persilja
1 st citron, finrivet skal
0,5 dl olivolja
1 tsk salt

Tillagning

1. Marinad: Krossa vitlöken med knivbladet, skala och grovhacka den.
Hacka timjan och persilja. Blanda ihop vitlök, timjan, persilja, finrivet citronskal, citronsaft, olivolja och salt i en bunke.
2. Dela kycklingen i mindre bitar. Lägg kycklingen i marinaden i dubbla plastpåsar. Ställ kallt.
3. Sätt ugnen på 250°. Skrapa potatisen och skär den i klyftor.
Skala morötterna. Skär dem på längden i jämntjocka bitar. Skala och klyfta löken. Kärna ur paprikan och skär den i mindre bitar.
4. Olja en ugnssäker form. Lägg i grönsakerna. Salta och rör om.
Ugnsbaka grönsakerna i mitten av ugnen 15 minuter.
5. Placera kycklingbitarna och all marinad ovanpå rotfrukterna. Stek ytterligare 30 minuter. Ös kycklingen efter halva tiden. Prova med en sticka att kycklingen är färdig.


Nu ska ja gå och lägga mina prinsar för natten. Men ja hoppas ni provar på de eftersom de var supergott och superenkelt.

I morgon blir de Nolia för våran del. Får se om vi hittar nå.

Förresten så är ja i v.24 idag så nu är de bara 16 veckor kvar innan bebis. Förhoppningsvis.

Tjingpling på er

Kommentarer
Postat av: Johanna

Har ni kollat nått kön ? :)

2010-08-16 @ 07:42:47
URL: http://johannaastenvall.blogg.se/
Postat av: Johanna

Jaha okej :) Det vore ju rolligt med en liten tjej nu när ni har två små buspojkar redan, men annars får du fortsätta produdera ;)

2010-08-16 @ 17:35:20
URL: http://johannaastenvall.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0